Suns winnen derde keer op rij

De Phoenix Suns hebben hun vorm weer terug. Of beter, ze hebben point guard Steve Nash weer terug.

Nash miste in de periode van 14 tot 21 januari vijf wedstrijden op rij door een dijblessure; vijf wedstrijden die verloren werden door de Suns. Maar sinds de terugkeer van Nash kunnen de Suns weer scoren, en bovenal winnen. Werd de wedstrijd tegen de Spurs nog verloren na overtime, de drie wedstrijden daarop werden gewonnen. In deze wedstrijden gaf Nash gemiddeld elf assists.

Ook vannacht had Nash weer een belangrijk aandeel in de winst op de Milwaukee Bucks, de club van onze landgenoot Dan Gadzuric. Nash was de grote man bij de Suns met 17 assists en 21 punten. Ook Shawn Marion deed het weer goed met een zogenaamde double-double; 24 punten en 12 rebounds.

Topscorer van de wedstrijd werd Bucks' guard Michael Redd met 27 punten. Hij had lovende woorden over voor Steve Nash. "Hij is de MVP (most valuable player) van dit jaar, de beste point guard op dit moment. Zonder twijfel."

Dan Gadzuric deed 22 minuten mee bij de Bucks, waarin hij tot acht punten en acht rebounds kwam. Wel schoot hij al zijn schoten vanuit het veld raak.


Shawn Marion (Suns) met een dunk.

Francisco Elson, de andere Nederlander in de NBA, verloor vannacht met de Denver Nuggets van de Pistons; 87-70. Het was het laagst aantal gescoorde punten van de Nuggets dit seizoen. Elson scoorde in 24 minuten acht punten en pakte vijf rebounds. Topscorer van de wedstrijd werd Ben Wallace van Detroit met 14 punten, daarbij pakte hij ook nog eens 12 rebounds.

Nummer één in de Eastern Conference, de Miami Heat, wonnen vannacht met 111-96. Slachtoffer waren dit keer de Toronto Raptors. Letterlijk en figuurlijk was Shaquille O'Neal de grote man. Na de eerste helft stond de teller al op 18 punten, en deze zou eindigen bij 33 punten en 18 rebounds. "Alles ging via Shaq," zei Heat-coach Stan van Gunday. "Hij is groot, sterk en dominant; vooral onder het bord. Hij pakte heel belangrijke rebounds, hij was fantastisch."


O'Neal met 1 van zijn 18 rebounds

Overige uitslagen:

Boston Celtics - Indiana Pacers: 100-86
Washington Wizards - Philadelphia 76ers: 117-107
Cleveland Caveliers - Memphis Grizzlies: 114-111
New Orleans Hornets - Houston Rockets: 77-82
Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks: 104-87
Utah Jazz - Seattle Sonics: 109-100
Portland Blazers - Dallas Mavericks: 88-95
LA Clippers - LA Lakers: 105-89
GoldenState Warriors - New Jersey Nets: 99-113