ManU en Porto vechten om 9-jarig wonderkind

rocano
Een jochie van negen jaar, een beetje miezerig, maar uitzonderlijk vaardig met een bal, is het onderwerp van discussie tussen Manchester United en FC Porto. Beide clubs willen het knaapje stallen in hun jeugdopleiding.

"Ik heb nog nooit iets dergelijks gezien, het is een klein fenomeen", vertelt Adolson Batista Prado, president van Asociación Deportiva Paraná (ADAP), over de ster van zijn club.

Chera, beter bekend als Anderson, speelt sinds 2004 bij ADAP. "Iedereen die hem heeft gezien is gefascineerd en verrast", vervolgt Prado.

Scouts van Manchester United en FC Porto hebben reeds contact gelegd met de familie van Chera om hen over te halen naar Europa te komen, met de bedoeling het uitzonderlijke talent van de kleine Jean Carlo in hun eigen jeugdafdeling te krijgen.

Anderson, 1.37 m lang en 37 kilo licht, is een opvallende spits bij ADAP, waar hij tegen jongens speelt die vier jaar ouder zijn dan hij.

De Argentijnse krant Clarín had een filmpje van vijf minuten geplaatst met de ene na de andere solo, truc en goal van de belofte. Maar vanwege de duizenden downloads is het bestand echter reeds verwijderd, omdat het de site van de krant voortdurend plat legde. Veel plezier voor degenen die het lukt het filmpje te downloaden.