Adriaanse kwaad op Van Galen

AZ-trainer Co Adriaanse was na afloop van de bekernederlaag tegen Feyenoord (1-3) laaiend op zijn middenvelder Van Galen.

Adriaanse sprak onomwonden van a-sociaal gedrag van zijn routinier. "Dit heeft zware gevolgen voor hem", aldus Adriaanse, die niet wilde ingaan om welke maatregelen het gaat.

In de 24e minuut van de wedstrijd sloeg van Galen tegenstander Ostlund tegen de vlakte. De speler van de Alkmaarse club werd door arbiter Luinge van het veld gestuurd. Kort daarna moest ook ploeggenoot Perez naar de kleedkamers wegens hands op de doellijn.

"Luinge heeft het gewoon goed gedaan", analyseerde Adriaanse. "Op beide rode kaarten viel reglementair niets aan te merken. Perez neem ik niets kwalijk, Van Galen des te meer."

Adriaanse zei verder dat van Galen zijn ploeg zwaar gedupeerd heeft. " Het was zeer onprofessioneel gedrag van hem. Misschien was hij geïrriteerd door een eerdere overtreding van Ostlund op hem. Maar dan mag je natuurlijk nooit zo revanche nemen. Hij heeft niet alleen deze wedstrijd voor ons verknald, maar ook waarschijnlijk zijn voorselectie voor het Nederlands elftal. Hij zal zeker een flinke schorsing krijgen."

Van Galen zelf toonde na afloop van de bekerwedstrijd begrip voor de kwaadheid van zijn trainer. "Spijt heb ik niet, maar ik begrijp wel dat ik door mijn actie de wedstrijd voor ons heb verziekt. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Ik kan er niets meer aan doen. Die rode kaart is mijn eigen schuld, maar ook Luinge treft blaam. Hij zag dat ik eerder door die Ostlund werd geraakt, maar deed daar niets tegen. Tussen Luinge en mij komt het nooit meer goed."

"Van Galen kun je nooit veranderen, maar zijn omgeving wel. Ik heb hem ruim twee jaar geleden eens gewaarschuwd voor wangedrag op het veld. Daarna heeft hij zich keurig gedragen. Dat hoort ook bij een fatsoenlijke club als AZ. Maar nu is hij veel te ver gegaan. Jammer voor AZ en jammer voor hem. Maar ik vind niet dat AZ nu moet afzien van een nieuw contract voor hem. Die zaken moet je scheiden," besloot Adriaanse.