Safin wint in thriller van Federer

Raymond (RayMania)
Marat Safin heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Roger Federer. Safin won in een thriller van een partij van de Zwitser in vijf sets.

Het was vooraf al een affiche. Roger Federer vs Marat Safin. Een herhaling van de finale van vorig jaar, waar Federer oppermachtig was en in drie sets de titel binnenhaalde.

De 1e set ging naar Federer met 7-5. In de 2e set maakte hij teveel fouten en verloor de set met 6-4 aan Safin. De 3e set ging lange tijd gelijk op, maar weer aan het eind van de set sloeg Federer toe en won deze met 7-5.

De 4e set eindigde in een tie-break want geen van beide spelers kon de service van de tegenstander breken. Federer liep snel uit en kreeg een matchpoint op 6-5. Safin werkte deze weg en won de tie-break alsnog met 8-6. Er moest een beslissende vijfde set gespeeld worden.

De laatste set was bloedstollend spannend. Beide spelers waren uitgeput en kregen blessurebehandelingen aan het begin van de set.

Safin kreeg zes matchpoints in de 5e set, maar elke keer won Federer het punt. Safin brak vervolgens Federer op 8-7 en haalde de set en de wedstrijd met 9-7 binnen. Een historische partij tennis!

Ook de statistieken bewijzen dat de wedstrijd heel erg close was. Federer won 201 punten, Safin won er 194. Safin maakte daarnaast 60 'unforced errors', tegenover 59 van Federer.

Safin speelt in de finale tegen de winnaar van Lleyton Hewitt en Andy Roddick. Deze partij wordt morgen afgewerkt. Hopelijk net zo'n wedstrijd als vandaag.