Turkse ambtenaar smokkelde heroïne via Schiphol

Simko en RDJ134 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Mönchengladbach, over de grens bij Roermond, is een Turkse ambtenaar opgepakt. De 36-jarige man wordt verdacht van het smokkelen van heroïne vanaf Schiphol naar Mönchengladbach. De ambtenaar kon ongehinderd door controles heen omdat hij de beschikking had over een diplomatiek paspoort. Politie en justitie hebben dit woensdag bekend gemaakt.

De ambtenaar vervoerde de drugs waarschijnlijk in een speciale bandage om zijn buik en benen. Volgens de politie viel de man door de mand na invallen in de grensstreek op 13 januari. Bij de invallen werden drie asielzoekers aangehouden. Bij een van hen lag de heroïne in plastic tassen in de woonkamer, waar ook zes kinderen in de leeftijd van één tot twaalf jaar rondliepen. Totaal werd bij de invallen 7,5 kilo heroïne gevonden. De politie gaat ervan uit dat de ambtenaar zo'n twintig kilo drugs gesmokkeld heeft. Wat het verband is tussen de invallen en de aanhouding van de ambtenaar is niet bekend gemaakt.

De koerier werkte als veiligheidsbeambte voor de Turkse overheid. Om die reden bezat hij een Turks diplomatenpaspoort. Zo kwam de man ongehinderd door de controles op Schiphol en het vliegveld van Düsseldorf. Het onderzoek is overgedragen aan de Turkse politie. In Turkije wordt onderzocht met welke mensen de koerier samenwerkte. "Hij kan dit onmogelijk alleen gedaan hebben", aldus de woordvoerder van de politie in Mönchengladbach. Mogelijk gaat het zelfs om medewerkers van de Turkse politie of veiligheidsdienst.