Christelijk spel Mayabin in ontwikkeling

Binnen de Christelijke gemeenschap blijkt er grote behoefte te zijn aan geweldloze games. Virtue Games neemt de uitdaging aan met Mayabin, een Myst-achtig adventure over het eiland Mayabin. De bewoners zijn constant op zoek naar antwoorden op hun innerlijke vragen en manieren om hun ziel tevreden te stellen. Op een dag spoelt er een boot aan met een boek over het mysterieuze land "Neverla", waar mensen blijkbaar het geheim voor innerlijke bevrediging hebben gevonden, het licht, de innerlijke gids naar vertrouwen en voldoening. De maatschappij heeft niet langer behoefte aan een regering of wetten. De hoofdpersoon wordt op pad gestuurd om de waarheid te ontdekken. Het leven van een jonge man hangt af van het resultaat, enige haast is dus geboden.

Hoewel de verhaallijn nogal zoetsappig en voorspelbaar klinkt, lijkt het spelconcept wel veelbelovend. Het spel bevat geen "dead ends", maar er zijn heel veel verschillende richtingen om uit te kiezen. De moeilijkheidsgraad van het spel hangt af van de keuzes die je maakt. Ieder "pad" leidt naar een ander einde zodat het spel een zeer grote herspeelbaarheid kent.

Mayabin is niet het eerste spel van Virtue Creations. In eigen beheer werden eerder "Derek" en "Nacah" uitgegeven. Op de website van Virtue Creations staat een demo van het spel, maar het is mij nog niet gelukt om hem te downloaden.