FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 september 2004

VVD en GroenLinks scoren bij jongeren

Jongeren hebben een heel andere politieke voorkeur dan ouderen, zo blijkt uit een peiling van het bureau Interview NSS gehouden in opdracht van het televisieprogramma NOVA. Vooral de VVD en GroenLinks profiteren daarvan.

In de leeftijdscategorie tot 30 jaar verkiest ruim 25% van de ondervraagden de VVD en 11% GroenLinks. Het CDA mag slechts rekenen op 12,5%. Boven de 30 jaar haalt het CDA bijna 21% en scoort de VVD 17%. GroenLinks haalt hier slechts 5%.

Voor de overige partijen zijn de verschillen in beide leeftijdscategorieën veel minder groot.

Demi Moore haalt woede eilandbewoners op de hals

Demi MooreDe bewoners van het eiland Ynyf Llanddwyn, aan de kust van Wales, zijn actrice Demi Moore meer dan beu. Ze neemt op het eiland haar nieuwe film 'Half Light' op. Hiervoor heeft ze het eiland al voor de helft verbouwd. Alle lokale regels worden aan de laars gelapt.

Beschermde diersoorten zouden al zijn verdreven omdat de filmcrew complete sets bouwt in natuurgebieden. Daarnaast zou de toeristische vuurtoren compleet overgeschilderd zijn. Ook is een stadsmuur uit de twaalfde eeuw gesloopt om er een parkeerplaats aan te leggen.

De plattelandsraad van Wales heeft de bewoners van het eiland verzekerd dat alles zal worden hersteld na de opnames.

Nintendo DS: boxart en bundeldetails

Nadat vandaag al eerder de prijs van de Nintendo DS bekend is geworden is nu ook de boxart van de DS bekend geworden.

Hiernaast werd ook bekend dat de DS geleverd zal worden met een demo van Metroid Prime Hunters. De demo is heeft een toepasselijke naam, namelijk: Metroid Prime Hunters: First Hunt.

De DS zal op 21 november in de VS uitkomen, terwijl er hier in Europa tot "voorjaar 2005" gewacht zal moeten worden.

'Countdown' scoort dramatisch slecht

Het muziekprogramma 'Countdown' scoort zo slecht, dat Veronica het gaat verhuizen van donderdag- naar zondagavond. Het met trots aangekondigde 'Countdown', dat in de jaren tachtig en negentig zeer populair was, wordt door nog geen 100.000 mensen per uitzending bekeken.

Naast de dag wordt ook de tijd van uitzending gewijzigd. Was dat eerst om 21.30 uur, nu wordt dat zondagavond om 20.00 uur. Presentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Birgit Schuurman mogen blijven.

PS: Zilver en brons voor Nederland

Icon Sport - OS Athene 2004De Paralympische Spelen in Athene hebben vandaag twee medailles opgeleverd voor Nederland. Kenny van Weeghel sleepte op de 200 meter wheelen een zilveren plak in de wacht, terwijl zwemmer Mike van der Zanden op de 100 meter vrije slag een bronzen medaille behaalde.

De 24-jarige Van Weeghel rolde een tijd van 25,32. Hij moest hiermee in de Fin Leo Pekka Tahti met een tijd van 25,25 zijn meerdere erkennen. Derde werd de Brit Dave Weir. Van Weeghel start morgen op de 400 meter wheelen. Ook daar zijn hij en Tahti medaillekandidaten.

Eerder op de dag wist de 17-jarige Van der Zanden al een bronzen plak binnen te halen. Van der Zanden klokte 56,74, niet genoeg om de Spanjaard David Levecq (56,32) en de Canadees Benoit Huot voor te zijn. Met een tijd van 53,73 bleef laatstgenoemde de concurrentie niet alleen ver voor, maar verbeterde hij ook zijn eigen wereldrecord van 53,76.

De Nederlandse medaillestand is hiermee op vier gekomen. Eerder haalde wielrenner Mulder met zijn piloot Schoots al zilver, net als de penthatleet Pieter Gruijters.

Anti-burka campagne van Italiaans extreem-rechts

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Italiaanse media meldden dinsdag dat lokale leden van de extreem-rechtse Lega Nord de oorlog hebben verklaard aan de burka. Sommige Italiaanse gemeenten zijn zelfs zo ver gegaan dat ze moslimvrouwen die "betrapt" worden op het dragen ervan, een boete geven.

De aanzet voor de anti-burkacampagne werd gegeven door de burgemeester van het noordelijke dorpje Drezzo, een plaatsje nabij het Como-meer, waar extreem-rechts traditioneel sterk staat. De Italiaanse Sabrina Varroni, getrouwd met een Marokkaan en bekeerd tot de islam, bracht haar kinderen in een burka naar school en kreeg hier tweemaal een geldboete van eenenveertig euro voor.

Als grond voor de sancties werd door de burgemeester een obscure wet uit 1931 aangevoerd. In die tijd was de fascistische dictator Benito Mussolini aan de macht die mensen met deze wet, uit veiligheidsoverwegingen, verbood hun gezichten te verbergen. Enkele gemeenten namen het initiatief van de burgemeester van Drezzo over en nadat ook door enkele leden van het Europese Parlement de steun voor de aanpak werd uitgesproken, werd het een zaak van nationaal belang.

AK47 ontwerper leent naam voor wodka

jeffreysnf had ons via de nieuws-submit te melden:

De Russische generaal Mikhail Kalashnikov, geestelijk vader van de AK47, leent zijn naam nu voor een nieuw product: wodka. "Ik wil de bekende naam die ik via het geweer heb gekregen nu voor iets positiefs aanwenden", lichtte de militair in ruste toe. De drank heeft een alcoholpercentage van 82 procent.

De in Sint Petersburg gedistilleerde Kalasjnikov-wodka, die voorlopig alleen in Groot-Brittannië te krijgen is, kost 29 euro de fles. In de loop van dit jaar zal de Kalasjnikov-wodka ook in de Verenigde Staten op de markt komen. Niet iedereen is daar blij mee. Mensen die van de Kalasjnikov-wodka genieten, moeten zich vooral niet met kalasjnikov-wapens inlaten, aldus een woordvoerder van een groep die tegen particulier vuurwapenbezit is.

Kalashnikov kwam met het idee voor de Avtomat Kalashnikov op de proppen nadat hij was neergeschoten door Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het automatische geweer dat in 1947 op de markt kwam, is razend populair bij terroristen en guerilla's. Al snel kreeg het in de volksmond de naam van zijn ontwerper mee. Inmiddels is het een van de bekendste wapens aller tijden.

Webcam verovert massaal computerland

Icoon Digital nieuwsNa een wat onzekere introductie van de webcam in computerland lijkt het apparaat zich nu toch echt definitief te vestigen op het bureau van de consument. Marktleider Logitech meldt over de eerste zes maanden van dit jaar een verdubbelde verkoop, welke mede te danken zou zijn aan de sterke groei van het aantal breedbandverbindingen en de toename van het gebruik van MSN Messenger.

De enorme afzet heeft zo zijn doorwerkingen. Inmiddels communiceert 15 procent van de drie miljoen Nederlandse messenger-gebruikers met behulp van een camera. Dit komt neer op circa zes procent van alle computergebruikers, tegen een aantal van drie procent begin dit jaar. “De verkoop van webcams benadert nu die van computermuizen. Het is een echte massamarkt geworden”, aldus R. van der Vegte, directeur Logitech Benelux.

Het webcam-georiënteerde Nederland maakt zich vanzelfsprekend interessant voor bedrijven als Logitech, wat zestig procent van de markt claimt. Geen enkel ander land kent een dergelijk hoog relatief aantal Messenger-gebruikers.

Uitslagen Amstel Cup (21/09/04)

Vanavond werd begonnen aan de tweede ronde van de Amstel Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Lisse - FC Volendam (1-2)
Fortuna Sittard - Heracles Almelo (1-3)
De Graafschap - Go Ahead Eagles (0-4)

RKC Waalwijk- FC Eindhoven (1-0)
VVV-Venlo - Jong Feyenoord (0-2)
FC Dordrecht - Quick Boys (6-1)
D.de Nooijer 5x

AGOVV Apeldoorn - Vitesse (0-2)
Cambuur Leeuwarden - Stormvogels/Telstar (0-2)
Emmen - WHC (5-1)
Fuhler 4x

Willem II - Sparta (2-0)
IJsselmeervogels - BV Veendam (3-4)
TOP Oss - Haarlem (4-2)


Vetgedrukte teams zijn geplaatst voor de derde ronde.

Europese PS2 krijgt toch geen harde schijf

Er komt geen harde schijf voor de Europese Playstation 2. Hoewel er aanvankelijk wel plannen voor waren en er in Azië zelfs al harde schijven zijn gesignaleerd, maakte Sony vandaag bekend niet langer plannen te hebben om de harde schijf ook in Europa uit te brengen.

Het harde schijf avontuur voor de PS2 heeft niet langer prioriteit voor Sony, bovendien zijn er op dit moment geen games voor de console die baat zouden hebben bij een harde schijf. Dit maakte een woordvoerder van Sony vandaag bekend aan FOK!Games. Eerder vandaag lieten we je al een blik werpen op het nieuwe uiterlijk van de PS2.

Reacties op troonrede

Hieronder kun je de reacties op de Troonrede 2004 van een aantal politieke partijen lezen.

Partij van de Arbeid

De PvdA ergert zich vooral aan het "hooghartige" gedrag van het kabinet. Volgens Wouter Bos "dendert het kabinet maar door, zonder te luisteren". De PvdA-fractieleider is van mening dat het kabinet op deze manier alleen maar mensen tegen zich in het harnas jaagt.

Ook weerspreekt Bos de mening van het kabinet dat de huidige koers de enige is die in dit economische tij te varen valt. Hij is er verontwaardigd over dat er "veel wordt afgebroken, maar weinig wordt opgebouwd". Hij noemde hierbij als voorbeelden de ingrepen in de sociale zekerheid en werknemersrechten.

Christen Democratisch Appèl

Het CDA is blij met de inhoud van de Troonrede. Volgens Maxime Verhagen straalt de Troonrede vertrouwen uit en heeft het kabinet visie op de toekomst. De CDA-fractievoorzitter is verder van mening dat Nederland in de toekomst "goedkoper, slimmer en actiever " moet worden om internationaal bij te benen. Hij ziet genoeg daadkracht in de Troonrede om dat te bewerkstelligen.

Verhagen ziet loonmatiging als noodzakelijk, omdat Nederland anders achterop zou raken vergeleken met andere landen. Ook is hij positief over de economie, en vindt hij dat de huidige koers aangehouden moet worden. Ook verdedigt hij de ingrepen in de sociale zekerheid. Verhagen meent dat er inderdaad regelingen vervallen, maar dat mensen ook dingen terugkrijgen. Hij begrijpt de onzekerheid bij mensen, maar zegt in het kabinetsbeleid een "helder doel" te zien.

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie

Net als het CDA is de VVD het op grote lijnen met het kabinetsbeleid eens. Jozias van Aartsen meent dat Nederland "door een periode van hervorming heen moet komen". De VVD-fractievoorzitter prijst ook de extra uitgaven die op het gebied van veiligheid, zorg en bestrijding van jeugdwerkloosheid worden gedaan.

Wel zet de VVD kanttekeningen bij het kabinetsbeleid. Zo is de VVD tegen het afschaffen van het grijze kenteken, vinden de liberalen dat de regering moet investeren in Onderwijs en betreuren ze de teruggang in het aantal politiemensen, aangezien de VVD juist de "zichtbare veiligheid" wil opschroeven.

De Socialistische Partij

De SP verzette zich tegen het kabinetsbeleid door middel van het wegblijven alle SP-parlementariërs bij de troonrede. De parlementariërs mengden zich tussen de demonstrerende menigte op het Spuiplein. Jan Marijnissen verklaarde dat hij medelijden had met de koningin, "omdat ze een troonrede moest voorlezen die door Balkenende is opgesteld".

De SP diende, net als de PvdA en GroenLinks, een tegenbegroting in. De voornaamste speerpunten hiervan waren het verhogen van de lonen en het behouden van werknemersregelingen. Ook keerde de SP zich tegen de no-claimregeling in het Ziekenfonds. De SP wil bezuinigen op defensie en de Betuwelijn en wil de lasten voor mensen met een hoog inkomen verhogen. Hiermee hoopt de SP ook het grijze kenteken te redden.

GroenLinks

GroenLinks keert zich in de eerste plaats tegen de stijl van het kabinet. De linkse milieupartij verwijt het kabinet harde confrontatiepolitiek te bedrijven, zonder de dialoog aan te gaan met de maatschappij. Volgens GroenLinks worden huisartsen, kleine ondernemers, leraren en milieubeweging buitenspel gezet. Ook zou het kabinet rechtvaardigheid voor slagvaardigheid hebben ingeruild. De oppositiepartij geeft hierbij als voorbeeld het "sociale ministelsel".

Ook GroenLinks diende een tegenbegroting in, en ging hierbij prat op de creatie van 50.000 extra banen. Volgens Femke Halsema zorgt het kabinet met haar beleid alleen maar voor een grotere economische crisis in Nederland. Ook verwijt Halsema het kabinet een gebrek aan daadkrachtigheid bij de nota's Mobiliteit en Ruimte. Ze geeft hierbij als voorbeelden de gasboringen in de Waddenzee, de kokkelvisserij en de geluidsoverlast bij Schiphol. Volgens de GroenLinks-fractievoorzitter had het kabinet allang perk en paal aan deze praktijken moeten stellen.

Democraten 66

Boris Dittrich toonde zich vrij optimistisch over de Miljoenennota, maar zette ook enkele kritische kanttekeningen bij het kabinetsbeleid. Zeker op het gebied van Onderwijs wil D66 het één en ander veranderen. Zo zou het kabinet minder moeten bezuinigen en zou de kenniseconomie meer gestimuleerd moeten worden.

Wel was Dittrich positief over de hervorming van het zorgstelsel. Hij ziet het als een taak van de overheid om de zorg "bereikbaar en toegankelijk" te houden, en ziet de huidige hervormingen als een facet daarvan. Ook juicht hij de veranderingen in het belastingsstelsel toe. De kleinste regeringspartij zou het belastingsstelsel het liefst nog wat verder "vergroenen".

Overige politieke groeperingen

De LPF is van mening dat het kabinet "te veel bezuinigt op Jan Modaal". De Fortuynisten zien liever een inperking van de subsidiestroom, het verlagen van het budget voor ontwikkelingssamenwerking en versnelde gaswinning. De kleine christelijke partijen SGP en ChristenUnie zijn voornamelijk verontwaardigd over de ingrepen in de zorg. De Groep Wilders wilt net zoals de LPF minder subsidies verstrekken en de ontwikkelingssamenwerking helemaal te schrappen. Dit zou ten goede moeten komen aan veiligheid. NieuwRechts wil ook meer geld om de modale Nederlander te helpen en voor veiligheid, en geen geld meer uitgeven aan multiculturele projecten.

De kabinetsplannen op een rijtje

Hieronder een (beknopt) overzicht van de kabinetsplannen uit de Troonrede en de Miljoenennota. Hoewel deze eerder al was uitgelekt, zijn er een aantal nieuwe zaken in te vinden, welke tevens vermeld zijn.

De Nederlandse economie
Berekningen volgens het Centraal PlanBureau (CPB):
- Groei Nederlandse economische geraamd op 1,25% in 2004 en 1,5% in 2005.
- Uitvoer draagt economisch herstel, binnenlandse bestedingen ontwikkelingen zich zwak.
- Arbeidsmarkt vertoont eerste tekenen van herstel, maar werkloosheid blijft oplopen.
- Door bezuinigingen en lastenverzwaring voldoet EMU-saldo dit en volgend jaar aan Europese begrotingsnormen.
- De koopkracht zal voor alle Nederlanders volgend jaar erop achteruit gaan, zo is berekend. In 2005 zijn de koopkrachtplaatjes voor uitkeringsgerechtigden zonder kinderen en werknemers in de collectieve sector het minst rooskleurig. Ouderen en huishoudens met een laag inkomen en kinderen gaan er het minst op achteruit.
- Het financieringstekort daalt naar 2,7 procent in 2005.

Maatregelen bij het ministerie van Financiën
- Verlaging Vennootschapsbelasting naar 30%.
- PC-privéregeling afgeschaft.
- Spaarloonregeling voor mensen met dubbele baan afgeschaft.
- Grijs kenteken voor bedrijfsauto’s afgeschaft

Maatregelen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
- Loonstop.
- Instroom nieuwe WAO’ers verminderen naar 25.000 per jaar.
- Afschaffing kortdurende WW-uitkering per 1 januari 2005.
- Afschaffing VUT en het prepensioen per 1 januari 2006.
- WAO en WW worden verder hervormd. Er wordt gestreefd naar een vermindering van het aantal uitkeringen en meer reïntegratie op arbeidsmarkt.

Maatregelen bij ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
- Verhoging collegegeld met honderd euro.
- Studenten ouder dan dertig jaar krijgen geen studiefinanciering meer.

Ministerie van Volkgezondheid
- Premieverhoging voor ziekenfondspatiënten, maar ook invoering no-claimteruggaveregeling van 250 per jaar.
- Een aantal behandelingen worden niet meer vergoed door het ziekenfonds, zoals snurken, ooglidcorrectie, operatie aan flaporen, buikwandcorrectie en een hersteloperatie na sterilisatie. Ook borstoperaties verdwijnen uit het pakket, tenzij het om kankerpatiëntes gaat.
- Laxeermiddelen, kalktabletten, pillen tegen allergie, anti-diarree-poeders en middelen tegen braken worden voor chronisch zieken weer vergoed. Dat kost 12 miljoen euro.
- Er komt 13 miljoen euro extra voor het 'zittend ziekenvervoer' van chronisch zieken en gehandicapten naar de dokter.

Plannen bij ministerie van Binnenlandse Zaken
- Grote steden krijgen 120 miljoen extra voor bestrijding van veelplegers en huiselijk geweld. 70 Miljoen extra voor cellen voor veelplegers.
- 10 Miljoen extra in 2006 voor politie en AIVD voor terrorismebestrijding.
- Verbetering efficiëntie en daadkracht overheid, verbetering dienstverlening aan burgers (Programma Andere Overheid).
- Terugdringen van de criminaliteit met 20 tot 25% in de periode 2008-2010.
- Het grotestedenbeleid krijgt ruim 300 miljoen euro. Met dat geld worden onder andere vijftig probleemwijken in de grote steden aangepakt.

Vreemdelingenzaken en Integratie
- Het aantal cellen voor vreemdelingenbewaring wordt uitgebreid met 432 tot ruim 2000 in 2007.
- Het aantal verwijderingen wordt opgevoerd van 18.000 naar 24.000 per jaar.
- Het aantal mensen dat asiel zoekt in Nederland, stabiliseert de komende jaren rond 14.000.
- Kosten opvang asielzoeker zullen sterk dalen. Van 724 miljoen euro in 2004 naar 532 miljoen in 2005.

Buitenlandse Zaken
- Uitgaven voor lidmaatschap aan Europese Unie nemen toe. Aan de Europese Unie draagt Nederland in 2005 rechtstreeks bijna 6,4 miljard euro af. Dat is omgerekend 400 euro per Nederlander. Dit is een toename van 900 miljoen euro.
_
- De tekst van de Troonrede;
- Samenvatting van de Troonrede;
- Miljoenennota (PDF);
- Miljoenennota (HTML);
- Samenvatting Miljoenennota.

Ontwikkeling Xbox 2 chip op schema

Eerder deze maand gaven we al aan dat de ontwikkeling van de CELL chip (die onder andere voor de nieuwe Sony console gebruikt gaat worden) bijna klaar was, maar nu laat ook de Xbox 2 chip wat van zich horen.

Het bedrijf Taiwan Semiconductor Manufacturing heeft aangegeven dat de ontwikkeling van de Xbox 2 chip volgens schema verloopt. Senior vice president Kenneth Kin heeft dit tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Hiermee veegt hij direct de geruchten van tafel over een eventuele vertraging van de aankomende console.

Het is de bedoeling dat de Xbox 2 eind 2005 gelanceerd wordt. Als ze dit halen nemen ze direct een voorsprong op de aankomende consoles van Sony en Nintendo aangezien verwacht wordt dat zij pas lanceren rond begin 2006.

Deel AZC 's-Gravendeel in as door brand

ronduit84 had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een uitslaande brand in het asielzoekerscentrum van 's-Gravendeel (Zuid-Holland) afgelopen nacht is de recreatieruimte van het centrum volledig in de as gelegd. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De brand brak rond 1:00 uit in de recreatiezaal van het centrum aan de Kilweg. De brandweer was enkele uren bezig met blussen, tot het vuur onder controle leek. De resten van het vuur bleven echter smeulen, waardoor de brandweerlieden terug moesten keren om het vuur volledig te blussen. Door de politie wordt brandstichting niet uitgesloten.



Foto: O.J. van Tuyl

Naheffing slachtoffers vuurwerkramp teruggedraaid

Icoon Binnenlands nieuwsHet Enschedese college van burgemeester en wethouders heeft besloten de naheffing op schadevergoedingen voor slachtoffers van de vuurwerkramp per direct en met terugwerkende kracht terug te draaien. Hiermee komt het college van B&W tegemoet aan klachten van bijstandsgerechtigde slachtoffers van de ramp, die gekort werden op hun uitkering omdat de schadevergoedingen die zij ontvingen door de sociale dienst als inkomsten beschouwd werden.

Volgens Jeroen van Heuvel, woordvoerder van de gemeente Enschede, gaat het om hooguit een tiental mensen. Kranten berichtten vorige week nog dat tientallen bijstandsgerechtigden op hun uitkering gekort werden. "Nee, ik denk dat er nog niet eens tien mensen zijn waarbij dit het geval is", aldus Van Heuvel. Naast het terugdraaien van de naheffingen zullen ook stopgezette uitkeringen voor mensen die 'functionele invaliditeit' aan de vuurwerkramp hebben overgehouden weer worden uitgekeerd.

Proces tegen tabaksindustrie VS gestart

Vandaag is na een voorbereiding van vijf jaar een monsterproces begonnen tegen de tabaksindustrie in de Verenigde Staten. Inzet is een schadevergoeding van maar liefst 280 miljard dollar, die de regering eist tegen enkelen van de grootste sigarettenfabrikanten. De fabrikanten worden aangeklaagd vanwege samenzwering met tot doel het misleiden van de consument.

Het huidige proces komt voort uit een wet die in 1999 door de regering-Clinton is opgesteld. Deze zogenaamde RICO (Racketeering Influenced Corrupt Organizations Act) werd ingediend om gangsterpraktijken te bestrijden en infiltratie van de maffia binnen het bedrijfsleven tegen te gaan. Van tevoren werd verwacht dat de regering-Bush de wet weer zou afschaffen, vanwege de forse lobby van de tabaksindustrie binnen de Republikeinse partij, maar de Republikeinen hielden de wet ongeschonden.

In het proces zullen meer dan honderd getuigen worden gehoord. Het proces begon vandaag met de beargumentatie van de aanklager, het Ministerie van Justitie. Deze zal proberen hard te maken dat de tabaksindustrie al vijftig jaar lang feiten over het gebruik van sigaretten verdoezeld, sjoemelt met het nicotineniveau en jongeren bewust verleidt tot roken. Al in 1953 zouden topmannen uit de tabaksindustrie deze afspraken hebben gemaakt. De uitspraak wordt over zes maanden verwacht.

PSP gaat ook fungeren als vertaalcomputer

Nu we toch bezig zijn met Sony nieuws: ze maakten vandaag aan FOK! bekend dat de PSP nog een leuke feature meekrijgt, namelijk die van vertaalcomputer.

Hoe gaat het werken? Een geanimeerd karakter verschijnt op je PSP, jij praat ertegen in het Nederlands. Het figuurtje krabt zich even op de kop en praat vervolgens in een andere taal hardop. Zo zou je bijvoorbeeld aan iemand die geen Nederlands spreekt iets kunnen vragen. Diegene kan dan in zijn of haar eigen taal antwoorden, er wordt weer even gekrabt en vervolgens hoor jij in het Nederlands wat er zojuist gezegd werd.

Meer dan 660 doden in Haïti door Jeanne

Icoon Buitenlands nieuws De zware tropische storm Jeanne heeft in Haïti aan tenminste 662 mensen het leven gekost. De meeste mensen kwamen om het leven door overstromingen of landverschuivingen veroorzaakt door hevige regenval. Minstens 550 van de dodelijke slachtoffers vielen in de stad Gonaives, die nog steeds half onder water staat. Reddingswerkers verwachten dan ook dat het dodental nog verder zal oplopen als het water weer wegtrekt.

Er zijn inmiddels VN-soldaten, die deel uitmaken van een VN-vredesmacht in Haïti, ingezet om de overlevenden te helpen. De ramp kwam slechts vier maanden nadat grote overstromingen in het grensgebied tussen Haïti en de Dominicaanse Republiek aan meer dan drieduizend mensen het leven kostten.

Over het 26.000 inwoners tellende eilandje Tortue, vlak bij Haïti, bestaat ook nog grote onzekerheid. Woordvoerders van de VN verklaarden maandag dat het eiland nauwelijks zichtbaar was onder de overstromingen, en dat het eiland mogelijk door een vloedgolf getroffen zou zijn.

Eerder deze week eiste Jeanne ook al minstens 25 levens in Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. De verwachting is nu dat de storm geen slachtoffers meer zal maken. Volgens de laatste voorspellingen is de koers van Jeanne namelijk veranderd, zodat ze geen land meer zal bereiken en boven de Atlantische Oceaan zal uitrazen.

Boogerd wil naar WK

Michael Boogerd wil meedoen aan de wegrace van het WK wielrennen op 3 oktober in Verona, Italië. Dit heeft hij bondscoach Gerrie Kneteman laten weten. De deelname van de Rabobank-renner was twijfelachtig geworden na veel tegenslag de afgelopen maanden.

Boogerd heeft de afgelopen dagen scherp getraind in de Limburgse heuvels en ziet heil in een deelname in Verona. Kneteman: "Het gaat goed met Michael. Hij gaat nu naar wedstrijden in Italië om de puntjes op de i te zetten"

De bondscoach zal morgen de acht namen van de geselecteerde renners bekend maken. Erik Dekker, die ook een moeilijke voorbereiding doormaakt, zit daar in ieder geval ook bij, aldus Kneteman.

Williams' fame


William Hung
is een fenomeen op zich.
Hij moet het niet van zijn looks hebben, ook niet van zijn stem.
Maar toch is hij in Amerika mateloos populair, het is eens een ander soort idool.
Iemand die niet zo perfect is als zijn collega's.

Je hebt ooit wel eens van hem gehoord, er zijn zelfs fansites opgericht.
En op de weblog is hij al zeker een keer langsgekomen.

Mooi zingen doet hij niet, dat is mijn mening. En ik denk ook dat velen het met mij eens zijn.
Maar toch is het vermakelijk om hem te zien optreden.
Zijn liedjes zorgen ervoor dat ik de originele versies nog beter vindt.

Hij heeft al verschillende optredens gedaan, zoals bij Ellen DeGeneres. (Bekend van de TV-sitcom Ellen)
Maar hij heeft ook al gezongen tijdens een baseball wedstrijd.

En zijn nieuwste optreden dat zijn palmares opfleurt kan je hier vinden.
Het bekendste liedje van queen, hij doet het fantastisch
Freddy doet het hem niet na.

Will be continued...

Bruidegom gedood door bom onder trouwauto

In het Iraakse Baquba is een trouwerij verschrikkelijk afgelopen. Onder de trouwauto was namelijk een explosief bevestigd dat tot ontploffing kwam, nog voor het huwelijk van de twee geliefden werd voltrokken. De bruidegom kwam hierdoor om het leven.

De bruid en twee andere personen raakten gewond door het gebeuren. Volgens de politie is het nog onduidelijk waarom het bruidspaar doelwit is van een aanslag. Er wordt vooralsnog echter niet uitgesloten dat de bom "per ongeluk" onder hun auto ontplofte.

Zware straf voor AS Roma

De tuchtcommissie van de UEFA heeft uitspraak gedaan in de zaak naar aanleiding van het incident bij AS Roma-Dynamo Kiev. De Romeinse club wordt zwaar gestraft.

De betreffende wedstrijd moest, nadat scheidsrechter Anders Frisk bij rust aan het hoofd werd geraakt, definitief worden gestaakt. Het resultaat van deze wedstrijd is door de UEFA bepaald op een reglementaire 0-3 nederlaag. Voorts moet AS Roma de resterende (twee) poulewedstrijden zonder publiek spelen.

Alhoewel AS Roma nu veel -'onmisbare'- inkomsten zal mislopen, zal men enigzins opgelucht adem kunnen halen. De club had al meer op haar kerfstok en vreesde voor erger. Het is echter nog niet bekend of ze de straf accepteert. De club kan nog tot vrijdagmiddag beroep aantekenen.

Politie treft kinderlijk aan in kofferbak

andromeda1968 en Troel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Holten (Overijssel) heeft de politie Twente afgelopen nacht rond drie uur het lijk van een peutermeisje in de kofferbak van een auto gevonden. De inzittenden, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een vrouw uit Alphen aan den Rijn, zijn gearresteerd en zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag.

De auto viel op omdat hij reed op een plaats waar dat 's nachts niet is toegestaan. Toen de politie poolshoogte kwam nemen en de kofferbak bekeek werd het dode meisje aangetroffen. Op het lichaampje van het meisje zal sectie worden verricht om de doodsoorzaak vast te stellen, de politie gaat er vooralsnog van uit dat de peuter door een misdrijf om het leven is gekomen. Door de politie Hollands Midden, aan wie de zaak is overgedragen, zijn zo'n twintig rechercheurs op de zaak gezet. Over de identiteit van het meisje is nog niets bekendgemaakt.

Wilders: Grens moet dicht voor allochtonen

Peach, PaRaR en GizmoRulez hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders - hij stapte onlangs uit de VVD-fractie - wil dat er per onmiddellijk een immigratiestop wordt ingevoerd voor alle niet-westerse allochtonen die naar familie in Nederland willen verhuizen. In het Algemeen Dagblad (AD) noemt Wilders vandaag de problemen met de integratie zo ''immens en acuut'', dat meteen moet worden ingegrepen. ''Alle aandacht moet worden gericht op de allochtonen die hier al wonen.'' De stop moet zeker voor 5 jaar gelden, en zal vooral Marokkanen en Turken treffen zo denkt hij.

Verder wil Wilders allochtonen die al een Nederlands paspoort hebben, maar weigeren de Nederlandse taal te leren, hun Nederlanderschap afpakken en uitzetten. Hetzelfde moet gelden voor allochtonen die misdaden plegen of de openbare orde verstoren. Imams die haat zaaien of aanzetten tot geweld, moeten ook Nederland worden uitgezet.

In het AD zegt Wilders verder dat zware misdadigers en geweldplegers levenslang de cel in moeten bij een derde veroordeling. De politie moet verder de burgers niet lastig vallen als ze de maximumsnelheid slechts een paar kilometer overtreden.

Ten slotte wil Wilders meer geld voor de verzorging van ouderen die dit land hebben opgebouwd en nu in verpleeg- en bejaardenhuizen zitten. Daartoe wil Wilders alle ontwikkelingssamenwerking opheffen. ''Dat levert zo'n 3,8 miljard euro per jaar op. Hulp aan Afrika is prachtig, maar problemen met veiligheid en zorg in ons eigen land verdienen voorrang'', aldus het Kamerlid.

Wilders zit wat betreft zijn plannen over een immigratiestop op één lijn met wijlen Pim Fortuyn. Die zei eerder dat als het aan hem lag er geen islamiet meer Nederland binnen mocht voordat de integratie hier goed op orde is. Overigens pleit Wilders meer voor assimilatie dan voor integratie. Het Kamerlid denkt niet dat hij momenteel op veel steun in de Kamer kan rekenen. Alleen van de LPF en een deel van de VVD valt volgens hem iets te verwachten in die richting.

Madonna: 'Israël niet gevaarlijker dan New York'

Israël is niet gevaarlijker dan New York, aldus Madonna in een toespraak voor tweeduizend gasten tijdens een diner in het David Intercontinental Hotel in Tel Aviv. De zangeres bezocht de afgelopen dagen Israël als leerling van de kabbala, de joodse mystiek.

"Ik maakte me eerlijk gezegd wat ongerust over dit bezoek, na al die nieuwsberichten over terreuraanslagen en het lezen van reisadviezen over hoe gevaarlijk het is voor Amerikanen. Maar nu weet ik dat het hier niet gevaarlijker is dan in New York. Ik voel me heel veilig en welkom. Het meest gevaarlijk waren de paparazzi die me hier buiten het hotel opwachtten", aldus Madonna.

De popster ging overigens niet al te vaak de straat op. Zo bekeek ze de klaagmuur vanuit haar auto, dat vond de politie verstandiger. De ene keer dat ze over straat liep, van een visrestaurant terug naar haar hotel, werd ze zodanig lastig gevallen door twee fotografen dat twee van haar lijfwachten zich genoodzaakt voelden om in te grijpen. Het resultaat: de twee fotografen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen en de lijfwachten moesten voor ondervraging naar het politiebureau.

Het diner stond in het teken van 'Spiritualiteit voor Kinderen', een stichting die toenadering beoogt tussen kinderen van alle godsdiensten in Israël. Madonna vertelde hoe volgens haar het geweld in de wereld komt: "We leren onze kinderen de wetten van oorzaak en gevolg. We leren hen dat ze verantwoordelijkheid moeten dragen. Als een kind een ander kind tegenkomt, wil het alleen maar spelen. Het denkt niet: O, hij is moslim, of hij is jood. Ze beoordelen elkaar niet op grond van huidskleur of haardracht. Het zijn de volwassenen die kinderen dat soort ideeën aanpraten."

Gideon Izra, minister van toerisme in Israël, heeft overigens toestemming gekregen om beelden van het bezoek van Madonna te gebruiken in een vijf minuten lange reclamefilm voor het land.

CD: Jean Grae - This Week

Velen zullen nog nooit gehoord hebben van Jean Grae of haar vorige alter-ego What What en dat is jammer. Haar fantastische debuutalbum uit 2002, The Attack Of The Attacking Things kwam uit op het piepkleine Third Earth label en is zodoende aan vele neuzen voorbij gegaan. Gelukkig is Babygrande een stuk groter en ligt de opvolger, This Week in ruime oplage bij je lokale platenboer in de schappen. Of deze opvolger de moeite van het luisteren waard is? Lees verder.

Protesterende brandweer slaags met politie

tongytongylickylicky en daletboy hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een protest van brandweermannen in Den Haag zijn vandaag gevechten tussen de brandweermannen en de politie uitgebroken. Toen de brandweermannen het Binnenhof wilden bestormen, werden ze tegengehouden door de politie en raakten ze slaags met elkaar. Eén brandweerman is hierbij aangehouden.

De protestactie begon op het Spuiplein in Den Haag en was gericht tegen de huidige kabinetsplannen. Hier was men al het gemeentehuis binnengedrongen door het brandalarm af te laten gaan. Niet alleen de brandweer was bij het protest aanwezig, wel was een groot deel van de protesterende mensen brandweerman. Van de in totaal 2500 demonstranten waren er tientallen brandweerlieden en medewerkers van de ambulancedienst aanwezig.

Richard Witschge stopt definitief

Richard Witschge stopt definitief met voetballen. Dit besluit heeft hij genomen nadat er geen clubs interesse hebben getoond voor de 35-jarige oud international.

Afgelopen zomer trainde Witschge nog een periode mee met Glasgow Rangers. Daar kwam hij niet in aanmerking voor een contract omdat hij niet in het profiel van de club zou passen. Oita Trinita is zodoende de laatste club waar de middenvelder gevoetbalt heeft.

Witschge speelde in zijn loopbaan bij Ajax, Barcelona, Girondins Bordeaux en Blackburn Rovers. Tevens kwam hij 31 keer uit voor het Nederlands elftal.

Concorde uitbreiding voor Flightsim

Het is weer een tijd geleden dat het supersone lijnvliegtuig de Concorde zijn laatste vlucht heeft gemaakt. Maar binnenkort kiest dit wonder de techniek weer het luchtruim, alleen deze keer in Flightsim 2002/2004. Phoenix Simulation komt met een uitbreiding voor Flightsim genaamd: Concorde Professional. Deze uitbreiding zal op 29 oktober uitkomen.

De Concorde in actie

Een aantal kenmerken van de uitbreiding:
Geanimeerde onderdelen: zoals de neuskegel en het landingsvizier, landingsgestel, neuswiel sturen, rolroeren, deuren, lighten, 3D Motorbladen, enz.
Gedetailleerd simulatie mode met verhitting effecten en de originele versie van de Concordes INS (Internal Navigation System)
Verschillende kleuren van de Franse en Britse concordes


Simons wwkw: Roken

Roken..
Roken brengt geluk in mijn leven
Roken brengt plezier in mijn leven.
Roken is genieten, roken is gezelligheid.
Roken maakt me beetjes blij, roken geeft me hoop, roken helpt me door zware tijden.

Elk shaggie dat ik opsteek is even lekker, het wordt geen gewoonte, ik ben me er bij elke trek van bewust. Van elke trek geniet ik evenveel.

Roken zit contant in mijn hoofd, roken is niet zomaar verliefd zijn, roken is verliefd zijn voor het leven. Als er een man met een kastje kwam, met een grote rode knop, en die man vertelde mij dat als ik op die knop zou drukken ik compleet van het roken af zou zijn, doordat het mij liet vergeten dat ik ooit gerookt heb dan weet ik niet wat ik zou doen. Het is een eenmalige kans, zoiets overkomt een roker nooit, zo'n wondermiddel. Toch vind ik het een heel beangstigend idee. Om na activering van die knop als niet-roker door het leven te moeten gaan, met de kennis dat ik me niet meer zou kunnen herinneren hoeveel plezier roken mij heeft gebracht en nog steeds doet.

Elk moment van de dag. In elk gezelschap. Ik zou dan niet meer weten wat voor een enorme toevoeging roken geeft aan gezelligheid, vooral tussen mederokers. Een onbesproken ritueel, het hangt in de lucht, het is fijn..men steekt vrijwel altijd tegelijkertijd een shaggie/sigaret aan en iedereen geniet stilzwijgend. Dat kennen niet-rokers niet, die band is hun onbekend.
Rokers hebben een hele sterke band met elkaar, een gevoel van saamhorigheid. Waar we ook zitten, of we elkaar niet kennen of wel kennen, het maakt niet uit. Zodra de shaggies en sigaretten tevoorschijn komen, gebeurt er iets, een bepaalde chemie, totaal onbekend voor niet-rokers.
Ik weet niet of ik die knop in zou kunnen drukken, ik denk van niet. Ik durf dat niet, voor een roker zijn niet-rokers een soort zombies. (Een roker zal het niet snel toegeven maar hij voelt zich altijd fijner onder mederokers dan in een gezelschap van niet-rokers)

Een roker grijpt elke pauzegelegenheid aan om gezamenlijk (buiten) te gaan roken. Het is ALTIJD gezellig, veel gelach en een gezamenlijk gevoel van: "zo..lekker pauzetje/sigaretje". Een niet-roker heeft dat niet. Een niet-roker geniet niet van kleine gestolen pauzes en heeft geen behoefte aan korte pauzes, niet-rokers zitten altijd binnen met elkaar aan een tafeltje en een broodtrommel, voor zich uit te staren. (Wel worden er jaloerse blikken naar buiten geworpen, waar het zo gezellig is.) Niet-rokers die ook van gezelligheid houden tref je dan ook altijd aan bij de rokers. Zij worden trouwens ook met liefde in de groep opgenomen!

Wij rokers zijn zeer sociaal, we houden vrijwel altijd rekening met de niet-roker. Maar niet-rokers zijn heel eng. Stukje bij beetje proberen ze meer terrein winnen en ze doen er van alles aan om ons rokers te misleiden en hun naar hun toe te trekken. Beetje bij beetje worden we verdreven, en bespot. Denigrerend behandeld. Ze zetten kamertjes op en stoppen daar alle rokers bij elkaar, alsof we beesten zijn. Het wordt nog brutaler..rokers moeten lekker ver achteraan de wachtlijst komen, geen prioriteit, als ik dat over Marokkanen zou zeggen dan zou het discriminatie zijn.
Met die godvergeten hoge prijzen betalen wij onderhand elke operatie die wordt uitgevoerd, zowel die van rokers als niet-rokers. Wat nou achteraan de wachtlijst!
Wij zuigen het vet weg van Dikke vette volgevreten niet-rokers, van ons geld wordt de niet-roker die zonodig door rood reed weer in elkaar gezet. Zonder rokers ging de gezondheidszorg failliet.
De verhouding rokers als patiënt t.o.v. van wat rokers allemaal afdragen aan belasting is te verwaarlozen.

Onverdraagzaam. Geniepig. Gevaarlijk.
Ja gevaarlijk, nog even en een roker wordt weggelokt van zijn groep en in elkaar gebeukt. Terwijl een roker er alles aan doet om rekening te houden met de niet-roker steekt de niet-roker je een dolk in je rug. Ze gebruiken alle middelen, misleiding, verbieding, verdrijving, propaganda.

Vroeger waren er nog niet zoveel tere zieltjes, toen kon nog gewoon roken bij een niet-roker in de buurt. Nu moet je constant om je heen kijken, en jawel..zelfs verantwoording afleggen voor het feit dat je rookt! Maar ze krijgen de rokers er niet zo gemakkelijk onder. Ik voorspel je dat als rookmiddelen verboden zouden worden er dan een burgeroorlog ontstaan.
Chaos, anarchie!
Rokers hebben met zich laten sollen, maar dat zal weldra afgelopen zijn!

Ik zei net dat elk shaggie even lekker was, dat is eigenlijk niet helemaal waar.
Ik had het over de elk-moment-van-de-dag-shaggies. Natuurlijk zijn er shaggies bij die de kroon spannen, zoals het alom bekende EERSTE ochtend sigaretje, het net-na-het-eten-shaggie en..
Er is er een die boven alles uitsteekt. Een geweldenaar, die je met zoveel emotie laat vollopen dat je huilt van geluk, een geweldenaar waar je allerlei voorbereidingen voor treft alvorens je je eraan overgeeft. Deze geweldenaar heeft helaas iets heel tegenstrijdigs met zich mee.
De ironie wil namelijk dat het het shaggie is..HET shaggie, dat ervoor zorgt dat je na langere tijd van onthouding weer opgenomen en omarmt wordt in de groep rokers. Het is onze grootste troef om onder de rokers te blijven. Want als een roker ernstig is misleid en gehersenspoeld door de niet-roker, en hem een andere weg heeft doen bewandelen, een weg die hem veel pijn kost en hem voortdurend martelt met herinneringen aan hoe het leven ooit is geweest, is die geweldenaar nog de enige die hulp kan bieden.

Hoe sterk niet-rokers ook denken een roker in hun macht te hebben...voor een ex-roker is het nooit te laat. Er blijft altijd een deur voor hem openstaan.
En die deur..voor je die opendoet heb je besloten dat je weer een roker wilt zijn. Die deur biedt zich aan in de vorm van je eerste shaggie (de geweldenaar) na een langere tijd van onthouding. Als je een week het verkeerde pad hebt bewandeld en je wilt weer terugkeren dan loopt stroomt de adrenaline je door je lijf! Je sluit je voordeur, doet alle lampen uit, de telefoon uit, NIEMAND MAG JE NU STOREN!!, je draait met trillende handen een shaggie..en nog een voor de zekerheid erbij (stel nou dat je niet genoeg hebt aan een..het is zooo lang geleden). Je pakt nog even snel een pilsje, zoekt een goed leuk programma op..pakt je aansteker..en...steekt hem aan!!! NOG NIET HET EERSTE TREKJE INHALEREN!!! Nee, eerst rustig aan laten gaan en zorgen dat ie overal goed brandt. Als dat het geval is laat je het roodgloeiende kopje eerst een beetje afkoelen en draai je (HEEL VOORZICHTIG) het kopje tot een perfect rondje in de asbak.
Dan maak je je pas op voor de eerste trek. Je sluit je ogen..brengt het shaggie aan je lippen haalt diep adem en ademt rustig uit....en dan.....NEEM JE EEN GIGIGIGIGANTISCH GROOTE TREK DIE JE DIRECT INHALEERT!!

Dat moment, dat gevoel dat dan door je heen raast, het gevoel van genieten, het gevoel van geluk, het gevoel van WROAAAAAA, dat is niet te beschrijven. Alleen rokers begrijpen dat, een oorzaak dat er een grote kloof heerst tussen de rokers en de niet-rokers.
Iemand die doof geboren is weet ook niet wat hij mist, bij een niet-roker werkt dat hetzelfde. Je kunt een dove niet duidelijk maken hoe mooi muziek kan zijn en hoe het je in vervoering kan brengen. Iemand die pas doof wordt op middelbare leeftijd daarentegen lijdt. Hij zal altijd het gevoel van het ontbreken van muziek met zich mee moeten dragen. De ex-roker doet stoer, maar lijdt. Wij rokers weten dat, niet-rokers hebben daar geen idee van.
Niet-rokers staan nergens voor open, willen er niet over horen, zijn erg egoïstisch.

Met dank aan Simon!

Gizmondo krijgt Nvidia 3D processor

De binnenkort uit te komen games-handheld Gizmondo krijgt een Nvidia GoForce 3D 4500 wireless media processor (WMP). Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt in een persbericht. Gizmondo en Nvidia zijn van plan om 500 software development kits uit te brengen naar de ontwikkelaars halverwege het jaar 2005.

The GoForce 3D 4500 is the perfect solution for Gizmondo. NVIDIA has a proven record of delivering the type of products gaming enthusiasts want and working with developers and publishers to enable rich, compelling content. We are extremely pleased to work with NVIDIA on this project. Gizmondo's combination of gaming and multimedia capabilities is going to change the face of mobile gaming.

Aldus Carl Freer Directeur van Gizmondo Europa. Gizmondo heeft dus grote plannen in de mobiele games wereld. Door de komst van de GoForce zal er een hoop rekenkracht weggehaald worden bij de centrale processor, wat weer ten goede komt aan de batterij levensduur. Ook wordt de batterijduur bespaard door early Z calculation, waardoor er minder rekenkracht gebruikt hoeft te worden per pixel, terwijl toch dezelfde prestaties worden gehaald. De technologie op de Nvidia GoForce 3D 4500 bevat o.a.: pixel shaders, bilinear en trilinearA texture filtering, texture compression, support for six simultaneous textures en een 40-bit colour pipeline.

De Gizmondo is een multimedia handheld, dat Windows CE als Operating System heeft. Het 2.8-inch grote TFT-kleuren scherm, de Samsung ARM900 400MHz processor en GoForce 3D 4500 moeten zorgen voor de goede graphics van de games. Ook is de handheld te gebruiken als mobiele telefoon, mp-3 speler, fotocamera en met behulp van de ingebouwde GPS kan je zelfs een routeplanner gebruiken. De Gizmondo zal op 29 oktober uitkomen in Engeland.

Twinky en de stemmetjes in haar hoofdje

Inmiddels zit jullie jongste weblogster in VWO 4. Ik fiets dus al meer dan drie jaar, elke ochtend tussen vijf voor acht en tien over acht exact hetzelfde stuk naar school. Jawel, en ik doe er nu zo'n 16 minuten over. In de brugklas nog 25. Om jullie even mee te laten genieten zal ik eens uitleggen hoe dat gaat.
Tussen kwart voor acht en acht uur denk ik 'Ik moet maar eens naar school.' Ik stap, met een extreem lelijk en chagrijnig hoofd op mijn fietsje (die nog net niet roze is maar wel rietjes in de spaken heeft) en fiets naar de grote, lange weg die de Weg naar Twinky's School heet. Meestal neem ik de stemmetjes voor in mijn hoofd (lees: mp3 speler) mee en vermaak ik mijzelf kostelijk met de leukste, gedownloadde liedjes. Soms word ik opgehaald, om 3 minuten voor acht, door een lieve klasgenoot waarmee ik dan verder fiets, maar meestal rijd ik op goed geluk richting school, en hoop ik dat ik iemand tegen kom waar ik wel tien minuten mee kan praten.
De stemmetjes in mijn hoofd zijn vooral handig bij de stoplichten. Ik heb er onderweg zeven, en dat is zo'n beetje elke 600 meter één, op het stoplichten-stuk. Natuurlijk weet ik na drie jaar welke rode lichten wel en welke niet snelrijdende fietser-toegankelijk zijn, maar vaak moet ik toch nog even wachten.
Dan gebeurt het: ik kom een vriend of vriendin tegen! Meestal zijn het mensen die mij kennen en die ik dan niet ken maar graag wil léren kennen. De vriend, of vriendin, brult mijn naam, een keer of zes, want de stemmetjes in mijn hoofd zingen vrolijk en heel hard door.
Als ik dan eenmaal doorheb dat er een gezicht naar mij staart, trek ik één van de koptelefoontjes uit mijn hoofd (plop!) en luister naar hetgeen mijn (eventueel toekomstige) vriend of vriendin mij te vertellen heeft.
De stemmetjes in mijn linker (of rechter) hoofd willen dan meer aandacht, en doen dat op een heel aparte manier. Ik hoor namelijk dan alleen nog maar een *nietszeggende baspartij* en eventueel nog *een paar tikjes met drumstokjes*. De leuke zingmensen en de gitaarpartijen zijn weg!
Noodgedwongen moet ik dan luisteren naar de vaak saaie, soms leuke verhalen van mijn mede-Weg naar Twinky's School-gebruikers, en kan ik me niet concentreren op de stemmetjes…
Lieve makers van de stemmetjes in hoofden; kunnen jullie eens een keer een liedje maken wat je ook met één oor kan luisteren? Dat is goed voor mijn sociale contacten!

Over embargo's, commissies en stokpaardjes

Frits Wester was even de gelukkigste man van Nederland. Want je zou toch zomaar als eerste gewone Nederlander de miljoenennota in mogen zien. Voor een politiek redacteur is dat net als een Olympische medaille voor een sporter. Uiteraard had het uitlekken niet zoveel om het lijf, de nota was toch al voor 90% bekend. Maar de reacties van geïrriteerde politici waren de moeite waard. En ik gunde Frits zijn ten minutes of fame ook wel.

Vervangt Glock straks Pantano?

Er is een kans dat Giorgio Pantano in Shanghai niet meer voor Jordan rijden. Timo Glock zal hem in dat geval vervangen.

Tussen al het grote nieuws van de afgelopen week, houdt een klein gerucht hardnekkig stand. Dat gerucht is dat Glock op Shanghai de plaats van Pantano zal innemen. De test van vorige week op Silverstone van Jordan zou daarop wijzen. Het is bijzonder dat een coureur die weinig heeft mogen testen, een belangrijke test aan zich voorbij laat gaan.

In de test reed Glock en Pantano niet. Eerder werd door verschillende bronnen al gemeld dat Pantano achter zou lopen met betalingen aan het team. Nu wordt gemeld dat Pantano het ook niet meer in Jordan ziet zitten. De kans dat hij volgend jaar nog voor het team rijdt is zeer klein en de kans om indruk te maken op andere teams in de Jordan-Ford is er ook niet echt. Daarom zou Pantano zich nu concentreren op het bemachtigen van een plek in een raceklasse in Amerika.

Vanuit Jordan zijn nog geen mededelingen gedaan over een eventuele rijderswissel.

Prijs PSP in Japan bekend

De duitse site MCVgamesmarkt.de laat ons weten dat de PlayStation Portable bij de lancering in Japan maarliefst 33,000 Yen zal gaan kosten. Dat komt neer op 245 euro. Zij kregen dit nieuws van Manfred Gerdes, Managing Director Duitsland van Sony Computer Entertainment Duitsland.

Verwacht wordt dat de PSP in Europa tussen de 299 en 349 euro gaat kosten. Hiermee krijgt Sony al direct een grote achterstand op de Nintendo DualScreen die practisch de helft kost.

Verwacht wordt dat de PSP in het eerst kwartaal van 2005 ook hier zal verschijnen.

Coulthard: "In een BAR had ik gewonnen"

David Coulthard gelooft dat als hij dit jaar in een BAR zou hebben gereden, hij races zou hebben gewonnen.

Voor Coulthard hangt zijn Formule 1-loopbaan aan een dun draadje. Eigenlijk is de enige serieuze kans om te blijven racen de plaats van Jenson Button bij BAR. Hoewel hij Button als een vriend beschouwt en respect voor hem heeft, gelooft Coulthard dat hij het beter zou hebben gedaan. Naar eigen zeggen zou hij twee races in de BAR hebben gewonnen dit seizoen.

Coulthard zette zijn ambitie nog wat extra kracht bij door te zeggen: "Het komt allemaal neer op ervaring. Jenson zal nog veel races winnen, maar op dit moment weet ik hoe het is om races te winnen en ik hoop dat ik volgend jaar bij BAR de kans krijg om dat te bewijzen. Als ik die kans krijg is er geen reden waarom ik niet voor de titel zou kunnen gaan."

Stoddart eist dialoog

Paul Stoddart, teambaas van Minardi, wil een gesprek met de teambazen van de grote teams. Het lijkt hem verstandig dat die eens gaan luisteren naar de kleinere teams.

Sinds de aankondiging van het vertrek van Jaguar uit de Formule 1 is het wereldje in rep en roer. De kans dat nog meer teams moeten afhaken is groot en oplossingen komen moeizaam tot stand. Twee oplossingen worden genoemd. De eerste oplossing is dat de grootste teams met drie auto's gaan rijden. Een voorstel waar Bernie Ecclestone wel wat in ziet. De tweede oplossing is het goedkoper maken van Formule 1-deelname.

Paul Stoddart hoopt nu met het vertrek van Jaguar een goed tijdstip te hebben gevonden om beslissingen voor de tweede oplossing erdoorheen te drukken. Volgens hem zien fans liever geen competitie waar nog maar vijf of zes teams met meer auto's aan deelnemen. Hij denkt dat door het toegankelijker maken van de Formule 1 door het goedkoper te maken, en daarmee meer private teams aan te trekken, een leukere Formule 1 kan worden gerealiseerd. Daarom wil hij dat de teambazen ook eens echt horen wat de kleinere teams te zeggen hebben.

Stoddart vertelde: "Het is behoorlijk serieus als de tweede autofabrikant van de wereld moet stoppen. Maar ik ben niet verrast. Ik zag het al een tijdje aankomen. We moeten nodig een vergadering van teambazen in China hebben. Deze keer zullen de grote teams naar de kleinere teams moeten luisteren om een oplossing te vinden."

Contractverlenging voor Klöden

Andreas Klöden is met T-Mobile een contractverlenging van twee jaar overeen gekomen.

De nummer drie van afgelopen Tour hapte op het laatst dan toch toe. Lange tijd werd voor zijn vertrek gevreesd, de Duitser had meerdere aanbiedingen op zak. Zo hadden Liberty Seguros en Illes Balears hem graag ingelijft. Uiteindelijk koos hij toch weer voor het Duitse team.

"Ik ben blij dat we eruit zijn en ik volgend jaar weer bij deze ploeg rijd. Samen met Ullrich en Vinokoerov zullen we in de Tour de France opnieuw volop gaan aanvallen," aldus een strijdbare Klöden.

Giggs bereikt mijlpaal

Ryan Giggs speelde gisteren tegen Liverpool zijn 600ste wedstrijd voor Manchester United. Hiermee schaart hij zich in een select gezelschap van drie man. Bobby Charlton (759) en Bill Foulkes (688) gingen hem voor.


Giggs begon zijn carriére bij Manchester United op 17-jarige leeftijd als invaller in de wedstrijd tegen Manchester City, daarin maakte hij direcht het winnende doelpunt.
Sindsdien won de linksbuiten acht landstitels, vier FA Cups en een Champions League met de club uit Manchester.

"Het is niet een doel dat je jezelf stelt als je gaat voetballen. Maar natuurlijk ben ik erg trots op deze mijlpaal. Ik heb geluk gehad dat ik met zoveel goede spelers in zo veel goede ploegen heb kunnen spelen. En het is mooi om deze mijlpaal te bereiken voor eigen publiek en tegen een ploeg die waarschijnlijk onze grootste rivaal is", vertelt Giggs op de officiële website van Manchester United.

Schikkingsvoorstel voor Kreek

De aanklager betaald voetbal heeft Willem II-speler Michel Kreek een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, gedaan.

Kreek kreeg afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen FC Twente de rode kaart van scheidrechter Reinold Wiedermeijer, omdat hij een flinke overtreding beging op zijn tegenstander Niels Wellenberg.

De speler heeft tot woensdagmiddag de tijd om het voorstel te aanvaarden. Aanvaard hij het niet, dan wordt de zaak voorgelegd aan de KNVB-tuchtcommissie.

Grote vertraging door brand in trein

Door een brand in een stoptrein in Culemborg rijden de treinen tussen Den Bosch en Utrecht met een flinke vertraging. Ook tussen Utrecht en Tiel moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd dat kan oplopen tot een uur.

De brand ontstond rond het middaguur. Personeel bluste de brand, waarna de trein verder reed naar Geldermalsen. Daar werd alsnog op last van de brandweer de spanning van de bovenleiding van het spoor gehaald om het dak van het treinstel te blussen.

Tot 14:00 uur was er helemaal geen treinverkeer mogelijk. Hierna is de dienstregeling weer langzaam hervat.

Sonic Heroes soundtrack te koop

In Amerika te koop voor $14.98 :

Sonic Heroes Official Soundtrack

De game muziek van Sega's favoriete egel is op een muziek cd gezet, of zoals een website het liever vertelt :

quote
It's time to revisit the amazing, gravity-defying, thrill-ride world of Sonic the Hedgehog, Knuckles, Tails and their friends with the energetic game music of "Sonic Heroes Official Soundtrack." This brand-new CD features 30 hyper tracks that will have listeners pumped up to the numerous grooving beats, including the six original English language songs, "Sonic Heroes," "We Can," "Follow Me," "This Machine," "Team Chaotix," and "What I'm Made Of..." Featuring music composed and arranged by Jun Senoue (Sonic Adventure / DX Sonic Adventure 2 / Battle, Sonic 3D Blast, NASCAR Arcade)

Tracklijst

01 SONIC HEROES : main theme of SONIC HEROES
02 WE CAN : theme of TEAM SONIC
03 STAGE 01 : SEASIDE HILL
04 STAGE 02 : OCEAN PALACE
05 FOLLOW ME : theme of TEAM ROSE
06 SYSTEM SCREEN : SELECT
07 STAGE 03 : GRAND METROPOLIS
08 STAGE 04 : POWER PLANT
09 SPECIAL STAGE : BONUS CHALLENGE
10 STAGE 05 : CASINO PARK
11 STAGE 06 : BINGO HIGHWAY
12 BATTLE : CASINO AREA
13 THIS MACHINE : theme of TEAM DARK
14 BOSS : ROBOT CARNIVAL / ROBOT STORM
15 STAGE 07 : RAIL CANYON
16 STAGE 08 : BULLET STATION
17 TEAM CHAOTIX: theme of TEAM CHAOTIX
18 BOSS : EGG ALBATROSS
19 EVENT : DISQUETING SHADOW
20 STAGE 09 : FROG FOREST
21 STAGE 10 : LOST JUNGLE
22 SPECIAL STAGE : EMERALD CHALLENGE
23 STAGE 11 : HANG CASTLE
24 STAGE 12 : MYSTIC MANSION
25 STAGE 13 : EGG FLEET
26 STAGE 14 : FINAL FORTRESS
27 EVENT : METAL SONIC... THE ULTIMATE OVERLORD
28 LAST BOSS ver. 1 : METAL MADNESS
29 WHAT I'M MADE OF... / LAST BOSS ver.2 : METAL OVERLORD
30 EVENT : FINALE... ADVENTURE MUST GO ON

Nintendo DS gaat 150 dollar kosten

Nintendo heeft zojuist bekend gemaakt dat de Nintendo DS vanaf 21 november te koop zal zijn in Noord Amerika voor US$ 149.95. De draagbare spelconsole met de twee schermen zal vervolgens vanaf 2 december in Japan te koop zijn. Daarmee is de DS het eerste Nintendo-systeem dat zijn debuut buiten Japan zal maken. Europa en Oceanië moeten tot het eerste kwartaal van 2005 wachten.

"Nintendo's mission remains unchanged: expand the game experience," aldus Satoru Iwata, president-directuer van Nintendo Co., Ltd. "De Nintendo DS vormt de wegenkaart naar de toekomst van video games, en laat duidelijk zien wat voor soort innovaties de spelers eisen."

Naast een touch-sensitive scherm beschikt de Nintendo DS over voice recognition en multiplayer wireless features. PictoChat is in de hardware "ingebakken". Hiermee kunnen bezitters elkaar boodschappen sturen via het toetsenbord dat op het scherm afgebeeld is, of tekeningetjes.

Meer dan 100 bedrijven hebben toegezegd games te ontwikkelen voor de Nintendo DS. Nintendo zelf heeft 20 titels in ontwikkeling. Electronic Arts heeft DS versies van Madden NFL, The URBZ: Sims in the City, Need for Speed Underground, Tiger Woods en GoldenEye aangekondigd.

"Iedere keer dat Nintendo een hand-held maakt, introduceert het nieuwe play-elementen en wordt er een nieuwe standaard voor mobiel gamen neergezet," zei Larry Probst, EA's voorzitter en CEO. "De DS is geen uitzondering - Nintendo heeft wederom een grote winnaar in handen."

De complete lineup van games die beschikbaar zijn bij de launch zal binnenkort bekend gemaakt worden. Door de compabiliteit met de GBA (SP) zijn er sowieso al meer dan 550 games beschikbaar.

Nintendo koos voor de Verenigde Staten om de DS wereldwijd te introduceren vanwege de overweldigende positieve en enthousiaste reacties van consumenten, en om te profiteren van het holiday sales seizoen.



De Nintendo DS met pictochat

[update] Hells Angels royeren president

shredder, Scum en appies hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De president van de Amsterdamse Hells Angels, Willem van Boxtel (49), die alom gezien werd als leider van alle Nederlandse Hells Angels, is afgezet door zijn eigen motorclub. Van Boxtel, bijgenaamd 'Big Willem', moet al zijn insignes inleveren en alle tatoeages die met de Hell Angels te maken hebben laten verwijderen.

De Hells Angels zelf zeggen hun president de club te hebben uitgezet om redenen die vandaag nader zullen worden verklaard.

Endstra
Het NOS-Journaal meldde dat Van Boxtel is afgezet vanwege de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld en een voorgenomen moordaanslag op ex-Heineken ontvoerder Willem Holleeder. Daartoe zou, zo willen geruchten, een lid van de afdeling uit IJmuiden, Hells Angels Westport, zijn ingezet. Reden voor de voorgenomen moord op Holleeder zou de liquidatie zijn van vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Holleeder zou echter achter de plannen gekomen zijn en bevriende Angels hebben verzocht om uit te zoeken hoe een en ander in elkaar stak. Big Willem is vervolgens afgezet door enkele Amsterdamse Angels die samenwerken met Holleeder, die behoort tot de top van de Amsterdamse onderwereld

De Angel uit IJmuiden zou volgens het gerucht de moordopdracht hebben aangenomen van de inmiddels geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Want Endstra, zo wil het gerucht, voelde zich bedreigd door Willem Holleeder.

Opvallend is dat het tv-programma Zembla begin 2003 al meldde dat op de dodenlijst van de Amsterdamse onderwereld de namen van Willem Endstra, Willem Holleeder en Willem van Boxtel zouden staan (Zie het archief van Zembla).

Update 14:20

Van Boxtel plande aanslag
De Amsterdamse Hells Angels hebben vandaag via hun advocaat laten weten dat 'Big Willem' is afgezet omdat hij in het geheim in ruil voor veel geld een deal had gesloten met vastgoedmagnaat Willem Endstra over de liquidatie van Willem Holleeder. Dat zou middels een bomaanslag in het clubgebouw van de Angels hebben moeten gebeuren, waarbij niet zou worden geschroomd medeclubgenoten slachtoffer te laten worden. Holleeder bezoekt 'Angel Place' regelmatig en onderhoudt goede contacten met een aantal Amsterdamse Angels.

Volgens de advocaat van de Hells Angels heeft 'Big Willem' het complot toegegeven. Hij is afgezet en uit de club gezet. Daarmee is voor de Angels de kous af, en er wordt verder geen jacht op hem gemaakt aldus de advocaat. De afgezette leider van de Hells Angels, hij was president sinds de oprichting in 1978, woonde naast het clubgebouw. Hij heeft inmiddels Amsterdam verlaten, zijn vrouw blijft er wel wonen.

Als nieuwe president hebben de Amsterdamse Hells Angels unaniem de 49-jarige Zuid-Molukker 'Unu' (Daniel Uneputty) gekozen. Eén van de weinige kleurlingen die wereldwijd tot de motorclub is toegelaten. Uneputty is al decennia een door veel Hells Angels gerespecteerd lid die veel aanzien binnen de club geniet. De functie van vice-president wordt bekleed door Harry Stoeltie.


'Big Willem' Van Boxtel. Amsterdam verlaten

Nieuwe screens van Grand Theft Auto Advance

Op de website van IGN.com is een preview tesamen met wat screenshots gepubliceerd van Grand Theft Auto Advance. Deze telg uit de beroemde GTA serie komt binnenkort naar de Gameboy Advance.

Alhoewel het hele spel 2D is hebben de makers er toch wat 3D truukjes in gestopt.

quote
Buildings that jut up into the sky actually move in perspective to the camera using a 3D shifting effect. Vehicles will actually lean to the left and right as their weight shifts through a turn. And Liberty city isn't just a bunch of cross-streets -- there are over and underpasses, with the engine turning the car transparent when players drive it underneath a bridge. Liberty City in the Game Boy Advance version is nearly three times the size of the incarnation in the PlayStation 2 GTA3 game.

Screenshots

Blue 52 kondigt Deadlight aan

De SS Hyperion, een luxe cruiseschip verdween 2 decennia geleden in de buurt van de zuidpool. Niemand kon het schip vinden en men dacht dat het voorgoed verdwenen was. Tot nu tenminste; Dan McCormick, werknemer op een olieplatform wordt tijdens een vloedgolf overboord geslagen en komt in de mist dit mysterieuze schip tegen. Aan boord komt hij erachter dat iedereen is uitgemoord, maar toch lijkt hij niet alleen te zijn.

Zoals onderstaande Playstation 2 screenshots doen al vermoeden gaat het hier om een First Person Shooter.

Screenshots

Ook is Blue 52 bezig met een Action Stealth Adventure genaamd Stolen.

Nordin Ben Salah geliquideerd

'Fighting Nordin' is niet meer. Bokser Nordin Ben Salah werd gister in Amsterdam-Zuid door onbekenden middels kogelschoten geliquideerd.

Ben Salah was een knockoutspecialist die nooit de kans kreeg op een wereldtitelgevecht bij één van de grote boksbonden. De inwoner van Purmerend begon zijn vechtsportcarrière als kickbokser. Nadat hij in 1994 in die discipline het allerhoogste bereikte (In Amsterdam werd hij wereldkampioen), stapte hij over naar het boksen.

Al in 1997 greep hij zijn eerste titel: Benelux-kampioen in het middengewicht. In 2001 bokste 'Fighting Nordin' om de intercontinentale WBA-titel in het supermiddengewicht. De eerste poging mislukte, maar in de revanchepartij versloeg hij Sidney Msutu. Op 16 maart 2003 raakte Ben Salah die gordel kwijt aan de Argentijn Mora, maar een half jaar later nam hij sportieve wraak. Nordin won op punten van Mora en mocht zich wederom kampioen noemen.

Ben Salah wilde op korte termijn nog vechten om de wereldtitel in de WBA-klasse. Hij kwam het afgelopen jaar echter - mede wegens blessures - niet meer in actie. Een bijrolletje in de Nederlandse film Shouf Shouf Habibi was het laatste waarmee hij in de schijnwerpers stond.

Ben Salah werd 32 jaar.


Website 'Fighting Nordin'

Wielrennen: Hamilton op bloeddoping betrapt

Tyler Hamilton geniet de twijfelachtige eer van de eerste renner die op bloeddoping is betrapt. De Amerikaanse wielrenner uit de Phonak formatie is tweemaal positief getest op bloeddoping.

Zowel de monsters genomen bij de Olympische Spelen van Athene als die van afgelopen week in de Vuelta, de ronde van Spanje, brachten verschillen in de populaties van rode bloedcellen aan het licht. Dit wijst op dopinggebruik. Australische experts op het gebied van doping ontwikkelden een techniek voor de opsporing van dergelijke doping. Men heeft nu voor het eerst 'beet'.

De ploegarts van Phonak heeft de positieve resultaten inmiddels bevestigd. De Olympisch kampioen van Athene op het onderdeel tijdrijden won in de Vuelta de 40,1 kilometer lange tijdrit, maar moest na vijf dagen wegens maagproblemen er de strijd staken.

Het is onbekend welke sanctie de renner nu wacht. Hij zal vermoedelijk op Spaanse bodem zijn voorlopig laatste kilometers hebben gekoerst.

Meer wielernieuws vind je op de FOK!WereldBekermanager

Party: Q-Base

Men praatte er al maanden over, dit moest het meest vette evenement van Q-dance ever worden. De trailer gaf je kippenvel en het nummer onder de trailer: Mike Nrg's Lost In Dreams(Sequenza remix), werd massaal gezocht op het internet. Het hele gebeuren er omheen gaf je al weken van te voren zin om richting Duitsland te gaan voor dit evenement. De Flyer, trailer en de site zaten zo gaaf in elkaar dat het leek alsof er niets meer fout kon gaan. Voor FOK! ging ik zaterdagnacht naar Q-base. Wil jij weten wat ik er van vond?

Foto's in de review met dank aan: Wous, Carlos en Obi van Q-dance.

Geliquideerde man is bokser Nordin Ben Salah

--HOOLIE-- en NiceBear hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 32-jarige man die gisteravond werd geliquideerd in Amsterdam op de President Kennedylaan is profbokser Nordin Ben Salah. De bokser werd door twee mannen op een motor onder vuur genomen en overleed in het ziekenhuis.

De in Marokko geboren Ben Salah was een knockoutspecialist die nooit de kans kreeg op een wereldtitelgevecht bij een van de grote boksbonden. De inwoner van Purmerend begon zijn vechtsportcarrière als kickbokser. Nadat hij in 1994 in die discipline het allerhoogste bereikte (In Amsterdam werd hij wereldkampioen), stapte hij over naar het boksen.

Al in 1997 greep hij zijn eerste titel: Benelux-kampioen in het middengewicht. In 2001 bokste 'Fighting Nordin' om de intercontinentale WBA-titel in het supermiddengewicht. De eerste poging mislukte, maar in de revanchepartij versloeg hij Sidney Msutu. Op 16 maart 2003 raakte Ben Salah die gordel kwijt aan de Argentijn Mora, maar een half jaar later nam hij sportieve wraak. Nordin won op punten van Mora en mocht zich wederom kampioen noemen.

Ben Salah wilde op korte termijn nog vechten om de wereldtitel in de WBA-klasse. Hij kwam het afgelopen jaar echter - mede wegens blessures - niet meer in actie. Een bijrolletje in de Nederlandse film Shouf Shouf Habibi was het laatste waarmee hij in de schijnwerpers stond.

De politie heeft overigens officieel nog niet bevestigd dat het inderdaad om de bokser gaat. Maar zijn sportschool in Purmerend heeft het wel bekend gemaakt. De politie houdt in ieder geval ernstig rekening met een liquidatie in het criminele circuit, uitgevoerd door meerdere daders.


Website 'Fighting Nordin'

Supporters PAOK mild gestraft

De PAOK fans, die een tribune in lichterlaaie zetten tijdens het UEFA Cup treffen van hun club met AZ, zijn relatief licht gestrafd. Vijf fans kregen een stadionverbod en een voorwaardelijke celstraf opgelegd.

De brand, die unheimische proportie aannam, maakte de wedstrijd in de slotfase tot een bizar tafereel. AZ leidde op dat moment met 2-3, wat voldoende aanleiding was voor de supporters om tot hun actie te komen. Toen vervolgens de brandweer in actie kwam, werd deze bekogeld met alles wat de fans voor handen kwam. Uiteindelijk bleef de schade tot een tribunevak beperkt.


Tribunebrandje bij PAOK

Koeman in 2006 over de grens

Ajax trainer Ronald Koeman heeft zich laten ontvallen dat hij na zijn contract bij de Amsterdamse club naar het buitenland wil vertrekken. Hij zei dat in een interview met Sportweek.

Koeman denkt in tegenstelling tot technisch directeur Louis van Gaal dat Ajax niet in staat is mee te doen voor internationale prijzen. "Dat is enorm moeilijk. Ik heb ook tegen Van Gaal gezegd: 'Je zegt me nogal wat.' Ik denk dat hij het elftal lichtelijk overschat. En dan bedoel ik niet de kwaliteit van het elftal maar ook de vraag of je het elftal bij elkaar kunt houden en of alle posities wel goed bezet zijn." De coach zou graag bij een club werken waar spelers vastgehouden kunnen worden. "Toen ik bij Ajax begon, was het een fantastische uitdaging, met allemaal jonge veelbelovende spelers. Dat is alleen maar interessant voor een trainer. Maar het is ook weer niet de manier waarop ik tien jaar lang wil blijven werken. Een volgende stap, en volgende uitdaging zou zijn om bij een club te werken waar je een ploeg makkelijker bij elkaar kan houden."

Koeman sluit een tussentijdstransfer niet geheel uit, maar acht het onwaarschijnlijk. "In de voetbalwereld weet je het natuurlijk nooit."

Diefstal uit stadskantoor Middelburg

Icoon Binnenlands nieuwsIn Middelburg zijn er in de nacht van maandag op dinsdag bij een inbraak in het nieuwe stadskantoor veertien LCD-monitoren gestolen.

De schermen stonden op de tweede verdieping van het gemeentelijke kantoor. De woordvoerder van de gemeente Middelburg zei: "Vanmorgen kwamen de ambtenaren op hun werk en troffen toen geen beeldschermen aan, waarop ze dachten dat het hier om onderhoudswerkzaamheden zou gaan. Toen ook afdeling Automatisering hier niets van wist werd snel duidelijk dat het hier om een inbraak ging."

Onduidelijk is nog hoe de dieven zich toegang tot het gebouw hebben verschaft. De politie Zeeland heeft de zaak in onderzoek. Het stadskantoor is pas vorige maand in gebruik genomen, na een officiële opening door Koningin Beatrix.

Stadskantoor Middelburg
Het nieuwe stadskantoor van Middelburg

Bergkamp denkt aan vervolg

Dennis Bergkamp (35) sluit niet uit dat hij zijn verblijf bij Arsenal met nog een seizoen verlengd.

De spits verklaart in de Sunday Mirror dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft. Zijn leeftijd is nog steeds geen belemmerende factor in zijn functioneren op het hoogste niveau. "Op dit moment denk ik dat ik nog door kan gaan."

Bergkamp kent ieder jaar het dilemma van een naderend afscheid. Hij had zich dit seizoen toch voorgenomen om komend jaar afscheid te nemen. Zijn huidige vorm smaakt echter toch weer naar meer. In zes competitieduels scoorde hij alweer drie goals en hij is van grote waarde voor de Gunners.

Een knuffel voor de vrouw van Eugene

Aan het fysieke én psychische lijden van Eugene Armstrong is een einde gekomen: hij is onthoofd. Natuurlijk zijn de beelden van zijn gruwelijke onthoofding te zien én te horen op een islamitische website: men heeft per slot van rekening weer een heldendaad verricht.
Maar nee dank je wel, ik voel geen enkele behoefte om het te zien. Want ik wéét hoe hij is omgebracht: totaal respectloos en zonder een greintje gevoel, door een dappere, gemaskerde man met een mes, volledig overtuigd van het feit dat hij het volste recht had om Eugene te doden.
Ik weet ook dat Eugene zich niet kon verdedigen, dat hij geboeid was, en dat hij, op het moment dat hij stierf, geblinddoekt moet zijn geweest. Ik weet dat de laffe moordenaar hem niet in zijn ogen durfde te kijken.
Ik weet dat Eugene Armstrong een Amerikaan was, maar geen soldaat. Een ding weet ik zelfs heel zeker: waarom hij naar Irak ging, wat hij daar ook moest of wilde doen, hij wilde er in ieder geval niet sterven.

Duitser Held bondscoach Thailand

Het Duitse trainersgilde kan weer een land aanstrepen. Sigi Held zal het nationale team van Thailand onder zijn hoede nemen.

De nieuwe bondscoach staat voor een zware opgave. Thailand begon beroerd aan de WK kwalificatie en staat in groep 5 van de Aziatische zone onderaan. In vier duels werd één zege geboekt. De opdracht is nu eenduidig, winnen van Jemen en de Arabische Emiraten !

Held was voorheen trainer van Malta. Nu volgt hij de Braziliaan Carlos Roberto de Carvalho op als coach van Thailand, dat momenteel 67e staat op de FIFA wereldranglijst.

Held is bepaald niet de eerste Duitser in vreemde dienst. Griekenland, Kameroen en Irak kenden al eerder een Duitse coach.

Hamilton betrapt op bloeddoping

Tyler Hamilton is, volgens berichten uit de Spaanse media, tijdens de Ronde van Spanje als eerste wielrenner in de historie betrapt op bloeddoping.

De twee bloedmonsters, die bij de 33-jarige Amerikaan zijn afgenomen op 19 augustus (tijdens de Olympische spelen) en op 18 september, bleken beide positief te zijn nadat ze aan een nieuwe test waren onderworpen.

De nieuwe proef, ontwikkelt door Australische experts, maakt het mogelijk aan de hand van de verschillen in de populatie van rode bloedcellen dopinggebruik aan te tonen.

De uitslag van de test is ook al bevestigd door de ploegarts van het team van Hamilton, het Zwitserse Phonak. Volgens arts Georges Luedinger heeft de Amerikaan gezegd dat hij niets heeft gedaan of gebruikt.

Hamilton won ruim een week geleden de tijrit in de Vuelta rond d'Almussafes. Zes dagen later stapte hij af, omdat hij zei dat hij maagproblemen had.

Sturkenboom voorzitter FC Utrecht

Martin Sturkenboom blijft aan bij FC Utrecht. Hij is de nieuwe voorzitter.

Het aanblijven van Sturkenboom is verrassend. Hij was interimmanager tijdens de zware financiele periode voor Utrecht. Onder zijn bewind werd flink gesaneerd, wat hem niet door iedereen in dank werd afgenomen. Crediteuren moesten met veel minder genoegen nemen, certificaathouders -die door hun financiële inbreng de renovatie van Galgenwaard mede mogelijk maakten- zagen de waarde van hun papieren in rook opgaan en werknemers werden zonder pardon op straat gezet. Hij blijkt nu echter toch geliefd.

De gemeente Utrecht, die de club met een lening het vege lijf redde, had als voorwaarde gesteld dat de club tenslotte met een schone lei zou beginnen. Het aantreden van Sturkenboom draagt derhalve geen goedkeuring weg. De kans is echter klein dat de Raad van Commissarissen van de club een ander zal aanzoeken voor de functie. Sturkenboom heeft met zijn daadkracht respect afgedwongen. Ook de supportersvereniging en trainer Foeke Booy staan achter hem. De gemeente heeft derhalve het nakijken.

Zwaardere blessure Van Nieuwstadt

De blessure van Jos van Nieuwstadt blijkt ernstiger dan gevreesd. De centrale verdediger van Willem II heeft een scheurtje in een kuitspier.

Van Nieuwstadt liep de blessure anderhalve week geleden op in de wedstrijd tegen Roda JC. Aanvankelijk werd een kneuzing geconstateerd op de kuit. Omdat het gewricht echter minder doorbloed blijkt, wordt nu uitgegaan van een scheurtje. De verdediger kon de veldtraining al niet volgen, maar deed nog wel aan krachttraining. Het herstel zal nu vier tot zes weken gaan nemen.

Helaas voor Willem II blijft het daar niet bij. Het meespelen van Iwan Redan in de komende wedstrijd met AZ is onzeker. Hij heeft last van een teen. Het ziet er naar uit dat de club twee basisvoetballers even moet missen.

Heerenveen vergeefs op Schiphol

De selectie van SC Heerenveen stond vanmorgen vergeefs in Schiphol. Men was op weg gegaan naar Israel om Europees te spelen, door een staking in Israel kan daar momenteel echter geen vliegtuig landen.

Het duel met Maccabi Petach Tikva van woensdag werd eerder een week verplaatst omdat de club niet over een goedgekeurd stadion kon beschikken op de officiële datum.

De UEFA probeerde vanochtend alsnog een vrijgeleide te krijgen voor de vlucht van Heerenveen, maar dat haalde weinig uit. Een ambtenarenstaking legde het luchtverkeer er volledig plat. Het is niet bekend wat de gevolgen zullen zijn voor het duel. De Friezen zijn inmiddels weer op weg naar Heerenveen. De eerstvolgende wedstrijd is die in Eindhoven tegen PSV.

Wikipedia bereikt miljoenste toevoeging

Icoon Digital nieuwsWeb-encyclopedie Wikipedia heeft maandag de mijlpaal van één miljoen omschrijvingen bereikt. De internetsite wordt gevuld en bijgehouden door duizenden internetgebruikers. Het principe is dat iedereen een artikel mag bewerken op grond van zijn eigen kennis. Slimme technologie moet voorkomen dat derden de informatie kunnen veranderen.

De productie nam in de afgelopen twee maanden rap toe, met 200.000 nieuwe artikelen sinds begin juli. Overigens geldt het aantal van één miljoen entries voor alle nationale uitvoeringen van Wikipedia tezamen. De Engelstalige Wikipedia is met 352.000 artikelen de grootste, voor de Duitse versie met 137.000 omschrijvingen. De Nederlandstalige Wikipedia blijft nog ver achter, met 36.000 artikelen.

Het is onbekend welk woord in welke editie de eer van de miljoenste toevoeging toevalt. Volgens de Wikipedia Foundation worden er dagelijks 2500 nieuwe artikelen toegevoegd, en worden er ruim 25.000 bestaande omschrijvingen per dag bewerkt.

[update] Man geliquideerd in Amsterdam

NiceBear en duffels hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsEen nog onbekende man is maandagavond neergeschoten in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Dat meldt een woordvoerder van de Amsterdamse politie. De man werd even na tienen op de President Kennedylaan door twee personen op een motor met een automatisch wapen onder vuur genomen.

Het slachtoffer is meerdere keren geraakt en in zorgwekkende toestand opgenomen in het VU-ziekenhuis. Een getuige meldde zeven schoten te hebben gehoord. De schutters zijn gevlucht. Het lijkt er sterk op dat het opnieuw om een afrekening in het criminele circuit gaat. De afgelopen jaren zijn verschillende personen in en in de buurt van Amsterdam door een afrekening om het leven gebracht, waaronder vastgoedmakelaar Willem Endstra en Heineken-ontvoerder Cor van Hout.

Update 11:15 uur
De neergeschoten man is vannacht in het VU-ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het betreft een 32-jarige man, waarvan de identiteit nog niet bekend is gemaakt. Of het om een afrekening gaat is volgens de politie nog onduidelijk. De daders zijn spoorloos.

Clijsters maakt rentree

Kim Clijsters maakt aankomende week in het Belgische Hasselt haar rentree in het vrouwentenniscircuit.

De Belgische speelster, die vanwege een slepende blessure aan haar pols ruim 6 maanden aan de kant zat, heeft dit ook op haar website bevestigd.

Haar deelname aan het WTA-toernooi van Hasselt wordt het eerste optreden van Clijsters sinds begin mei. Door haar afwezigheid is ze op de wereldranglijst van de tweede naar de zevende plaats gedaald.

Snowboardster overleden na valpartij

De voormalige wereldkampioene snowboarden Line Oestvold is overleden aan de gevolgen van een valpartij tijdens de training.

De 26-jarige Noorse liep vorige week op de piste in het Chileense Valle Nevado diverse verwondingen op aan haar hoofd en nek. Ze werd in bewusteloze toestand vervoerd naar het ziekenhuis in Santiago, waar ze zondag overleed.

Oestvold haar beste seizoen was in 2001, toen ze zowel wereldkampioene cross, de Noorse titel als de cross op de X-Games won. Vervolgens zette ze een punt achter haar loopbaan, maar besloot vorig jaar een comeback te maken.

Politie Aken op zoek naar 'gezette' insluipers

De politie van de Duitse stad Aken is op zoek naar een gezet koppel. Het vermoedelijke tweetal sloop het appartement van een vrouw binnen om daar de wasdroger van de vrouw te gebruiken.

Het enige bewijs dat de politie ter plaatse aantrof was een grote XXL BH en een zeer groot formaat mannenondergoed. De eigenaresse van het appartement was al bedacht op indringers nadat ze een rekening van 500 euro had ontvangen van het elektriciteitsbedrijf.

Toen ze tijdens een nacht de wasdroger hoorde in de kelder ging ze op onderzoek uit. De daders waren al gevlogen, maar de wasdroger was nog bezig met de BH en het ondergoed er in. Daar de kleren XXL zijn is de politie op zoek naar een dader of daders van dat formaat, aldus de politie.

Def Jam: Fight for NY op weg naar de winkels in de VS

Electronic Arts heeft gisteren bekend gemaakt dat Def Jam: Fight for NY verscheept wordt naar de winkels in Noord Amerika. Deze opvolger van afgelopen jaar heeft een nieuwe engine, nieuwe omgevingen, en vijf unieke vechtstijlen. Uiteraard zijn de hip-hop sterren ook weer aanwezig met onder andere Busta Rhymes, Carmen Electra, Lil' Kim, Ludacris, Method Man, en Snoop Dogg. De realease in Europa zal 01/10/2004 zijn.

'Suske en Wiske moeten op literatuurlijst'

Scholieren van middelbare scholen moeten de kans krijgen om de strips van Suske en Wiske op hun literatuurlijst te zetten, aldus F. Nelck en W. Schlundt Bodien. De twee geven vandaag dat advies in het Algemeen Dagblad. De Nelck en Schlund Bodien zijn literatuurwetenschappers die onderzoek deden naar het leesgedrag van middelbare scholieren.

Voor jongens zou het het beste zijn om gewone boeken af te wisselen met de lichtere kost. "Jongens hebben veel meer dan meisjes de behoefte om avonturenboeken te lezen, waarvoor ze volgens veel leraren te oud zijn", aldus Nelck. "Maar als je hen literatuur opdringt, lezen ze met tegenzin en uiteindelijk vaak helemaal niet meer. Dat is zonde."

De vereniging van docenten Nederlands is het niet eens met de onderzoekers, "Een goede leraar laat zijn leerlingen zien dat er meer is dan strips en avonturenboeken. Juist als je hen voorschotelt wat ze al kennen, haken ze af."

Legendarische Engelse manager overleden

De legendarische Engelse manager Brian Clough is op 69-jarige leeftijd overleden.

De oud-spits van Sunderland, Middlesbrough en het Engelse nationale team overleed aan maagkanker.

Als manager leidde hij in de jaren 70 onder meer Nottingham Forrest en Derby naar de landstitel.In 1979 en in 1980 won hij met Forrest de Europa Cup 1. In 1993, toen Nottingham Forrest degradeerde, ging Clough met pensioen.

In het Engelse voetbal was de lange en hoge pass populair, maar Clough zwoer bij de korte pass en hij wilde de bal vooral zien rollen. "Als God had gewild dat we voetbal in de lucht spelen, had hij daar een grasmat moeten aanleggen," aldus Clough.

Speel met John Kerry in nieuwe KumaWar missie

Kuma Reality Games maakte gisteren bekend dat de volgende te downloaden missie voor haar KumaWar service gebaseerd zal zijn op de controversiële Vietnam missie waar de Amerikaanse presidentskandidaat een "Silver Star" voor verdiende.

Beide versies van de gebeurtenissen zijn na te spelen, zowel de versie van John Kerry zelf als die van de "Swift boat veterans for truth". De missie zal te downloaden zijn van de KumaWar website op 30 september aanstaande.

[Update] Uiterlijk PSTwo?

Zojuist zijn er een aantal foto's verschenen van de PSTwo. Of dit ook daadwerkelijk het echte uiterlijk is, is nog onbekend.

update:

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft vandaag aangekondigd dat een nieuwe PlayStation® 2 (SCPH-70000 CB) met een geheel nieuw uiterlijk vanaf 1 november verkrijgbaar is in Europa.

Hoewel de basisfuncties en de ontwerpfilosofie van de huidige PlayStation 2 (SCPH-50000) worden bewaard, is de interne architectuur volledig opnieuw ontworpen, wat resulteert in een dunner en lichter ontwerp. Het interne volume is met 75% verkleind, het gewicht is gehalveerd en de dikte is teruggebracht tot 2,8 cm (dikte van het huidige model is 7,8 cm). Met een ingebouwde Ethernet-aansluiting voor netwerk gaming zet de nieuwe PlayStation 2 een nieuwe standaard in de samensmelting van ontwerp en functionaliteit. Vooral voor de Nederlandse markt is dit goed nieuws, omdat Nederland wordt gekenmerkt door een hoge penetratie breedbandaansluitingen. Ook is gratis netwerk gaming met de PlayStation 2 inmiddels zeer populair.

Sinds de lancering in november 2000 heeft PlayStation 2, nu in zijn vijfde levensjaar, een installed base bij consumenten bereikt van bijna 24 miljoen exemplaren in de PAL-gebieden. Het smaakvolle nieuwe ontwerp stelt PlayStation 2 in combinatie met de nieuwe prijsverlaging naar ¤149 in augustus, in staat een nog groter succes te bereiken in de komende tweede helft van de levenscyclus.

Het nieuwe ontwerp van de PlayStation 2 wordt ondersteund met een line up van sterke en vernieuwende nieuwe titels, die gepland staan voor de topperiode aan het einde van het jaar. Er zijn inmiddels meer dan 1.000 games verkrijgbaar voor PlayStation 2, en er zijn er nog veel meer gepland voor het eind van het jaar, inclusief titels die door SCEE worden uitgegeven, zoals Gran Turismo 4, The Getaway: Black Monday, Singstar Party, EyeToyÒ Play 2 en Killzone, en meer dan 150 titels van third party uitgevers.

Aangaande de lancering van het nieuwe ontwerp zei David Reeves, President van SCEE:

"[...]
We hebben het voor PlayStation gedaan en deze keer doen we het voor PlayStation 2. Deze compleet opnieuw ontworpen PlayStation, die ook geschikt is om via het netwerk te gamen, zal aantonen dat PlayStation opnieuw de flair en vernieuwing biedt die van de PlayStation de meest geliefde en meest succesvolle games console ter wereld hebben gemaakt. We hebben er vertrouwen in dat de combinatie van een nieuwe prijs en dit nieuwe, spectaculaire PlayStation 2 model een geheel nieuwe generatie consumenten zal aansporen om de fun van PlayStation te ervaren.
[...]"






Met dank aan Eitjes voor de foto's

'Iedereen scoort beter dan kabinet'

Icoon politiek binnenland nieuwsVier tegenbegrotingen die vandaag tegelijk met de Miljoenennota van het kabinet worden gepresenteerd lijken stuk voor stuk beter te zijn voor de economie dan de plannen van de regering. Uit de doorberekening van het Centraal Planbureau blijkt dat de begrotingen van PvdA, SP, GroenLinks en ChristenUnie meer banen weten te creëren en een betere koopkracht bewerkstelligen.

Bij geen van de oppositiepartijen loopt het financieringstekort uit de hand. In de plannen van de PvdA wordt zelfs een lager tekort gehaald dan het kabinet. GroenLinks slaagt erin een half procent meer economische groei te bereiken. Alleen de SP scoort hier slechter dan Balkenende c.s., omdat de socialisten de belastingen voor gezinnen en bedrijven met honderd miljoen wil verhogen.

De oppositiepartijen hebben allen het oog laten vallen op de hypotheekrenteaftrek. Ook de fiscale behandeling van pensioenpremies is een aantrekkelijke financieringsbron. De PvdA wil de aftrekbaarheid van pensioenpremies voor inkomens vanaf 45 duizend euro stopzetten. De ChristenUnie vindt dat de rente van hypotheekschulden boven de 250 duizend euro niet meer afgetrokken mag worden. De miljoenen die aldus worden vrijgemaakt dienen worden te besteed aan het schrappen van de no-claimkorting in de zorg, herinvoer van Melkertbanen en herstel van de koppeling. Deze plannen blijken volgens het CBS stuk voor stuk goed voor de werkgelegenheid. GroenLinks creëert vijftigduizend banen, de PvdA ruwweg de helft, waar het kabinet geen werkgelegenheidsgroei weet te halen.

Lord of the Rings gaat de 'third age' in

I will take the Ring

De ontwikkeling van de nieuwste Lord of the Rings game van Electronic Arts die rond november 2004 verwacht wordt verloopt prima. Het grootste verschil met de voorgaande games, die over het algemeen als aardig en leuk ontvangen werden in de game-wereld, is dat de makers besloten hebben om Middle-earth nu weer te geven als adventure RPG.

In Lord of the Rings: The Third Age speel je met bekende en nieuwe figuren uit de films en ontdek je het volledige verhaal van Tolkien nu helemaal zelf. IGN heeft de kans gehad het spel een stuk te spelen en hebben een gedetailleerd verslag geschreven.

De trailers zien er indrukwekkend uit en de features liegen er niet om. Dit spel heeft de potentie om een regelrechte knaller te worden. De vraag is echter of Electronic Arts het voor elkaar krijgt en geen steken laat vallen daar zij niet veel ervaring hebben met het maken van RPG's. Dit is wat we kunnen verwachten:

Wees goed en bescherm Middle-earth of help Sauron bij de verovering hiervan

Lokaties en verhaal volgen alle drie de films

Turn-based strategische gevechten

Speel side quests, zoek verborgen characters en ontdek geheime wapens

User-controlled camera

Voiceovers van de oorspronkelijke akteurs van de films

Trailers en meer informatie zijn te vinden op de officiële website. Lord of the Rings: The Third Age zal rond november voor PS2, Xbox, Gamecube en GBA uitgegeven worden.

Jongetje prikt zich aan drugsspuit

Een zevenjarig jongetje uit Maastricht heeft zich het afgelopen weekend tijdens het spelen geprikt aan een injectiespuit. De spuit lag in de bosjes aan de President Rooseveltlaan in de wijk Wittevrouwenveld. Aangezien de bewuste spuit niet teruggevonden is, is pas over een half jaar duidelijk of het ventje mogelijk met HIV besmet is.

Het kind moet nu een half jaar lang elke dag vier verschillende medicijnen slikken. 75 procent van de besmettingen zou met deze medicijnencocktail voorkomen worden. Volgens één van de bijsluiters is de kans op een HIV-besmetting via een prik- of snij-incident 0,3 procent.

"We gaan uit van het positieve", aldus de moeder van het jongetje. "Maar het idee dat je kind op zo'n manier ziek kan worden en dood kan gaan is vreselijk. We hebben hem ook niet verteld dat hij zo erg ziek kan worden. Ons kind wordt nu gestraft met het slikken van al deze medicijnen omdat hij wilde spelen."

De vrouw is van mening dat de gemeente Maastricht te weinig doet om injectiespuiten in de wijk op te ruimen. "Als iemand zijn hond op straat laat poepen krijgt hij een boete, maar injectiespuiten kunnen vrij rondslingeren."

Nintendo DS gaat 150 dollar kosten

Icoon Games nieuwsNintendo heeft zojuist bekend gemaakt dat de Nintendo DS vanaf 21 november te koop zal zijn in Noord Amerika voor US$ 149.95. De draagbare spelconsole met de twee schermen zal vervolgens vanaf 2 december in Japan te koop zijn. Daarmee is de DS het eerste Nintendo-systeem dat zijn debuut buiten Japan zal maken. Europa en Oceanië moeten tot het eerste kwartaal van 2005 wachten.

"Nintendo's mission remains unchanged: expand the game experience," aldus Satoru Iwata, president-directuer van Nintendo Co., Ltd. "De Nintendo DS vormt de wegenkaart naar de toekomst van video games, en laat duidelijk zien wat voor soort innovaties de spelers eisen."

Naast een touch-sensitive scherm beschikt de Nintendo DS over voice recognition en multiplayer wireless features. PictoChat is in de hardware "ingebakken". Hiermee kunnen bezitters elkaar boodschappen sturen via het toetsenbord dat op het scherm afgebeeld is, of tekeningetjes.

Meer dan 100 bedrijven hebben toegezegd games te ontwikkelen voor de Nintendo DS. Nintendo zelf heeft 20 titels in ontwikkeling. Electronic Arts heeft DS versies van Madden NFL, The URBZ: Sims in the City, Need for Speed Underground, Tiger Woods en GoldenEye aangekondigd.

"Iedere keer dat Nintendo een hand-held maakt, introduceert het nieuwe play-elementen en wordt er een nieuwe standaard voor mobiel gamen neergezet," zei Larry Probst, EA's voorzitter en CEO. "De DS is geen uitzondering - Nintendo heeft wederom een grote winnaar in handen."

De complete lineup van games die beschikbaar zijn bij de launch zal binnenkort bekend gemaakt worden. Door de compabiliteit met de GBA (SP) zijn er sowieso al meer dan 550 games beschikbaar.

Nintendo koos voor de Verenigde Staten om de DS wereldwijd te introduceren vanwege de overweldigende positieve en enthousiaste reacties van consumenten, en om te profiteren van het holiday sales seizoen.



Meer gaming nieuws vind je natuurlijk op games.fok.nl!

Seksueel avontuurlijker met sexy stem

Icoon Weird nieuwsMensen met een aantrekkelijke stem zijn meestal seksueel avontuurlijker. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit in het Amerikaanse Albany (New York).

Zij vroegen 149 proefpersonen van zowel het vrouwelijke als het mannelijke geslacht de opnamen van stemgeluiden te beoordelen. De stemmen die het beste scoorden, bleken van mensen die op jongere leeftijd seks hadden. Ook hadden zij meer partners en neigden zij eerder tot ontrouw.

Volgens de universiteit bestaat er ook een verband tussen de aantrekkelijkheid van de stem en het lichaam, meldde de Britse omroep BBC gisteren. Mannen met smalle heupen en brede schouders, hetgeen in verband staat met testosteron (mannelijk geslachtshormoon) en groei, zijn geneigd de meest sexy stem te hebben. Bij vrouwen zijn een smalle taille en brede heupen de 'vereiste'.

Japanse vinding gebruikt planten als speakers

DinX had ons via de nieuws-submit het volgende opmerkelijke bericht te melden:

Ka-on, Japanse bloem-speakerMensen houden van bloemen en bloemen houden van mensen. Deze oude reclamewijsheid krijgt een nieuw elan dankzij een Japanse vinding die er voor kan zorgen dat planten in audio-speakers kunnen veranderen.

De gadget, door de Japanse uitvinders 'Ka-on' (Japans voor 'bloemgeluid') gedoopt, bestaat uit een magneet in de vorm van een donut en een spiraal bevestigd bij de basis van de vaas. Dit apparaat moet dan worden aangesloten op een bijvoorbeeld een stereo-installatie. Plaats vervolgens wat bloemen in de vaas en nadat de Ka-on is aangezet, worden de geluidstrillingen via de magneet en de spiraal omhoog door de stam en waterbuizen van de plant gestuurd. Als je dan je oor dichtbij de plant houdt, dan hoor je de muziek als het ware uit de bloem komen. De muziek wordt ook voelbaar via trillingen, op het moment dat je een blad aanraakt.

Of dit nog niet genoeg is: de ontwikkelaars verwachten dat het binnenkort zelfs mogelijk wordt om een telefoongesprek voeren met een plant door middel van een speciale speaker-phone versie van Ka-on.

Ka-on vazen en versterkers komen in verschillende formaten, en zullen -omgerekend- zo tussen de 38 en 380 euro gaan kosten.

Opnieuw politieauto's in brand gestoken

Fanman, saxxer, Esposa, IMDONE en macromarkt.nl hadden ons allen via de nieuws-submit te melden:

Opnieuw zijn er, hoogstwaarschijnlijk door brandstichting, politievoertuigen afgebrand. Dit keer ging het om in totaal 40 auto's, busjes en motoren die op het terrein van een bedrijf in Apeldoorn stonden opgeslagen om daar te worden voorzien van alle communicatieapparatuur. Aangezien het bedrijf ook de communicatieapparatuur installeert voor andere hulpverleningsdiensten, is het mogelijk dat er nog meer auto's verloren zijn gegaan, maar dat zal na inventarisatie van de schade pas duidelijk zijn.

De brand werd rond tien over drie 's nachts ontdekt. De brandweer rukte direct met groot materieel uit en had rond kwart voor vier het vuur onder controle. De voorlopige schade van de brand wordt geschat op enkele miljoenen euro's. Daarnaast zal de politie noodgedwongen langer in de oude auto's moeten blijven rijden.

De politie heeft inmiddels een uitgebreid onderzoek gaande waarbij er ook wordt gekeken of de brandstichting in verband staat met andere incidenten waarbij politieauto's door brand werden vernield. Recent brandden er al politiewagens uit in Zeist, Vleuten, Nederhorst den Berg, Deventer, Enschede en Weesp.

CD: Lamb Of God - Ashes Of The Wake

Lamb Of God

Het vorig jaar verschenen, en zeer goed door de pers ontvangen, 'As The Palaces Burn' had twee nadelen; het album was verschrikkelijk ondergeproduceerd (ondanks de hulp van Devin Townsend) en het was nergens te verkrijgen buiten de VS. Doordat de band begin dit jaar een contract bij Epic Records kreeg, zouden deze problemen de wereld uit moeten zijn, maar vaak blijkt dat het juist de verkeerde kant opgaat als een Metalband bij een major terecht komt…

Tiener beraamde bomaanslag op school

CSI_MIAMI had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige jongen is even buiten Detroit, Michigan, opgepakt door de Amerikaanse politie. Hij wilde wraak nemen op leraren en klasgenoten en zou een bomaanslag op zijn eigen school hebben beraamd. Op zijn kamer werden wapens en instructies voor het maken van een bom gevonden. Eveneens trof de politie nazi-vlaggen en videobanden waarop hij pronkt met legerwapens aan.

De arrestant, Andrew Osantowski, kon worden aangehouden na een tip van een 16-jarig meisje, die hij kende via internet. In een programma van nieuwszender ABC vertelde zij maandag over de plannen van Osantowski, ze zei dat hij heel specifiek was geweest in zijn voornemen. Hij vertrouwde haar blijkbaar en vertelde zijn adres en waar hij zijn wapens verstopte. Het meisje gaf dit alles door aan haar vader, die voor de politie werkt.

Behalve Osantowski zijn er nog twee mensen gearresteerd. Namelijk zijn 57-jarige vader, wegens het bezit van gestolen wapens, en een 33-jarige vriend die de jongen instructies voor het maken van een bom had gegeven. In het huis van laatstgenoemde werden explosieven, wapens en drugs gevonden.

Osantowski kan een celstraf van maximaal twintig jaar krijgen wegens dreigen met een terreurdaad.

Kerry en Bush bekvechten in toespraken

John Kerry heeft in een rede in New York hard uitgehaald naar zijn concurrent voor het presidentschap van de Verenigde Staten, George Bush. De Democratische kandidaat zei dat de VS door Saddam Hussein te verdrijven een dictator heeft ingeruild voor chaos. Kerry denkt dat de oorlog in Irak wel eens een gevecht zonder einde zou kunnen worden.

"Een verantwoordelijke opperbevelhebber zou nooit een oorlog zijn begonnen in de wetenschap dat Saddam Hussein geen massavernietigingswapens bezat, en geen directe bedreiging voor de VS vormde", aldus Kerry, die zelf ook voor de oorlog tegen Irak stemde.

Bush had echter snel een antwoord klaar. Hij verweet Kerry met alle winden mee te waaien. Eerder op de dag benadrukte de Republikeinse kandidaat in een toespraak in New Hampshire het belang van een "consistent leiderschap". Hij riep de Amerikanen eveneens op om hem te blijven steunen. Zijn campagnewoordvoerder Scott Stenzel was het hier, uiteraard, mee eens. Hij noemde het onverstandig om in tijden van oorlog van president te veranderen en haalde fel uit naar Kerry. "Onze troepen verdienen beter dan Kerry's pessimisme en gebrek aan vertrouwen in de missie", zo zei Stenzel.

Drie debatten
De campagneteams van Kerry en Bush hebben maandagavond gemeld dat er drie debatten tussen de twee kandidaten zullen worden gehouden in de aanloop naar de verkiezingen op 2 november. Het eerste debat vindt plaats op 30 september in Coral Gables (Florida), het zal dan gaan over buitenlandse politiek en binnenlandse veiligheid.

Het tweede debat volgt op 8 oktober op de Washington University in St. Louis, Missouri. Een speciaal geselecteerd publiek zal daar vragen aan de twee mogen stellen. Het moeten mensen zijn die nog geen keuze tussen de twee hebben gemaakt en die zullen worden uitgekozen door de opiniepeiler Gallup.

Op 13 oktober zal op de Arizona State University in Tempe, Arizona, het slotdebat volgen. Onder leiding van Bob Schieffer van CBS News zullen de twee debatteren over de binnenlandse en economische politiek.

[Upd]'Scheids belaagd door Fulham'

Fulham is in bange afwachting van hetgeen de Engelse bond te zeggen heeft inzake het duel van de club tegen West Bromwich Albion. Scheidsrechter Mike Dean noteerde door enkele spelers van Fulham te zijn belaagd.

Het duel, dat met een 1-1 gelijkspel eindigde, verliep ordelijk tot het moment waarop Dean aan twee spelers van Fulham de rode kaart toonde. Papa Bouba Diop werd als eerste van het veld gestuurd nadat hij zijn tegenstander neer had geduwd. Toen vervolgens Neil Clement (WBA) de doorgebroken Boa Morte neerhaalde, kreeg Andy Cole het aan de stok met deze Clement. Dean stuurde Clement voor de actie van het veld, maar Cole haalde met zijn vuisten nog vol uit naar de speler. Daarop kreeg ook hij de rode kaart. Meerdere spelers lieten zich niet onbetuigd bij het incident.

Dean werd vervolgens het middelpunt van protest. Daarbij zouden spelers van Fulham over de grens zijn gegaan. Het geval verdween in het wedstrijdrapport. "De commissie bestudeert videobeelden voordat er wordt bepaald wat voor actie er ondernomen gaat worden," was de reactie van de FA."

Update
De FA heeft aanvaller Andy Cole alsmede verdediger Neil Clement aangeklaagd voor geweldpleging. Cole wacht een automatische schorsing voor drie wedstrijden voor geweldspleging, daar zouden er nog drie bij kunnen komen voor het bejegenen van Dean. Clement ziet een duel tegemoet voor het neerhalen van een doorgebroken speler, plus drie voor geweldpleging.

Voorts moet manager Chris Coleman van Fulham zich bij de bond gaan melden. Hem wordt aanmerking op de leiding ten laste gelegd. Coleman zei na het duel nog eens niet te begrijpen waarom Papa Bouba Diop van het veld moest, nadat tien minuten eerder zijn tegenstander voor een 'benenbreek' overtreding slechts geel had ontvangen.

Tenslotte wordt Fulham onbetamelijk gedrag van de spelers tijdens het duel verweten. Dit zou kunnen leiden tot een boete van maximaal 250.000 Engelse pond. Verder zou het ook ongerechtigd Papa Bouba Diop achter de dug-out hebben laten plaatsnemen en niet van het veld hebben verwijderd.

Fulham en Cole hebben veertien dagen om een verweer op te stellen. Clement's zaak wordt versneld afgedaan, daar hij arbiter Dean niet lastig viel. Fulham had in 2001 al eens eerder met een opstoot van doen. Toen gingen twintig spelers op de vuist in een duel met Everton.

Blessure Ono niet ernstig

De enkelblessure die Shinji Ono opliep in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht blijkt mee te vallen. Feyenoord moet nog wel afwachten of hij tijdig hersteld is voor het duel met RBC Roosendaal.

Ono toonde de laatste wedstrijden grootse vorm, met als hoogtepunt de gave doeltreffende vrije trap bij Odd Grenland voor de UEFA Cup. Tegen Utrecht moest hij zich in de rust laten vervangen, toen zijn enkel te zeer opspeelde. Dat kwam de club zeer ongelegen daar Hossam Ghaly geschorst was voor de wedstrijd. Trainer Ruud Gullit zat zodoende zonder alternatieven voor zijn positie. Ghaly ontbreekt zaterdag wederom.

Clubarts Robbart van Linschoten verwacht dat de Japanner op z'n vroegst woensdag weer met de groep zal meetrainen. "Hij heeft minder klachten en het gaat goed, maar het is vroeg in de week moeilijk te zeggen of hij zaterdag haalt."

'Van Bommel had geen keuze'

Sterspeler Mark van Bommel van PSV had geen moment werkelijk zicht op een transfer naar Borussia Dortmund, zo zei voormalig PSV-voorzitter Harrie van Raaij in het programma Voetbal Insite.

Van Raaij, die verleden week op feestelijke wijze afscheid nam bij de Eindhovense club, nam geen blad voor de mond in de uitzending. Borussia Dortmund zou maximaal 2,1 miljoen euro hebben over gehad voor de middenvelder. Daar kwam nog bij dat men de betaling over drie jaar wilde spreiden. Ajax accepteerde bijvoorbeeld een dergelijke regeling bij de verkoop van Zlatan Ibrahimovic aan Juventus. Voor PSV was het standaardbedrag echter al een reden om er niet uit te komen. Met de vier a vijf miljoen euro prijs die in de media werd genoemd waren we er wel uitgekomen, aldus Van Raaij. "Het halen van de Champions League was in dit geval voor ons van veel grotere waarde, zowel financieel als voor de club."

Mark van Bommel zal na dit seizoen nu wel transfervrij zijn. PSV lijkt momenteel echter onbetwist de vruchten te plukken van diens blijven. Hij steekt in grootse vorm en de club speelt wederom Champions League.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.