Nintendo DS gaat 150 dollar kosten

Icoon Games nieuwsNintendo heeft zojuist bekend gemaakt dat de Nintendo DS vanaf 21 november te koop zal zijn in Noord Amerika voor US$ 149.95. De draagbare spelconsole met de twee schermen zal vervolgens vanaf 2 december in Japan te koop zijn. Daarmee is de DS het eerste Nintendo-systeem dat zijn debuut buiten Japan zal maken. Europa en Oceanië moeten tot het eerste kwartaal van 2005 wachten.

"Nintendo's mission remains unchanged: expand the game experience," aldus Satoru Iwata, president-directuer van Nintendo Co., Ltd. "De Nintendo DS vormt de wegenkaart naar de toekomst van video games, en laat duidelijk zien wat voor soort innovaties de spelers eisen."

Naast een touch-sensitive scherm beschikt de Nintendo DS over voice recognition en multiplayer wireless features. PictoChat is in de hardware "ingebakken". Hiermee kunnen bezitters elkaar boodschappen sturen via het toetsenbord dat op het scherm afgebeeld is, of tekeningetjes.

Meer dan 100 bedrijven hebben toegezegd games te ontwikkelen voor de Nintendo DS. Nintendo zelf heeft 20 titels in ontwikkeling. Electronic Arts heeft DS versies van Madden NFL, The URBZ: Sims in the City, Need for Speed Underground, Tiger Woods en GoldenEye aangekondigd.

"Iedere keer dat Nintendo een hand-held maakt, introduceert het nieuwe play-elementen en wordt er een nieuwe standaard voor mobiel gamen neergezet," zei Larry Probst, EA's voorzitter en CEO. "De DS is geen uitzondering - Nintendo heeft wederom een grote winnaar in handen."

De complete lineup van games die beschikbaar zijn bij de launch zal binnenkort bekend gemaakt worden. Door de compabiliteit met de GBA (SP) zijn er sowieso al meer dan 550 games beschikbaar.

Nintendo koos voor de Verenigde Staten om de DS wereldwijd te introduceren vanwege de overweldigende positieve en enthousiaste reacties van consumenten, en om te profiteren van het holiday sales seizoen.



Meer gaming nieuws vind je natuurlijk op games.fok.nl!