'Van Bommel had geen keuze'

Sterspeler Mark van Bommel van PSV had geen moment werkelijk zicht op een transfer naar Borussia Dortmund, zo zei voormalig PSV-voorzitter Harrie van Raaij in het programma Voetbal Insite.

Van Raaij, die verleden week op feestelijke wijze afscheid nam bij de Eindhovense club, nam geen blad voor de mond in de uitzending. Borussia Dortmund zou maximaal 2,1 miljoen euro hebben over gehad voor de middenvelder. Daar kwam nog bij dat men de betaling over drie jaar wilde spreiden. Ajax accepteerde bijvoorbeeld een dergelijke regeling bij de verkoop van Zlatan Ibrahimovic aan Juventus. Voor PSV was het standaardbedrag echter al een reden om er niet uit te komen. Met de vier a vijf miljoen euro prijs die in de media werd genoemd waren we er wel uitgekomen, aldus Van Raaij. "Het halen van de Champions League was in dit geval voor ons van veel grotere waarde, zowel financieel als voor de club."

Mark van Bommel zal na dit seizoen nu wel transfervrij zijn. PSV lijkt momenteel echter onbetwist de vruchten te plukken van diens blijven. Hij steekt in grootse vorm en de club speelt wederom Champions League.

Submitter:  Bron: FOK!