Jongetje prikt zich aan drugsspuit

Een zevenjarig jongetje uit Maastricht heeft zich het afgelopen weekend tijdens het spelen geprikt aan een injectiespuit. De spuit lag in de bosjes aan de President Rooseveltlaan in de wijk Wittevrouwenveld. Aangezien de bewuste spuit niet teruggevonden is, is pas over een half jaar duidelijk of het ventje mogelijk met HIV besmet is.

Het kind moet nu een half jaar lang elke dag vier verschillende medicijnen slikken. 75 procent van de besmettingen zou met deze medicijnencocktail voorkomen worden. Volgens één van de bijsluiters is de kans op een HIV-besmetting via een prik- of snij-incident 0,3 procent.

"We gaan uit van het positieve", aldus de moeder van het jongetje. "Maar het idee dat je kind op zo'n manier ziek kan worden en dood kan gaan is vreselijk. We hebben hem ook niet verteld dat hij zo erg ziek kan worden. Ons kind wordt nu gestraft met het slikken van al deze medicijnen omdat hij wilde spelen."

De vrouw is van mening dat de gemeente Maastricht te weinig doet om injectiespuiten in de wijk op te ruimen. "Als iemand zijn hond op straat laat poepen krijgt hij een boete, maar injectiespuiten kunnen vrij rondslingeren."