Wilders: Grens moet dicht voor allochtonen

Peach, PaRaR en GizmoRulez hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders - hij stapte onlangs uit de VVD-fractie - wil dat er per onmiddellijk een immigratiestop wordt ingevoerd voor alle niet-westerse allochtonen die naar familie in Nederland willen verhuizen. In het Algemeen Dagblad (AD) noemt Wilders vandaag de problemen met de integratie zo ''immens en acuut'', dat meteen moet worden ingegrepen. ''Alle aandacht moet worden gericht op de allochtonen die hier al wonen.'' De stop moet zeker voor 5 jaar gelden, en zal vooral Marokkanen en Turken treffen zo denkt hij.

Verder wil Wilders allochtonen die al een Nederlands paspoort hebben, maar weigeren de Nederlandse taal te leren, hun Nederlanderschap afpakken en uitzetten. Hetzelfde moet gelden voor allochtonen die misdaden plegen of de openbare orde verstoren. Imams die haat zaaien of aanzetten tot geweld, moeten ook Nederland worden uitgezet.

In het AD zegt Wilders verder dat zware misdadigers en geweldplegers levenslang de cel in moeten bij een derde veroordeling. De politie moet verder de burgers niet lastig vallen als ze de maximumsnelheid slechts een paar kilometer overtreden.

Ten slotte wil Wilders meer geld voor de verzorging van ouderen die dit land hebben opgebouwd en nu in verpleeg- en bejaardenhuizen zitten. Daartoe wil Wilders alle ontwikkelingssamenwerking opheffen. ''Dat levert zo'n 3,8 miljard euro per jaar op. Hulp aan Afrika is prachtig, maar problemen met veiligheid en zorg in ons eigen land verdienen voorrang'', aldus het Kamerlid.

Wilders zit wat betreft zijn plannen over een immigratiestop op ťťn lijn met wijlen Pim Fortuyn. Die zei eerder dat als het aan hem lag er geen islamiet meer Nederland binnen mocht voordat de integratie hier goed op orde is. Overigens pleit Wilders meer voor assimilatie dan voor integratie. Het Kamerlid denkt niet dat hij momenteel op veel steun in de Kamer kan rekenen. Alleen van de LPF en een deel van de VVD valt volgens hem iets te verwachten in die richting.