Stoddart eist dialoog

Maurice (mbn)
Paul Stoddart, teambaas van Minardi, wil een gesprek met de teambazen van de grote teams. Het lijkt hem verstandig dat die eens gaan luisteren naar de kleinere teams.

Sinds de aankondiging van het vertrek van Jaguar uit de Formule 1 is het wereldje in rep en roer. De kans dat nog meer teams moeten afhaken is groot en oplossingen komen moeizaam tot stand. Twee oplossingen worden genoemd. De eerste oplossing is dat de grootste teams met drie auto's gaan rijden. Een voorstel waar Bernie Ecclestone wel wat in ziet. De tweede oplossing is het goedkoper maken van Formule 1-deelname.

Paul Stoddart hoopt nu met het vertrek van Jaguar een goed tijdstip te hebben gevonden om beslissingen voor de tweede oplossing erdoorheen te drukken. Volgens hem zien fans liever geen competitie waar nog maar vijf of zes teams met meer auto's aan deelnemen. Hij denkt dat door het toegankelijker maken van de Formule 1 door het goedkoper te maken, en daarmee meer private teams aan te trekken, een leukere Formule 1 kan worden gerealiseerd. Daarom wil hij dat de teambazen ook eens echt horen wat de kleinere teams te zeggen hebben.

Stoddart vertelde: "Het is behoorlijk serieus als de tweede autofabrikant van de wereld moet stoppen. Maar ik ben niet verrast. Ik zag het al een tijdje aankomen. We moeten nodig een vergadering van teambazen in China hebben. Deze keer zullen de grote teams naar de kleinere teams moeten luisteren om een oplossing te vinden."