PS: Zilver en brons voor Nederland

Icon Sport - OS Athene 2004De Paralympische Spelen in Athene hebben vandaag twee medailles opgeleverd voor Nederland. Kenny van Weeghel sleepte op de 200 meter wheelen een zilveren plak in de wacht, terwijl zwemmer Mike van der Zanden op de 100 meter vrije slag een bronzen medaille behaalde.

De 24-jarige Van Weeghel rolde een tijd van 25,32. Hij moest hiermee in de Fin Leo Pekka Tahti met een tijd van 25,25 zijn meerdere erkennen. Derde werd de Brit Dave Weir. Van Weeghel start morgen op de 400 meter wheelen. Ook daar zijn hij en Tahti medaillekandidaten.

Eerder op de dag wist de 17-jarige Van der Zanden al een bronzen plak binnen te halen. Van der Zanden klokte 56,74, niet genoeg om de Spanjaard David Levecq (56,32) en de Canadees Benoit Huot voor te zijn. Met een tijd van 53,73 bleef laatstgenoemde de concurrentie niet alleen ver voor, maar verbeterde hij ook zijn eigen wereldrecord van 53,76.

De Nederlandse medaillestand is hiermee op vier gekomen. Eerder haalde wielrenner Mulder met zijn piloot Schoots al zilver, net als de penthatleet Pieter Gruijters.