[Upd]'Scheids belaagd door Fulham'

Otto (okee6)
Fulham is in bange afwachting van hetgeen de Engelse bond te zeggen heeft inzake het duel van de club tegen West Bromwich Albion. Scheidsrechter Mike Dean noteerde door enkele spelers van Fulham te zijn belaagd.

Het duel, dat met een 1-1 gelijkspel eindigde, verliep ordelijk tot het moment waarop Dean aan twee spelers van Fulham de rode kaart toonde. Papa Bouba Diop werd als eerste van het veld gestuurd nadat hij zijn tegenstander neer had geduwd. Toen vervolgens Neil Clement (WBA) de doorgebroken Boa Morte neerhaalde, kreeg Andy Cole het aan de stok met deze Clement. Dean stuurde Clement voor de actie van het veld, maar Cole haalde met zijn vuisten nog vol uit naar de speler. Daarop kreeg ook hij de rode kaart. Meerdere spelers lieten zich niet onbetuigd bij het incident.

Dean werd vervolgens het middelpunt van protest. Daarbij zouden spelers van Fulham over de grens zijn gegaan. Het geval verdween in het wedstrijdrapport. "De commissie bestudeert videobeelden voordat er wordt bepaald wat voor actie er ondernomen gaat worden," was de reactie van de FA."

Update
De FA heeft aanvaller Andy Cole alsmede verdediger Neil Clement aangeklaagd voor geweldpleging. Cole wacht een automatische schorsing voor drie wedstrijden voor geweldspleging, daar zouden er nog drie bij kunnen komen voor het bejegenen van Dean. Clement ziet een duel tegemoet voor het neerhalen van een doorgebroken speler, plus drie voor geweldpleging.

Voorts moet manager Chris Coleman van Fulham zich bij de bond gaan melden. Hem wordt aanmerking op de leiding ten laste gelegd. Coleman zei na het duel nog eens niet te begrijpen waarom Papa Bouba Diop van het veld moest, nadat tien minuten eerder zijn tegenstander voor een 'benenbreek' overtreding slechts geel had ontvangen.

Tenslotte wordt Fulham onbetamelijk gedrag van de spelers tijdens het duel verweten. Dit zou kunnen leiden tot een boete van maximaal 250.000 Engelse pond. Verder zou het ook ongerechtigd Papa Bouba Diop achter de dug-out hebben laten plaatsnemen en niet van het veld hebben verwijderd.

Fulham en Cole hebben veertien dagen om een verweer op te stellen. Clement's zaak wordt versneld afgedaan, daar hij arbiter Dean niet lastig viel. Fulham had in 2001 al eens eerder met een opstoot van doen. Toen gingen twintig spelers op de vuist in een duel met Everton.