Japanse vinding gebruikt planten als speakers

DinX had ons via de nieuws-submit het volgende opmerkelijke bericht te melden:

Ka-on, Japanse bloem-speakerMensen houden van bloemen en bloemen houden van mensen. Deze oude reclamewijsheid krijgt een nieuw elan dankzij een Japanse vinding die er voor kan zorgen dat planten in audio-speakers kunnen veranderen.

De gadget, door de Japanse uitvinders 'Ka-on' (Japans voor 'bloemgeluid') gedoopt, bestaat uit een magneet in de vorm van een donut en een spiraal bevestigd bij de basis van de vaas. Dit apparaat moet dan worden aangesloten op een bijvoorbeeld een stereo-installatie. Plaats vervolgens wat bloemen in de vaas en nadat de Ka-on is aangezet, worden de geluidstrillingen via de magneet en de spiraal omhoog door de stam en waterbuizen van de plant gestuurd. Als je dan je oor dichtbij de plant houdt, dan hoor je de muziek als het ware uit de bloem komen. De muziek wordt ook voelbaar via trillingen, op het moment dat je een blad aanraakt.

Of dit nog niet genoeg is: de ontwikkelaars verwachten dat het binnenkort zelfs mogelijk wordt om een telefoongesprek voeren met een plant door middel van een speciale speaker-phone versie van Ka-on.

Ka-on vazen en versterkers komen in verschillende formaten, en zullen -omgerekend- zo tussen de 38 en 380 euro gaan kosten.