Koeman in 2006 over de grens

Ajax trainer Ronald Koeman heeft zich laten ontvallen dat hij na zijn contract bij de Amsterdamse club naar het buitenland wil vertrekken. Hij zei dat in een interview met Sportweek.

Koeman denkt in tegenstelling tot technisch directeur Louis van Gaal dat Ajax niet in staat is mee te doen voor internationale prijzen. "Dat is enorm moeilijk. Ik heb ook tegen Van Gaal gezegd: 'Je zegt me nogal wat.' Ik denk dat hij het elftal lichtelijk overschat. En dan bedoel ik niet de kwaliteit van het elftal maar ook de vraag of je het elftal bij elkaar kunt houden en of alle posities wel goed bezet zijn." De coach zou graag bij een club werken waar spelers vastgehouden kunnen worden. "Toen ik bij Ajax begon, was het een fantastische uitdaging, met allemaal jonge veelbelovende spelers. Dat is alleen maar interessant voor een trainer. Maar het is ook weer niet de manier waarop ik tien jaar lang wil blijven werken. Een volgende stap, en volgende uitdaging zou zijn om bij een club te werken waar je een ploeg makkelijker bij elkaar kan houden."

Koeman sluit een tussentijdstransfer niet geheel uit, maar acht het onwaarschijnlijk. "In de voetbalwereld weet je het natuurlijk nooit."