[Update] Uiterlijk PSTwo?

Zojuist zijn er een aantal foto's verschenen van de PSTwo. Of dit ook daadwerkelijk het echte uiterlijk is, is nog onbekend.

update:

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft vandaag aangekondigd dat een nieuwe PlayStation® 2 (SCPH-70000 CB) met een geheel nieuw uiterlijk vanaf 1 november verkrijgbaar is in Europa.

Hoewel de basisfuncties en de ontwerpfilosofie van de huidige PlayStation 2 (SCPH-50000) worden bewaard, is de interne architectuur volledig opnieuw ontworpen, wat resulteert in een dunner en lichter ontwerp. Het interne volume is met 75% verkleind, het gewicht is gehalveerd en de dikte is teruggebracht tot 2,8 cm (dikte van het huidige model is 7,8 cm). Met een ingebouwde Ethernet-aansluiting voor netwerk gaming zet de nieuwe PlayStation 2 een nieuwe standaard in de samensmelting van ontwerp en functionaliteit. Vooral voor de Nederlandse markt is dit goed nieuws, omdat Nederland wordt gekenmerkt door een hoge penetratie breedbandaansluitingen. Ook is gratis netwerk gaming met de PlayStation 2 inmiddels zeer populair.

Sinds de lancering in november 2000 heeft PlayStation 2, nu in zijn vijfde levensjaar, een installed base bij consumenten bereikt van bijna 24 miljoen exemplaren in de PAL-gebieden. Het smaakvolle nieuwe ontwerp stelt PlayStation 2 in combinatie met de nieuwe prijsverlaging naar ¤149 in augustus, in staat een nog groter succes te bereiken in de komende tweede helft van de levenscyclus.

Het nieuwe ontwerp van de PlayStation 2 wordt ondersteund met een line up van sterke en vernieuwende nieuwe titels, die gepland staan voor de topperiode aan het einde van het jaar. Er zijn inmiddels meer dan 1.000 games verkrijgbaar voor PlayStation 2, en er zijn er nog veel meer gepland voor het eind van het jaar, inclusief titels die door SCEE worden uitgegeven, zoals Gran Turismo 4, The Getaway: Black Monday, Singstar Party, EyeToyÒ Play 2 en Killzone, en meer dan 150 titels van third party uitgevers.

Aangaande de lancering van het nieuwe ontwerp zei David Reeves, President van SCEE:

"[...]
We hebben het voor PlayStation gedaan en deze keer doen we het voor PlayStation 2. Deze compleet opnieuw ontworpen PlayStation, die ook geschikt is om via het netwerk te gamen, zal aantonen dat PlayStation opnieuw de flair en vernieuwing biedt die van de PlayStation de meest geliefde en meest succesvolle games console ter wereld hebben gemaakt. We hebben er vertrouwen in dat de combinatie van een nieuwe prijs en dit nieuwe, spectaculaire PlayStation 2 model een geheel nieuwe generatie consumenten zal aansporen om de fun van PlayStation te ervaren.
[...]"






Met dank aan Eitjes voor de foto's