Tiener beraamde bomaanslag op school

CSI_MIAMI had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige jongen is even buiten Detroit, Michigan, opgepakt door de Amerikaanse politie. Hij wilde wraak nemen op leraren en klasgenoten en zou een bomaanslag op zijn eigen school hebben beraamd. Op zijn kamer werden wapens en instructies voor het maken van een bom gevonden. Eveneens trof de politie nazi-vlaggen en videobanden waarop hij pronkt met legerwapens aan.

De arrestant, Andrew Osantowski, kon worden aangehouden na een tip van een 16-jarig meisje, die hij kende via internet. In een programma van nieuwszender ABC vertelde zij maandag over de plannen van Osantowski, ze zei dat hij heel specifiek was geweest in zijn voornemen. Hij vertrouwde haar blijkbaar en vertelde zijn adres en waar hij zijn wapens verstopte. Het meisje gaf dit alles door aan haar vader, die voor de politie werkt.

Behalve Osantowski zijn er nog twee mensen gearresteerd. Namelijk zijn 57-jarige vader, wegens het bezit van gestolen wapens, en een 33-jarige vriend die de jongen instructies voor het maken van een bom had gegeven. In het huis van laatstgenoemde werden explosieven, wapens en drugs gevonden.

Osantowski kan een celstraf van maximaal twintig jaar krijgen wegens dreigen met een terreurdaad.