Lord of the Rings gaat de 'third age' in

I will take the Ring

De ontwikkeling van de nieuwste Lord of the Rings game van Electronic Arts die rond november 2004 verwacht wordt verloopt prima. Het grootste verschil met de voorgaande games, die over het algemeen als aardig en leuk ontvangen werden in de game-wereld, is dat de makers besloten hebben om Middle-earth nu weer te geven als adventure RPG.

In Lord of the Rings: The Third Age speel je met bekende en nieuwe figuren uit de films en ontdek je het volledige verhaal van Tolkien nu helemaal zelf. IGN heeft de kans gehad het spel een stuk te spelen en hebben een gedetailleerd verslag geschreven.

De trailers zien er indrukwekkend uit en de features liegen er niet om. Dit spel heeft de potentie om een regelrechte knaller te worden. De vraag is echter of Electronic Arts het voor elkaar krijgt en geen steken laat vallen daar zij niet veel ervaring hebben met het maken van RPG's. Dit is wat we kunnen verwachten:

Wees goed en bescherm Middle-earth of help Sauron bij de verovering hiervan

Lokaties en verhaal volgen alle drie de films

Turn-based strategische gevechten

Speel side quests, zoek verborgen characters en ontdek geheime wapens

User-controlled camera

Voiceovers van de oorspronkelijke akteurs van de films

Trailers en meer informatie zijn te vinden op de officiële website. Lord of the Rings: The Third Age zal rond november voor PS2, Xbox, Gamecube en GBA uitgegeven worden.