AK47 ontwerper leent naam voor wodka

jeffreysnf had ons via de nieuws-submit te melden:

De Russische generaal Mikhail Kalashnikov, geestelijk vader van de AK47, leent zijn naam nu voor een nieuw product: wodka. "Ik wil de bekende naam die ik via het geweer heb gekregen nu voor iets positiefs aanwenden", lichtte de militair in ruste toe. De drank heeft een alcoholpercentage van 82 procent.

De in Sint Petersburg gedistilleerde Kalasjnikov-wodka, die voorlopig alleen in Groot-Brittannië te krijgen is, kost 29 euro de fles. In de loop van dit jaar zal de Kalasjnikov-wodka ook in de Verenigde Staten op de markt komen. Niet iedereen is daar blij mee. Mensen die van de Kalasjnikov-wodka genieten, moeten zich vooral niet met kalasjnikov-wapens inlaten, aldus een woordvoerder van een groep die tegen particulier vuurwapenbezit is.

Kalashnikov kwam met het idee voor de Avtomat Kalashnikov op de proppen nadat hij was neergeschoten door Duitse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het automatische geweer dat in 1947 op de markt kwam, is razend populair bij terroristen en guerilla's. Al snel kreeg het in de volksmond de naam van zijn ontwerper mee. Inmiddels is het een van de bekendste wapens aller tijden.