FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 augustus 2004

Pechdag voor Erik Dekker

Het zat Erik Dekker eerder deze week niet mee. Eerst werd zijn NOC*NSF fiets gestolen, later werd hij door een vogel aangevallen.

Dekker ging dinsdag naar de wasserij in het Olympisch dorp met de was. Toen hij weer naar buitenliep zag hij een man er op zijn fiets vandoor gaan. Gelukkig voor hem had de dief ook juist was afgeleverd. Alle Olympische was is voorzien van labels, zodoende werd uitgevonden dat de dader een hordenloper uit San Marino was.

Joop Alberda, de technisch directeur van NOC*NSF, bezocht daarna de thuisbasis van San Marino. De hordenloper vertelde beschaamd de fiets even te hebben geleend.

De totaalschade bleef hierdoor uiteindelijk beperkt tot een vogelbeet. De vogel beet hem in z'n hoofd tijdens een trainingsrit. Het zal Dekker niet hinderen in de wegwedstrijd van zaterdag.

TROS wil commercieel met hulp van VTM

Icoon Media nieuwsDe TROS is de mogelijkheden aan het verkennen om een private zender op te richten. De publieke omroep heeft daarvoor contact gezocht met de Vlaamse commerciële tv-zender VTM. De TROS voelt zich niet thuis in het publieke bestel, waarin volgens de TROS-leiding afzonderlijke omroepen steeds minder te zeggen zouden krijgen.

De TROS denkt al langere tijd na over de mogelijkheden een commerciële zender te starten, maar met het vinden van een mogelijke partner zet het nu ook daadwerkelijk een serieuze stap. Met steun van de overheid zou de TROS een 'private TV-zender' kunnen starten, waarbij het een mogelijkheid is dat één van de bestaande publieke zenders hiervoor wordt opgeofferd. Als commerciële zender wil de omroep zoveel mogelijk 'entertainment- en familieprogramma's' uitzenden.

Rotterdams college toch verder met ds. Visser

Het Rotterdams college van burgemeester en wethouders zet de samenwerking tussen dominee Hans Visser van de Rotterdamse Pauluskerk en de gemeente toch voort ondanks kritische vragen van Michiel Smit. Michiel Smit van de fractie-Smit stelde vorige maand vragen aan het college nadat Visser in een interview met Vrij Nederland zou hebben gezegd lid te zijn van de pedofielenvereniging Martijn. Deze vereniging streeft naar legalisering van seks met kinderen.

Naast zijn lidmaatschap bij pedofielenvereniging Martijn is dominee Visser ook een fel voorstander van de legalisering van drugs in Nederland. "Ik accepteer niet alleen de verslaafde, maar ook zijn verslaving" en "drugs is goed" zijn twee van zijn bekende uitspraken. Het liefst zou dominee Visser zien dat bijvoorbeeld heroïne op recept verkrijgbaar is via huisarts en apotheek. En sommige drugs zouden gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij de slijter op de hoek.

Uitslag kwalificatie handboogschieten OS

Voor de Nederlandse handboogschutters zijn vandaag de Olympische Spelen begonnen. Vandaag werden er 72 pijlen afgeschoten om te bepalen tegen wie men in het toernooi uitkomt.

Namens Nederland doen Wietse van Alten, Pieter Custers en Ron van der Hoff mee aan het handboogschutten. Wietse van Alten wordt in het individuele toernooi als medaillekandidaat genoemd. De scores van de drie tellen ook voor een landenklassement.

Als team eindigde Nederland vandaag als negende van de 13 deelnemende landen. In het individuele toernooi schoot Van Alten zich naar de 14de plaats, Custers naar de 36ste plaats en Van der Hoff naar de 49ste plaats van de 64 deelnemers. De drie noemden hun prestatie onder de maat, maar hebben vertrouwen dat het beter gaat als het er echt om gaat.

De Zuid-Koreaanse Sung-hyun Park wist bij het handboogschieten het eerste wereldrecord van deze Olympische Spelen neer te zetten. Zij schoot 682 punten bij elkaar, 3 punten meer dan het vorige wereldrecord. Tevens pakte Zuid-Korea bij de vrouwen het wereldrecord voor landenteams. In het vrouwentoernooi doen geen Nederlanders mee.

E.T. heeft ons gered.....

volgens russische wetenschappers hebben aliens in 1908 de aarde gered van de ondergang....

"Members of a special expedition researching the site of the famous Tunguska meteorite fall have claimed they had discovered parts of an extraterrestrial device. ..... The scientists claim that they found remains of an extraterrestrial technical device that allegedly had an accident in Siberia in 1908."

Bedankt dan maar.....

Ontslag door TV-storing OS

Hij had zich ongetwijfeld veel van de Olympische Spelen voorgesteld. Nog voordat die echter officieel begonnen zijn heeft Johhny Kalimeris, directeur van de Griekse staatstelevisie, zijn biezen gepakt.

Kalimeris trok zijn conclusies nadat een Olympische voetbaluitzending woensdag getroffen werd door een storing.

Door de omvang van het Olympische voetbaltoernooi zijn woensdag de eerste wedstrijden al gespeeld, ondanks dat het startsein voor de Spelen in Athene zaterdag zal plaatsvinden. Tijdens een wedstrijd tussen thuisland Griekenland en Zuid-Korea bleef het beeld bijna een half uur op zwart. Vermoedelijke oorzaak was een kortsluiting bij de zender ET-1. Kalimeres zegt er overigens zeker van te zijn dat zoiets tijdens de Spelen niet zal gebeuren.

De Griekse regering stelt een onderzoek in, en heeft aangekondigd maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken. De bewuste wedstrijd eindigde overigens in 2-2. Op de eerste dag van het voetbaltoernooi was Irak de grootste verrassing. De Irakezen wonnen met 4-2 van Portugal, dat met de jonge sterspeler Christiano Ronaldo aantrad.

TV-baas neemt ontslag na storing Spelen

Icon Sport - OS Athene 2004Hij had zich ongetwijfeld veel van de Olympische Spelen voorgesteld. Nog voordat die echter officieel begonnen zijn heeft Johhny Kalimeris, directeur van de Griekse staatstelevisie, zijn biezen gepakt. Kalimeris trok zijn conclusies nadat een Olympische voetbaluitzending woensdag getroffen werd door een storing.

Door de omvang van het Olympische voetbaltoernooi zijn woensdag de eerste wedstrijden al gespeeld, ondanks dat het startsein voor de Spelen in Athene vrijdag zal plaatsvinden. Tijdens een wedstrijd tussen thuisland Griekenland en Zuid-Korea bleef het beeld bijna een half uur op zwart. Vermoedelijke oorzaak was een kortsluiting bij de zender ET-1. Kalimeres zegt er overigens zeker van te zijn dat zoiets tijdens de Spelen niet zal gebeuren.

De Griekse regering stelt een onderzoek in, en heeft aangekondigd maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken. De bewuste wedstrijd eindigde overigens in 2-2. Op de eerste dag van het voetbaltoernooi was Irak de grootste verrassing. De Irakezen, die in eigen land een trainingsveld moeten delen met een kudde schapen, wonnen met 4-2 van Portugal. Portugal trad onder andere aan met de jonge sterspeler Christiano Ronaldo.

Erasmusbrug onder controle tijdens Dance Parade

Polderdijk had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Rotterdam zal zaterdag tijdens de FFWD Dance Parade metingen verrichten aan de Erasmusbrug. Vorig jaar moest door de politie worden ingegrepen omdat de trillingen aan de brug tijdens het dance-event te heftig werden. De trucks met DJ's werden gesommeerd meer afstand tot elkaar houden en het volume van de muziek moest omlaag.

De controle is met name bedoeld om te voorkomen dat mensen zich ziek gaan voelen door de trillingen. Als de brug meer dan twee centimeter op en neer gaat dan zal worden ingegrepen. De politie in Rotterdam kondigde vandaag overigens aan extra te controleren op de verkoop en het gebruik van verdovende middelen tijdens de bonte optocht van DJ's en dance-liefhebbers.

Jongen springt uit raam en verwondt meisje

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige jongeman die voor de grap uit een raam sprong heeft daarbij een leeftijdsgenote verwond. Het ongeval vond woensdagavond plaats bij een jeugdhonk in het Limburgse Sevenum. De jongen sprong uit een raam op de eerste verdieping toen net het slachtoffer passeerde.

Het meisje is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. Zowel het slachtoffer als de roekeloze springer kwamen uit het dorp Bunde.

Neelie Kroes op zware post EC

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe Europees commissaris voor Nederland Neelie Kroes heeft een zware portefeuille in de Europese Commissie toegeschoven gekregen. EC-voorzitter José Manuel Barosso maakte donderdag bekend dat Kroes Mededinging gaat doen. De 63-jarige ex-minister gaat zich onder meer bezighouden met fusies en illegale verstrekking van subsidies aan het zakenleven.

Lang werd verwacht dat Kroes de post Transport zou krijgen. Deze portefeuille gaat echter naar de Fransman Jacques Barrot. Premier Jan Peter Balkenende vindt desondanks dat Nederland de 'hoofdprijs' heeft binnengehaald. "Dit is een mooie dag voor Nederland", reageerde Balkenende op de benoeming.

Ook andere Haagse politici reageerden positief. VVD-leider Jozias van Aartsen sprak van een 'droomportefeuille'. Ineke van Gent (GroenLinks) en Frans Timmermans (PvdA) complimenteerden het kabinet met het binnenslepen van de zware post, hoewel ze graag willen horen hoe Kroes haar taak wil invullen. SP'er Harry van Bommel zorgde voor een kritische noot. Van Bommel vreest dat onder Kroes de gezondheidszorg en het onderwijs nog verder zullen worden geprivatiseerd. "De Europese Unie wordt er niet mooier op", aldus Van Bommel.

Moskeeën in Driebergen komen er toch

Icoon Binnenlands nieuws In Driebergen zullen definitief twee moskeeën worden gebouwd, zo heeft de Raad van State, het hoogste rechtscollege in Nederland, bepaald. Dat blijkt uit drie uitspraken die vandaag zijn bekendgemaakt. De uitspraken zijn een flinke domper voor de protesterende buurtbewoners.

Aan de Akkerweg in Driebergen zal een Turkse en een Marokkaanse moskee verrijzen. Omwonenden zijn er totaal niet blij mee. Ze vrezen voor veel overlast. "Ik zou het vreselijk vinden als er elke vrijdag een oproep door de straat zou klinken om naar de moskee te komen ", zo sprak een teleurgestelde omwonende. "Zoiets past helemaal niet in mijn beleving."

De uitspraken van de Raad van State zijn bijzonder opvallend te noemen. Twee maanden geleden uitte het rechtscollege nog zware kritiek op de goedkeuring van het plan door de provincie Utrecht. "Als de provincie de regels van het eigen streekplan niet toepast, hebben we een groot probleem", zei staatsraad P. Offers toen.

De locatie van de te bouwen moskeeën ligt buiten de gemeentelijke bouwgrens. Volgens de wet mogen er dan geen wooncomplexen, buurtcentra, kerken en moskeeën gebouwd worden. Omdat de gemeente op de locatie toch de moskeeën wilde realiseren, besloot het in gang zetten van een afwijkingsprocedure. Dergelijke plannen mogen enkel ingezet worden indien een geheel nieuw streekplan is opgesteld.

De plannen omtrent gebedsruimten en een ontmoetingsruimte voor de Turkse en de Marokkaanse gemeenschap dateren echter uit 1995, het laatste streekplan uit 1999. Desondanks oordeelde de Raad van State dat de bouw van de moskeeën "een nieuwe ontwikkeling was die ten tijde van het streekplanbesluit in 1999 nog niet zodanig concreet was." De moskeeën mogen nu dus gebouwd worden, dit tot onvrede van de buurtbewoners.

Napoli uit de Serie B gezet

De Italiaanse voetbalbond heeft besloten om Napoli niet langer een licensie toe te kennen. Dit betekent dat de ploeg met onmiddellijke ingang geschrapt wordt uit de Serie B.

De ploeg zit al een eind in geldelijke problemen en hebben al tal van vergeefse pogingen ondernomen om weer financieel gezond te raken. Maar daar wil de Italiaanse bond dus niet langer op wachten en ze kennen de ploeg dus geen licensie toe. Een tijd geleden werd het bankroete Ancona ook al uitgesloten van de Italiaanse tweede klasse.

Dat Napoli, een ploeg met een enorm rijke geschiedenis, het zo slecht moet treffen lokt felle reacties uit. Het Napolitaanse Parlementslid Clemente Mastella verwoordt het zo: "Dit is een vreselijke fout van de voetbalautoriteiten, die vooral chaos en spanning zal veroorzaken."

Texaan 41 jaar onschuldig achter tralies

Mickeys had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 76-jarige man uit Texas is na 41 jaar gevangenschap vrijgelaten, nadat een rechter de veroordeling uit 1962 ongeldig verklaarde. Dat meldt de Houston Chronicle. Robert Carool Coney kreeg levenslang voor een roofoverval, maar zou zijn bekentenis hebben afgelegd na lichamelijk geweld van een sheriff.

Coney hield aan de mishandeling twee verminkte vingers over. Volgens de man was zijn identiteit verwisseld met die van een man met wie hij op de dag van de roof was meegereden. Om een bekentenis af te dwingen had de lokale politie echter zijn hand gebroken en gedreigd de negroïde Coney dood te schieten. Familie en vrienden van de inmiddels bejaarde man hadden tijdens diens gevangenschap steeds aangedrongen op een nieuw onderzoek in de zaak.

Scoubidou-touwtjes blijken ongevaarlijk

kameleonje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsSpelen met de razendpopulaire Scoubidou-touwtjes blijkt na onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit niet gevaarlijk te zijn. De weekmakers in de touwtjes komen in zulke kleine hoeveelheden vrij dat het speelgoed niet schadelijk is voor de gezondheid. De inspectie zet het onderzoek wel voort.

Enkele weken geleden ontstond grote ophef omdat uit een Duits onderzoek bleek dat de speeltouwtjes grote hoeveelheden weekmakers bevatten, die schadelijk zouden kunnen zijn voor kinderen.

"Voor alle zekerheid onderzoekt de VWA hoeveel van deze stof kan vrijkomen uit de touwtjes om op basis daarvan te beoordelen of er sprake is van een schadelijk effect op de gezondheid. Dit onderzoek neemt enkele weken in beslag".

'Braziliaanse linksback naar Ajax'

Wie dacht dat Ajax nu eerst een rechtsbuiten zou aantrekken zit verkeerd. Het huurt linksback Filipe Luis Kasmirski (19) van Figuerense FC (Bra).

Kasmirski speelde laatste twee seizoenen liefst zeventig officiële duels voor zijn club en scoorde daarin vijf goals. Hij is tevens jeugdinternational.

Ajax scoutte de jonge speler op toernooien in het Middellandse zeegebied, waar hij actief was voor 'Brazilië onder de 20'. Ronald Koeman zal hem in de A-selectie opnemen. Het wachten is alleen nog op de arbeidsvergunning.

'Arresteer me, ik ben dronken!'

Nood-kloon vertaalde, herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsMeestal is het de politie die mensen aan de kant zet als ze iemand verdacht vindt rijden. Deze keer was het de bestuurder van een auto die een agent aanhield. ''De man kwam achter me staan, deed zijn autoraam open en zei dat hij op zoek was naar een agent.'', aldus politieman Ian McCollin. ''Toen ik hem vroeg waarom antwoordde hij: omdat ik dronken ben.''

Aangezien het zelden voorkomt dat een bestuurder een agent zo benadert, vroeg McCollin om versterking. De politie kwam erachter dat de 28-jarige bestuurder, Bryan Condo, vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de man helemaal niet achter het stuur mocht zitten, aangezien zijn rijbewijs eerder al in beslag was genomen wegens rijden onder invloed.

Hij is aangeklaagd voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs en moet op 17 augustus voorkomen. Enkele uren na zijn arrestatie werd Condo weer op vrije voeten gesteld.

''Deze vent was hilarisch. Verder was hij meewerkend en beleefd. Dat zie je niet vaak bij de gemiddelde dronken bestuurder'', aldus McCollin. Condo was niet bereikbaar voor commentaar.

Turken keren Nederland massaal rug toe

Marokkanen en Turken keren steeds vaker terug naar het land van herkomst. Bovendien vestigen ze zich minder vaak in Nederland. Dat is de opmerkelijke uitkomst van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens Harm van Zutphem van de Stichting Inspraakorgaan Turken in Nederland verlaten Turken en Marokkanen Nederland massaal omdat het klimaat te ongunstig is geworden.

De cijfers van het CBS laten zien dat steeds minder Marokkanen en Turken naar Nederland komen. Daar staat tegenover dat er steeds meer teruggaan naar het land van herkomst. In 2001 vestigden zich 5600 Turken en Marokkanen in Nederland, en vertrokken er 746. In 2004 vestigden zich 3498 Turken en Marokkanen in Nederland en vertrokken er 1242.

Van Zutphem denkt dat zaken als het verplicht volgen van een inburgeringscursus en het moeilijker maken van gezinsherenining de belangrijkste oorzaken zijn dat Turken en Marokkanen niet meer in Nederland willen wonen. 'Het wordt Turken en Marokkanen steeds moeilijker gemaakt in Nederland', stelt Van Zutphem. 'Bovendien zijn Nederlanders minder tolerant voor allochtonen geworden.'

Daarentegen komen er steeds meer Polen naar Nederland, zo blijkt het cijfers van het CBS. In 2001 waren dat er nog maar 436, maar sinds Polen is toegetreden tot de Europese Unie is dit aantal gestegen naar 1329.

Bio Oorlog?

Bang voor een biologische oorlog of terroristische aanval?

Met dit heerlijke bed kun je echt alle wereldrampen aan:

quote:
PROTECTION
With this unit you don't have to run to a "Safe Room", you're already in it.
ENTERTAINMENT
The Quantuum Sleeper comes with options for:
- CD player,
- DVD Screen with PC hookup,
- Microwave and Refrigerator
COMMUNICATIONS
The Quantum Sleeper comes with options for Cellular Phones, CB and Short-wave Radios
Als je hier er niet meer mee tegen kunt dan weet ik het echt niet.

CD: DefQon.1

Op 19 juni jl. was het dan zover. DefQon.1 editie 2 op het Almere Strand. Het evenement was ondanks het wat koude weer een groot succes. Bij elk succesvol evenement hoort tegenwoordig een kleine afterparty in de vorm van een CD. De CD van DefQon.1 kreeg ik vlak voor mijn vakantie binnen. Helaas had ik dus geen tijd meer om hem nog even snel voor mijn vakantie te reviewen, vandaar dat ik dus wat laat ben. Maar het was het wachten zeker waard. Wil jij weten wat wij van deze CD vinden? Lees dan verder...

Zidane stopt als Frans international

Op 32-jarige leeftijd beslist Zinedine Zidane niet langer uit te willen komen voor zijn Nationale ploeg. Hij volgt hiermee het voorbeeld van Marcel Desailly, Lilian Thuram en Bixente Lizarazu.

"Gisteren heb ik de bondscoach op de hoogte gebracht," zegt de tweevoudige wereldvoetballer van het jaar, "Ik heb een punt gezet achter tien jaar carrière. Dat was niet makkelijk maar mijn moment was gekomen." Zidane speelde 93 wedstrijden voor het Franse elftal en scoorde 26 keer.

Zidane heeft wel alle vertrouwen in de toekomst: "Frankrijk zal het nu zonder mij moeten doen. Wel met een aantal gevestigde waardes, zoals Vieira, Makelele, Henry, Sagnol, Barthez en een aantal jonge spelers."

De vroegtijdige uitschakeling in Euro 2004 heeft niets met zijn vertrek te maken. Zijn besluit stond al op voorhand vast. Hij denkt dat hij zich niet langer zal kunnen opladen voor een derde toernooizege, hij is immers al met Frankrijk Europees en wereldkampioen geworden.

Soundtrack FIFA2005 bekend

Melkboer en Mallnitz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Games nieuwsEA Sports heeft de nummers bekend gemaakt die in de nieuwste editie van het voetbalspel FIFA2005 van de succesvolle FIFA reeks zijn opgenomen. De soundtrack bestaat uit verschillende soorten muziek. Onder de artiesten bevindt zich de bekende Engelse DJ Paul Oakenfold. Hij heeft speciaal voor het spel een nieuw nummer gemaakt met de titel 'EA Sports Football Theme'.

De volledige lijst bevat maar liefst 38 liedjes uit twintig landen, waaronder ook een Nederlands nummer. Ferry Corsten vertegenwoordigt Nederland met het nummer 'Rock your Body, Rock'. In februari dit jaar kwam dit nummer binnen op de elfde plaats in de Engelse top 40. Een prestatie op zich, want het was tot dan toe nooit eerder gebeurd dat een Nederlandse producer met verschillende projecten meer dan acht hits heeft gehad in Engeland.

De lijst met alle nummers vind je hier.

Cunego wint weer eens

De winnaar van de laatste Giro d'Italia, Damien Cunego, heeft weer eens gewonnen. Hij kwam als eerste boven op de Cima Sella. Hij versloeg Daniele Nardello en Cristian Moreni in de sprint bergop. Hij veroverde hiermee de eerste prijs in de vierde editie van de Trofeo Fred Mengoni Immobiliare Italia.

Cunego heeft nog één groot doel dit jaar, en dat is het Wereldkampioenschap in Verona. Of hij daar de te kloppen man gaat worden is de vraag, maar hij wil wel erg graag.

"Ik kijk vooruit naar de Wereldkampioenschappen straks in Oktober, waarschijnlijk zal ik een paar pieken en dalen hebben in mijn voorbereiding. Ik lig nu voor in de voorbereiding, dus ik zal nog zien wat ik nog ga rijden. Voor vandaag had ik eigenlijk geen rekening gehouden met de overwinning, maar gelukkig ben ik er wel mee.” Aldus de winnaar tegen cyclingnews.com.

Cunego rijdt nog enkele wedstrijden voordat hij in de Vuelta a España van start gaat. De Vuelta gaat hij rijden als voorbereiding op het Wereldkampioenschap, maar misschien loopt het wel net als in de Giro en staat hij straks weer met de bloemen te zwaaien.

De Italiaanse bondcoach, Franco Ballerini, is tevreden over de voorbereiding voor de Olympische Spelen. Zijn rijders voor komend weekend waren goed. "Bettini heeft goede kilometers gemaakt in de Wereldbekerwedstrijden terwijl Nardello en Moreni vandaag nadrukkelijk om de overwinning mee deden."

Uitslag Trofeo Fred Mengoni Immobiliare:
1 Damiano Cunego (Ita) Saeco
2 Daniele Nardello (Ita) Team Italia 0.02
3 Cristian Moreni (Ita) Team Italia 0.06
4 Michele Gobbi (Ita) De Nardi
5 Massimo Giunti (Ita) Domina Vacanze
6 Luca Mazzanti (Ita) Ceramiche Panaria-Margres
7 Andrea Masciarelli (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 0.15
8 Marco Cavallari (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie
9 Marlon Perez Arango (Ita) Colombia-Selle Italia 0.48
10 Leonardo Bertagnolli (Ita) Saeco 1.01

Hersenbloeding velt dj Tom Mulder

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Radio 10 Gold-programmadirecteur en dj Tom Mulder heeft afgelopen week een hersenbloeding gekregen. De 57-jarige dj maakt het desondanks redelijk. Zijn herstel verloopt voorspoedig, maar het is nog niet bekend wanneer hij weer aan het werk kan, zo laat Radio 10 weten.

Mulder vierde onlangs zijn 35-jarig radiojubileum. Hij startte in 1969 zijn carriere onder de naam Klaas Vaak, op het toen nog vanaf zee uitzendende Radio Veronica. In de jaren 70 ging hij voor de TROS werken en werd hij onder meer bekend van zijn Havermoutshow op Hilversum 3 (nu 3FM geheten). Toen commerciële radio eind jaren 80 mogelijk werd, verhuisde hij naar Cable One en later naar Radio 10.

Voorlopig neemt Peter Rijsenbrij het programma van Mulder over.


Tom Mulder

LPF vraagt faillissement aan

pberends, Twisted_TpaU, 1034247 en Boswachtertje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsHet hoofdbestuur heeft voor de politieke partij LPF faillissement aangevraagd. Hiermee hoopt het de organisatie in de partij weer te kunnen ordenen. De vastgoedondernemers Maas en Thunnessen die bereid waren om de partij financieel te ondersteunen, mogen dit niet wegens het schenkingsrecht. Om alsnog een doorstart te kunnen maken heeft het hoofdbestuur gekozen voor een zogenaamd technisch faillissement.

Al lange tijd probeert de LPF de organisatie te ordenen. De verkiezingscampagnes van 2002 en 2003 waren mogelijk door de miljoenen die de geldschieters hadden geleend aan de partij. Om de lopende leningen om de zetten naar giften, is door het verschuldigde schenkingsrecht onmogelijk.

LPF's Tweede-Kamerfractie is blij met het besluit van het hoofdbestuur. LPF-leider Herben zei dat dit de enige manier is om de partij "organisatorisch, financieel en communicatief" weer te ordenen. "Je kunt onze positie nu omschrijven als arm maar onafhankelijk. De professionele aanpak van de doorstart boezemt vertrouwen voor de toekomst in." Herben meldde dat er al een plan van aanpak is gemaakt en hiervan worden de leden op de hoogte gesteld.

In juni kozen de LPF'ers een nieuw bestuur, omdat ze niet tevreden waren met het oude. Vanuit de fractie werd toen Tweede-Kamerlid Nawijn als gedelegeerde toegevoegd aan het bestuur.

Hondenbezitter 'geniet' van doodbijten kat

Twisted_TpaU, Rabrynil, Alicey, Olaf_l en mschol hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft gisteravond een 57-jarige hondenbezitter uit Almelo wegens dierenmishandeling aangehouden. Rond 22.00 uur stond de man volop te genieten van hoe zijn hond, een Dobermann Pincher, opzettelijk een kleine kat doodbeet.


De man stond volgens de politie doodleuk bij zijn fiets een sigaretje te roken en toe te kijken hoe zijn hond de kat te grazen nam. Pas nadat het dier dood was, commandeerde de eigenaar zijn hond de kat los te laten. Getuigen hadden inmiddels de politie gewaarschuwd. Kort daarna werd de Almeloër aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling. De eigenaar van de dode kat is nog niet gevonden.

Rosanna

Staat -ie aan? Ja? Okay dan. Nou, ik ben dus Rosanna. Een achternaam heb ik niet, en ik heet Rosanna omdat ik dat mooi vind. Het begon allemaal toen mijn moeder ophield met voor mij zorgen, toen ik twee weken oud was. Ze heeft me toen aan de straat gezet. Daar werd ik gevonden door een oude vrouw, die zeven jaar voor me heeft gezorgd. Ze noemde me Fleur, omdat ik in een bloemenveld lag. Toen ik zeven was overleed ze, ik noemde haar tante.
Tante woonde in een piepklein huisje, en al het geld wat ze had verdiende ze met het geven van pianolessen en het af en toe verkopen van kleine borduurseltjes. We aten drie keer per dag brood, met een dun laagje jam of pindakaas. Toen tante overleed ben ik zelf weggegaan. Ik pakte in een plastic tas alles wat ik nodig dacht te hebben; mijn poppen en wat ondergoed.
Na een dag of drie zonder eten kwam ik terecht bij een man die zichzelf Geraldo noemde. Hij had wel een slaapplaatsje voor mij. Ik kwam op een kamer terecht met nog vier andere meisjes, de meeste net iets ouder dan ik. Ik had één vriendin daar, en ze had geen naam. Ik ook niet trouwens, Fleur vond ik niet mooi meer.
De eerste week lag ik maar te huilen in mijn smalle bedje, ik at nauwelijks iets, ze moesten het in mijn mond proppen. Na die week nam Geraldo me mee. Hij bracht me naar een vervelende vrouw, mevrouw Berkers. Ik moest voortaan huizen poetsen, bedden opmaken, kleren strijken en sokken stoppen.
Na een jaar liep ik weg. Ik was inmiddels acht en wist zeker dat ik voor mijzelf kon zorgen. Weer pakte ik een plastic tasje, nu met kleren en eten wat ik stal uit de keuken. Na een paar weken zwerven over straat, slapen op bankjes en onder bruggen, was er weer een reddende engel. Alweer een man, en bij hem was het niet meteen duidelijk wat hij wilde. Alweer was er de eerste week niks aan de hand, ik kon rustig slapen en zulke dingen.
De achtste nacht, toen ik net in bed lag en hij al dacht dat ik sliep, hij heette trouwens Arno, kwam hij naast me zitten, streelde over mijn haar en hij mompelde de hele tijd dat ik zo'n lief meisje was. Ik ging maar door met net alsof slapen, want ik vond het niet zo ontzettend prettig. Zo herhaalde het zich een paar nachten, en na een paar weken kwam hij bij me in bed liggen. Hij maakte me zelfs wakker. Ik liet het allemaal maar over me heen komen, want waar moest ik anders wonen. Toen lag er geen pyjamaatje meer op m'n bed, en zulke dingen. Daar ben ik ook weggelopen.
En weer een leven op de straat. Ik was bijna negen en had al veel te veel meegemaakt. Elk normaal meisje van mijn leeftijd zat op school en speelde thuis met haar Barbies. Ik wist niet eens wat een Barbie was. In die tijd ontdekte ik het bedelen. En ik moet je eerlijk vertellen, het werkte reuze goed! Een uur of twee zielig kijken was vaak weer goed voor een paar dagen eten. Ik ontmoette andere kinderen, maar vrienden waren we niet. Dit zwerf- en bedelleven hield ik een paar jaar vol. Toen ik twaalf was, of iets in de buurt kwam ik in aanraking met Henk, een pooier. Hij zette me in als kindhoertje, en ik verdiende massa's geld. Echt heel erg veel. De eerste tijd was het wel wennen, ik verzette me ook, maar later merkte ik dat het sneller over was als je niks deed en de mannen gewoon hun gang liet gaan.
Ik denk dat ik dertien was toen één van mijn klanten me voor het eerst drugs aanbood, coke. Een heel simpel lijntje snuiven en mijn 'werk' was in eens niet zo heel erg meer, ik begon het zelfs een beetje plezierig te vinden. In die tijd werd ik ook ongesteld en ging aan de pil. Een pilletje meer of minder maakte me niet uit, en roken stond ontzettend sexy, dus het kwam er op neer dat ik gewoon altijd stoned of high was. In die tijd begreep ik ook steeds meer van wat er van me verwacht werd. Van het geld wat ik de afgelopen jaren had opgespaard kocht ik kleren, vooral ondergoed, en erg veel drugs. Het ging echt heel erg slecht met me, steeds slechter. Op mijn vijftiende was ik echt in een heel diep dal. En toen raakte ik dus zwanger. Ik snap niet helemaal hoe het komt, maar misschien heb ik een keer het verkeerde pilletje geslikt. Van wie weet ik natuurlijk ook niet. Nou goed, dit was het dan denk ik. Zet hem maar uit hoor. Kun je dit dan aan het kind geven als ze oud genoeg is? Ja, zet maar uit hoor. Nou, dag dan! Ik ga weer naar m'n werk. Wat zeg je? Nee, natuurlijk niet. Okay! Doei!

2 nieuwe renners voor Omega-Pharma

Omega-Pharma, de nieuwe formatie rond het Lotto - Domo team, heeft twee nieuwe renners aan de haak geslagen. Cadel Evans en Mario Aerts ruilen volgend seizoen T-Mobile voor Omega Pharma.

Er waren eerder al geruchten dat Evans de overstap zou maken naar de nieuwe Belgische formatie, maar nu is de overstap dus officieel bevestigd door ploegleider Marc Sergeant. Evans zou vooral gebruikt worden voor het grotere rondewerk, waaronder de Tour de France.

Zijn huidige ploegmaat Mario Aerts zou hem vergezellen in de overstap. Aerts reed lange tijd voor het Lotto-team en won onder hun trui ondermeer de Waalse pijl in 2002.

Selectie Nederlands elftal tegen Zweden bekend

KNVBBondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie voor de oefeninterland met Zweden op 18 augustus bekend gemaakt. De selectie telt zes debutanten: Dave van den Bergh, Robin van Persie, Jan Kromkamp, Maarten Stekelenburg, Romeo Castelen en Collins John.


Opvallend is dat Van den Bergh en John nog niet eerder waren genoemd door Van Basten. Patrick Kluivert ontbreekt bij de selectie, evenals Dirk Kuijt, Phillip Cocu -krijgt rust- en derde doelman Sander Westerveld. Arjen Robben en Clarence Seedorf ontbreken in verband met blessures. Ruud van Nistelrooij is voorlopig geschorst en hoeft derhalve niet te komen oefenen.

Doel:
Van der Sar (Fulham), Stekelenburg (Ajax)

Verdediging:
Bouma (PSV), Kromkamp (AZ), Heitinga, De Jong (Ajax), Hofland (VfL Wolfsburg), Van Bronckhorst (Barcelona)

Middenveld:
Van Bommel (PSV),Sneijder, Van der Vaart (beiden Ajax), Landzaat (AZ), Davids (Internazionale)

Aanval:
Van Hooijdonk (Fenerbahçe), Van Persie (Arsenal), John (Fulham), Castelen (Feyenoord), Van den Bergh (FC Utrecht), Makaay (FC Bayern München)

Speel gratis mee in de FOK!Voetbalmanager

Selectie Zweden-Nederland bekend

Bondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie voor de oefeninterland met Zweden op 18 augustus bekend gemaakt. De selectie telt mede zes debutanten: Dave van den Bergh, Robin van Persie, Jan Kromkamp, Maarten Stekelenburg, Romeo Castelen en Collins John.

Opvallend is dat Van den Bergh en John nog niet eerder waren genoemd door Van Basten. Patrick Kluivert ontbreekt bij de selectie evenals Dirk Kuijt, Philip Cocu -krijgt rust- en derde doelman Sander Westerveld. Arjen Robben en Clarence Seedorf ontbreken in verband met blessures. Ruud van Nistelrooij is voorlopig geschorst en hoeft derhalve niet te komen oefenen.

Doel:
Van der Sar (Fulham), Stekelenburg (Ajax)

Verdediging:
Bouma (PSV), Kromkamp (AZ), Heitinga, De Jong (Ajax), Hofland (Vfl Wolfsburg), Van Bronckhorst (Barcelona)

Middenveld:
Van Bommel (PSV),Sneijder, Van der Vaart (beiden Ajax), Landzaat (AZ), Davids (Internazionale)

Aanval:
Van Hooijdonk (Fenerbahce), Van Persie (Arsenal), John (Fulham), Castelen (Feyenoord), Van den Bergh (FC Utrecht), Makaay (Bayern München)

OM in hoger beroep tegen legalisatie absint

Icoon Binnenlands nieuws Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter vorige maand waarin het drankje absint weer werd toegestaan. De rechtszaak was aangespannen door de Amsterdamse slijter M. Boorsma omdat deze weigerde de verkoop van absint te stoppen.

Het groene drankje was sinds 1909 verboden in Nederland vanwege de hallucinerende werking. In veel andere Europese landen is de verkoop echter nooit verboden. Tegenwoordig is absint vooral een drank met een alcoholpercentage tussen de vijftig en de 75 procent, waarin de concentratie van de hallucinerende bestanddelen uiterst gering is. Het hallucinerende effect blijft hierdoor ook minimaal. Het drankje blijft natuurlijk nog wel gevaarlijk vanwege het hoge alcoholpercentage, maar daarin is het niet de enige.

De Amsterdamse rechtbank oordeelde dat het verbod ingehaald is door de Europese regels, en dat het drankje gewoon verkocht mag worden zolang de concentratie hallucinerende stof binnen de Europese normen blijft.

Allochtonen internetten meer dan autochtonen

Icoon Digital nieuws Uit een studie van bureau Foquz Etnomarketing is gebleken dat allochtonen gemiddeld vaker internetten dan autochtonen. Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen tussen de 20 en 45 jaar oud besteden gemiddeld 7,8 uur per week aan internetten. Dit is een uur meer dan het gemiddelde dat autochtone Nederlanders halen.

Voor het onderzoek werden in de eerste helft van 2004 1075 allochtonen ondervraagd. Er bleek dat van de ondervraagde allochtonen Antillianen het meest internetten met 9,9 uur per week, terwijl Turken met maar 6,5 uur per week het minst internetten.

De webportals en internetsites die zich speciaal richten op allochtonen blijken maar onder een kleine groep populair te zijn. Zo wordt het Surinaamse Waterkant wekelijks door 16,3 procent van de Surinamers bezocht, trekt Marokko.nl wekelijks 11,3 procent van de Marokkaanse surfers en bezoeken 8,1 procent van de Antillianen iedere week curacao.pagina.nl.

Ondanks het hoge internetgebruik onder allochtonen blijft het computerbezit nog achter, met 66,7 procent tegen 77,1 procent voor de totale bevolking.

HGH-tests in Athene

Tijdens de Olympische spelen worden de sporters getest op het groeihormoon HGH.

De voorzitter van het anti-dopingbureau WADA, Dick Pound, heeft in Athene gezegd dat er een test is ontwikkeld die het verboden middel kan opsporen.

HGH verhoogt de explosiviteit bij sporters en zou vooral erg populair zijn bij atleten en zwemmers. De Amerikaanse sprinter Tim Montgomery gaf onlangs toe dat hij het middel heeft gebruikt. De wereldrecordhouder op de 100 meter plaatste zich overigens niet voor de spelen in Athene.

Eto'o naar FC Barcelona

Voor 27 miljoen euro mag Samuel Eto'o vertrekken naar FC Barcelona. Zowel Mallorca als Real Madrid moesten toestemming geven voor de transfer.

En die laatste, Real Madrid, die weigerde lange tijd om de spits uit Kameroen naar hun rivaal te laten vertrekken, maar Barcelona bleef aandringen en de transfer gaat dus door.

Eto'o speelde vorig seizoen voor Mallorca waar hij zeventien keer scoorde. Hij werd door de Afrikaanse Voetbalbond ook verkozen tot beste Afrikaanse voetballer van 2003.

Win een kind!

Praatpaal.net stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Laten we eerlijk zijn. Het meedoen aan een spelletjesprogramma is leuk tijdverdrijf. Maar je doet natuurlijk ook mee in de hoop die grote prijs te winnen. Het leven draait om geld, tóch? Hoewel. Dat spelletjesprogramma’s ook andere prijzen weggeven werd onlangs duidelijk in Engeland, waar het programma ‘Make Me A Mum’ (maak me een moeder) van start ging.

Nederlandse F16's waarschijnlijk naar Afghanistan

Icoon Binnenlands nieuws Nederland overweegt serieus in te gaan op een verzoek van de NAVO om F16's naar Afghanistan te sturen. Een woordvoerder van Defensie heeft laten weten dat de resultaten van een onlangs uitgevoerde oriëntatiemissie positief zijn. De F16's zouden moeten helpen de veiligheid te garanderen tijdens de Afghaanse verkiezingen in oktober. De Tweede Kamer zal hierover donderdag geïnformeerd worden.

De oriëntatiemissie keerde deze week uit Kirgizië terug naar Nederland. Daar werd nagegaan of de basis in Ganci door de Nederlandse luchtmacht gebruikt kon worden. De basis werd overigens al eerder door de F16's gebruikt tijdens het begin van de oorlog in Afghanistan.

Amerikaanse aanval op Najaf begonnen

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Het Amerikaanse leger is donderdagochtend met behulp van Iraakse veiligheidstroepen begonnen aan een groot offensief om zo een einde te maken aan de opstand die vorige week weer oplaaide. Al vroeg in de ochtend waren hevige vuurgevechten en zware explosies te horen.

De operatie richt zich op de gewapende milities van de opstandige shi'itische geestelijke Muqtada al-Sadr, en wordt geleid door de Iraakse troepen. Het offensief werd woensdag al aangekondigd door de Amerikanen, waarop een woordvoerder van de opstandige milities aankondigde de oliepijpleidingen in Zuid-Irak op te blazen als het offensief zou doorgaan.

Offensief
Woensdagnacht werd het offensief ingeleid door zware bombardementen op aanhangers van al-Sadr. In de stad al-Kut zijn hierdoor zeker 75 mensen om het leven gekomen en 150 mensen gewond geraakt. In totaal zijn er de afgelopen 24 uur in de shi'itische gebieden zeker 154 Irakezen gedood en meer dan 550 gewond geraakt.

Voordat het offensief in Najaf van start ging, deden de Amerikanen oproepen aan burgers om de stad te verlaten, wat duizenden burgers ook gedaan zouden hebben. Hierna werd meteen het oude centrum van de stad afgezet.

Imam Ali-moskee
De milities verschuilen zich vooral in en rond de Imam Ali-moskee en in en rond het grote graftombecomplex van Imam Ali. De moskee is één van de heiligste plekken van de shi'itische islam. De Amerikaanse troepen zeggen toestemming te hebben van de provinciale gouverneur om de moskee te bestormen, maar de gouverneur ontkent dit.

"Ze [de troepen] staan onder strenge instructies dat alléén Iraakse troepen de heilige plaatsen mogen betreden," aldus een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Iman Ali-moskee is de graftombe van Imam Ali Ibn Abi Talib. Dit was een neef en een schoonzoon van de profeet Mohammed, en tevens de eerste Imam van de sjiieten. De Imam werd in 661 vermoord in de heilige stad Kufa, waarna de stad Najaf om zijn graftombe heen is gebouwd.

Protest
Uit protest tegen de Amerikaanse acties in Najaf is de plaatsvervangend gouverneur Jawdat Kadam Najem al-Kuraishi donderdag afgetreden. Ook burgers protesteren tegen de acties in Najaf. In Bagdad en Basra gingen duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de Amerikanen en tegen premier Allawi, die een 'ongelovige' en een 'vijand van God' werd genoemd.

Ramzi naar AZ

Adil Ramzi verhuist per onmiddelijke ingang van PSV naar AZ. Dit maakte de Alkmaarse club donderdag bekend.

Ramzi, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Twente, kwam weinig aan spelen toe bij de club uit het Philips-stadion . Zijn contract bij de club uit Eindhoven liep nog tot het eind van het seizoen.

Eerder kwam de de Marokkaanse international onder meer uit voor Willem II. Bij de club uit de Alkmaarder Hout heeft hij een contract voor 4 jaar getekend.

Toys'R'Us 'wil speelgoed kwijt'

Icoon Economie NieuwsDe Amerikaanse speelgoedketen Toys'R'Us denkt erover haar speelgoeddivisie te verkopen. Onder andere door prijzenoorlogen van discounters, voornamelijk Wal-Mart, voelt de op-een-na-grootste speelgoedretailer zich gedwongen het bedrijf grondig te herstructureren. In een poging de kosten fors te verminderen overweegt men zelfs om de afdeling helemaal te verkopen.

De divisie Babies'R'Us (babymeubeltjes en accessoires) loopt wel goed. Het bedrijf gaat daarom de twee afdelingen als losstaande eenheden besturen. Babies'R'Us heeft niet zo veel last gehad van discounters. De afdeling is goed voor 15% van de omzet van het bedrijf en boekte een omzetstijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar. In dezelfde periode daalde de omzet van Toys'R'Us met 4%. Toys'R'Us heeft 683 winkels in de Verenigde Staten en 579 winkels in de rest van de wereld. Ook via de internetsite van het bedrijf wordt speelgoed verkocht.

Een analist bij S&P (Standard&Poor) verklaarde: "Traditioneel speelgoed wordt steeds minder belangrijk, omdat kinderen steeds vroeger kiezen voor computerspelletjes en -software, sportartikelen en muziek als entertainment."

John Eyler, directeur van Toys'R'Us, zei dat de speelgoed- en babyafdelingen van het bedrijf zich in "zeer verschillende fasen in de groeicirkel," bevinden en dat een scheiding de baby-business meer kans zou geven zijn gezonde groei voort te zetten.

UEFA straft PAOK Saloniki

De Griekse club PAOK Saloniki is woensdag door de UEFA gestraft , omdat de club in de de Champions League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv, dinsdag, een geschorste speler inzette.

Het verlies (1-2) werd door de UEFA omgezet naar een reglementaire nederlaag van 0-3.

De trainer van de Griekse club bracht in de tweede helft van de wedstrijd de Griek Louka in het veld, en die was geschorst door de UEFA. Door de straf is het behalen van de Champions League verder weg dan ooit voor de Griekse club, de return wordt op 24 augustus gespeeld.

Williams geeft ontwerpfouten toe

Het ontwerp van de Williams heeft niet uitgepakt zoals het team had gehoopt. Tijd om fouten toe te geven en wijzigingen door te voeren. De Walrus-neus zal in ieder geval verdwijnen.

Teambaas Frank Williams gaf eerder aan dat dit seizoen beschamend is geweest voor het team en dat er flink wat wijzigingen aan de auto moeten plaatsvinden voor volgend seizoen. De eerste wijziging komt echter nu al. De Walrus-neus zal worden vervangen door een 'normale' neus.

Bij Williams lijkt het erop of men schoon baan wil maken voor volgend jaar. Technisch directeur Sam Michael sprak uitgebreid over de ontwerpfouten van de auto van dit seizoen. Hij vertelde: "Wat ons veel zelfvertrouwen geeft is dat de auto in 2003 aan het eind van het seizoen de snelste auto van het veld was. We maakten echter fouten en gingen de verkeerde kant op met de huidige auto."

Hij vertelde over de probleemgebieden: "Er zijn vier grote factoren die de performance van de auto van dit jaar hebben aangetast. Bij alle vier de zaken zijn er fouten gemaakt tijdens het ontwerp van de auto. Met aerodynamische, electronische en mechanische veranderingen zijn we geheel de verkeerde kant op gegaan."

Uiteraard hoopt men volgend jaar een kampioensauto klaar te hebben: "We hebben onze fouten nu goed in beeld en we zitten in het proces om deze fouten te verbeteren. Ze zullen verbeterd zijn op de FW27. Uiteraard hopen we volgend jaar direct de snelste auto te hebben. Als dit niet zo is, hebben we echter nog genoeg processen achter de hand om de auto wel de snelste te maken."

Zweed in cel na anti-homo preek

In Zweden is een predikant van de pinkstergemeente veroordeeld tot één maand cel omdat hij in een preek homoseksuele mensen beledigd heeft. De veroordeelde, ds. Ake Green, noemde in een preek homoseksualiteit een ''abnormaal, afschuwelijk kankerverwekkende tumor in het lichaam van de samenleving''. Verder bestempelde de geestelijke homoseksuelen als ''perverse mensen, wier seksuele drijfveer de duivel heeft gebruikt als zijn krachtigste wapen tegen God.''

De veroordeling van de christelijke geestelijke is een rechtstreeks gevolg van een in mei dit jaar in Zweden aangenomen nationale wet tegen hatelijk en beledigend taalgebruik. De openbare aanklager zei dat men welke religie dan ook mag aanhangen, maar dat deze preek een aanval op alle fronten was tegen homoseksuelen. Het bijeenverzamelen van bijbelteksten, zoals ds. Green gedaan heeft, maakte zijn preek tot een hatelijke rede, aldus de aanklager.

Johan Candelin, directeur van de commissie voor godsdienstvrijheid van de World Evangelical Fellowship (WEF), viel kort voor deze veroordeling de nieuwe Zweedse wet aan. Volgens hem is die in strijd met de VN-verklaring voor de mensenrechten. De wet zou Zweden op hetzelfde niveau als China plaatsen, waar de staat bepaalt welke theologie toelaatbaar is.

Bruylandts achttien maanden geschorst

De disciplinaire commissie van de Belgische wielerbond KBWB heeft woensdag de straf uitgesproken voor het dopinggebruik van Dave Bruylandts. Hij heeft 18 maanden schorsing en een boete van 6483 euro gekregen.

Bruylandts werd al in het voorjaar betrapt op het gebruik van EPO. Nadat het nieuws algemeen bekend werd, werd de renner door zijn ploeg ontslagen. Voor de disciplinaire commissie werd een straf geeist van 4 jaar schorsing.

De straf is uiteindelijk met 18 maanden nog relatief mild uitgevallen. De schorsing gaat in op 1 oktober 2004 en loopt af op 31 maart 2006. Bruylandts blijft volhouden nooit bewust EPO te hebben gebruikt.

Nieuwe pakjes voor turnsters

De Nederlandse turnsters hebben vlak voor de Olympische Spelen toch nieuwe turnpakjes gekregen. Er was veel commentaar op de oorspronkelijke outfit.

Met name turnster Suzanne Harmes heeft het NOC-NSF aangesproken op enkele minpunten van het eerdere pakje. De pasvorm was niet goed en daardoor zat het pakje tijdens het turnen niet lekker. Daarnaast zat het Nederlandse logo op de verkeerde plaats, wat zou kunnen leiden tot een aftrek van 0,2 punten per onderdeel. Ook klaagde Harmes over de 'vieze kleur oranje'. Al deze zaken zijn met het nieuwe pakje aangepast. De kleurstelling is veranderd naar Rood-Wit-Blauw, het logo is verplaatst en de pasvorm verbeterd

Marcel Sturkenboom, directeur topsport van NOC*NSF, vertelde erover: "We hebben geluisterd naar de sporter. Zo kort voor de wedstrijd moet duidelijk zijn in welke outfit een sporter gaat gebruiken. Die onzekerheid is nu weg. Dit mag in de toekomst niet meer gebeuren. Wij moeten beter overleggen met de turnbond en met de fabrikant van de pakjes."

Afkeuring dreigt voor Hoogstrate

PSV is een afkeuringsprocedure gestart voor Jordi Hoogstrate. De speler kampt voor de derde keer in anderhalf jaar met ernstige psychische problemen.

Hoogstrate kwam van FC Groningen naar PSV bekend staand als een groot talent. Bij PSV heeft hij echter weinig in actie kunnen komen. De 21-jarige speler kampt met een extreme vorm van faalangst en dat is één van de oorzaken voor zijn psychische problemen.

Eind vorige seizoen leken, na intensieve therapie, de grootste problemen voorbij en speelde Hoogstrate enkele wedstrijden voor PSV en kwam ook weer in de selectie van Jong Oranje. Deze zomer ging het echter weer minder, waardoor Hoogstrate de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft moeten missen.

Steeds meer autoruitschades door slecht asfalt

IMDONE had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlandse auto's lopen steeds vaker een ster in de voorruit op door opspattende steentjes. Grootste boosdoeners zijn daarbij het verouderde asfalt en het feit dat mensen door de toenemende drukte de wegen ook steeds dichter achter elkaar rijden. Ook het steeds meer toegepaste ZOAB wegdek, het Zeer Open Asfalt Beton, zou voor veel extra schades zorgen.

Autoruitschadespecialist Carglass meldt een stijging van 15 procent van het aantal reparaties over de eerste helft van dit jaar.

Een woordvoerder van het ministerie voor Verkeer en Waterstaat erkent dat er veel achterstallig onderhoud is ontstaan aan delen van het Nederlandes wegennet. Men zou er nu echter alles aan doen om de achterstand nu in te lopen. Of er echter een verband bestaat tussen het uitbreiden van ZOAB wegdek en de toenemende beschadigingen van autoruiten, durft het ministerie niet te bevestigen.

Man schiet zichzelf in z'n been

RDJ134 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige Rotterdammer is woensdag behoorlijk door de mand gevallen bij het doen van een valse aangifte. Hij vertelde de politie dat hij vanuit een auto was beschoten, waardoor hij een schotwond aan z'n been had opgelopen. Later bleek echter dat hij de schotwond in zijn been zelf had veroorzaakt. De man verzon de smoes, omdat hij het vuurwapen onrechtmatig bezat. Naast een procesverbaal voor het doen van valse aangifte zal hem dus ook verboden wapenbezit tenlaste worden gelegd.

Nadien werd ook nog een 22-jarige kennis van de Rotterdammer aangehouden, omdat hij het betreffende vuurwapen van de 19-jarige verborgen hield.

Automobilist rijdt in op voetgangers: zeven gewonden

enijboer had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen nacht zijn er in Steenwijk zeven mensen gewond geraakt, nadat een automobilist op hen was ingereden. De zeven zijn allen met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Op dit moment is er over hun huidige toestand is nog niets bekend gemaakt. De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Steenwijk, verkeerde volgens de politie onder invloed van alcohol. Hij is samen met een vrouwelijke inzittende aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Om tien over half twee 's nachts kreeg de politie in eerste instantie een melding binnen van een vechtpartij op straat, waarbij circa dertig mensen betrokken zouden zijn. Op het moment dat agenten bijna ter plaatse waren, zagen zij uit tegengestelde richting een personenauto met hoge snelheid de straat inrijden. De agenten besloten deze auto te achtervolgen en zagen dat de auto kort daarna in de richting van een groep mensen reed die op het trottoir stond. De auto draaide de stoep op en reed vervolgens op de groep in. Bij de hieropvolgende aanrijding lukte het niet alle mensen om weg te komen en de auto te ontwijken. Uiteindelijk bleken er dus zeven mensen door de auto te zijn aangereden.

De automobilist werd vervolgens door de overige omstanders na een aantal meters tot stoppen gedwongen. Ze openden daarop het portier van de auto, waarna de bestuurder de nodige klappen en schoppen kon incasseren van de woedende aanwezigen. Overigens probeerden andere omstanders de molestatie te verhinderen en hielpen de agenten bij de aanhouding, aldus een politiewoordvoerder. Wat nu de aanleiding van de vechtpartij was, is volgens hem ook nog niet duidelijk.

Ook 'Nederland Anders' moet anders

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het zit de nieuwe politieke partij van Fons Schirris niet mee. Afgelopen dinsdag bepaalde de Raad van State dat de partij niet onder de naam 'Nederland Transparant' verder mocht gaan, een dag later werd de nieuw bedachte naam voor de neus van Schirris weggekaapt.

'Nederland Anders' ("De partij voor alle NederlAnders"), zo had de partij moeten gaan heten. "Met het woord Anders verwijzen wij naar de behoefte dat de politiek zoals die nu bedreven wordt in Den Haag echt zal moeten veranderen. De burger is niet de melkkoe van de overheid maar de overheid hoort ten dienste te staan van alle NederlAnders", zo viel te lezen in het persbericht.

'Amsterdam Anders/De Groenen' was echter eerder bij de Kiesraad om de naam vast te leggen. Voor het geval dat, aldus Jupijn Haffmans van de lokale Amsterdamse partij, die zegt dat zijn partij niet direct landelijke ambities heeft: "Er is helemaal geen overleg geweest over het gebruik van onze naam. Bovendien is van de ideeën van Schirris bij ons nog heel weinig bekend. Daarom was het voor ons noodzakelijk de naam Nederland Anders te claimen."

Haffmans zei verder dat Schirris al contact heeft opgenomen met zijn partij en gesommeerd heeft dat de naam ingetrokken wordt. Dit is de partij echter geenszins van plan. Wel wil Amsterdam Anders/De Groenen Schirris helpen met het zoeken naar (weer) een nieuwe naam. Schirris zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Op de website van de partij, Nederland-transparant.nl (!), prijkt trouwens nog trots als titel 'Nederland Anders - De partij voor alle NederlAnders'.

Meisje overleden na val uit kermisattractie

Chanty vertaalde, herschreef en had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 14-jarig meisje is afgelopen dinsdag bij een tragisch ongeluk op de kermis in Daun (Duitsland) om het leven gekomen. Ze werd op een hoogte van veertig meter uit de attractie 'Sling Shot', waar ze samen met een vriendin in zat, geslingerd. Haar 16-jarige vriendin wist zich vast te houden en overleefde het ongeluk. De meisjes bleken niet vastgemaakt te zijn.

De Sling Shot is een katapult die je tot 65 meter de lucht inslingert. De attractie bestaat uit een stalen kogel, waarin zich twee stoelen bevinden. De bezoekers van de Sling Shot worden normaal gesproken met beugels vastgemaakt. De twee medewerkers van de attractie die dit normaliter doen verzuimden echter de meisjes vast te maken toen zij in de attractie stapten. Een derde medewerker stond achter het bedieningspaneel en ging ervan uit dat de twee vast zaten. Hierop drukte hij de knop in, waarna de twee de lucht in werden geschoten.

De 14-jarige schoot op een hoogte van circa veertig meter uit de stoel en liep dodelijke verwondingen op. Ze overleed ter plekke. Haar vriendin wist zich aan de buizen van de stellage vast te grijpen totdat de bol tot stilstand kwam.

Veel mensen wijzen nu de 23-jarige medewerker achter de knoppen aan als hoofdschuldige, dit omdat hij ervan uitging dat de meisjes vast zaten, zonder nog eens goed gekeken te hebben. Er is een onderzoek ingesteld en verschillende getuigen zullen gehoord worden of zijn al gehoord.




Foto's van de attractie


--
Een bezoeker van de site Themepark.nl beweert overigens in een reactie op het forum dat het tweede meisje later ook is overleden. Dit is niet officieel bevestigd.

'Massavernietigingswapens Irak vernietigd in 1991'

Alle massavernietigingswapens die Saddam Hussein tot zijn beschikking had, heeft de oud-president van Irak na het einde van de eerste Golfoorlog in 1991 laten vernietigen. Dit heeft Jafar Dhia Jafar, een voormalige medewerker van het Iraakse wapenprogramma, woensdagavond gezegd in een vraaggesprek met de Britse omroep BBC.

Jafar was bijna 25 jaar verantwoordelijk voor het nucleaire programma van Irak. Hij was ooit aangenomen om een atoombom voor Irak te ontwikkelen. In juli 1991 besloot Saddam echter om het wapenprogramma te laten varen en te vernietigen wat er nog aan uitrusting was, mede wegens angst voor inspecties en sancties, aldus Jafar.

"Wij kregen de opdracht de installaties aan de Republikeinse Garde te overhandigen en zij moesten die vernietigen", zo zegt Jafar. "Het gebeurde op zo'n manier, dat het programma destijds niet opnieuw begonnen kon worden, en dat is daarna ook nooit meer gebeurd." Jafar beweert ook dat de Amerikaanse inlichtingendienst hem heeft benaderd om over te lopen, maar dat hij tot twee dagen voor de val van Bagdad in Irak is gebleven.

De woorden van Jafar kunnen van belang zijn in de discussie omtrent de oorlog in Irak. Voor de Verenigde Staten en Groot-Brittannië was de ontwikkeling van kernwapens in Irak één van de belangrijkste argumenten om het land binnen te vallen. Wapeninspecteurs meenden destijds dat Irak iets te verbergen had, mede omdat Jafar vragen ontwijkend beantwooordde.

Campagne tegen nep-viagra van start

Icoon Binnenlands nieuwsOm mannen te waarschuwen tegen het slikken van illegale erectiepillen is woensdag de campagne ‘Slik niet zomaar alles’ van start gegaan. Het farmaceutisch bedrijf Pfizer probeert door middel van folders bij apotheken te wijzen op de gevaren van het slikken van illegale erectiepillen.

Het bedrijf geeft aan dat de omvang van de malafide handel in deze pillen aanzienlijk is. Zo worden ze aangeboden in allerlei soorten en maten en zijn ze via internet, in smartshops, sauna’s en trendy discotheken te koop. Het verraderlijke is dat de aangeboden neppillen steeds minder te onderscheiden zijn van de echte. Veel mannen weten volgens Pfizer niet dat het middel in Nederland alleen op doktersrecept verkocht mag worden.

Op de site van Pfizer is nog geen informatie te vinden over de nieuwe campagne. Maar dat de campagne niet alleen gericht is op de belangen van gebruikers staat als paal boven water.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.