Nieuwe pakjes voor turnsters

Maurice (mbn)
De Nederlandse turnsters hebben vlak voor de Olympische Spelen toch nieuwe turnpakjes gekregen. Er was veel commentaar op de oorspronkelijke outfit.

Met name turnster Suzanne Harmes heeft het NOC-NSF aangesproken op enkele minpunten van het eerdere pakje. De pasvorm was niet goed en daardoor zat het pakje tijdens het turnen niet lekker. Daarnaast zat het Nederlandse logo op de verkeerde plaats, wat zou kunnen leiden tot een aftrek van 0,2 punten per onderdeel. Ook klaagde Harmes over de 'vieze kleur oranje'. Al deze zaken zijn met het nieuwe pakje aangepast. De kleurstelling is veranderd naar Rood-Wit-Blauw, het logo is verplaatst en de pasvorm verbeterd

Marcel Sturkenboom, directeur topsport van NOC*NSF, vertelde erover: "We hebben geluisterd naar de sporter. Zo kort voor de wedstrijd moet duidelijk zijn in welke outfit een sporter gaat gebruiken. Die onzekerheid is nu weg. Dit mag in de toekomst niet meer gebeuren. Wij moeten beter overleggen met de turnbond en met de fabrikant van de pakjes."