Meisje overleden na val uit kermisattractie

Chanty vertaalde, herschreef en had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 14-jarig meisje is afgelopen dinsdag bij een tragisch ongeluk op de kermis in Daun (Duitsland) om het leven gekomen. Ze werd op een hoogte van veertig meter uit de attractie 'Sling Shot', waar ze samen met een vriendin in zat, geslingerd. Haar 16-jarige vriendin wist zich vast te houden en overleefde het ongeluk. De meisjes bleken niet vastgemaakt te zijn.

De Sling Shot is een katapult die je tot 65 meter de lucht inslingert. De attractie bestaat uit een stalen kogel, waarin zich twee stoelen bevinden. De bezoekers van de Sling Shot worden normaal gesproken met beugels vastgemaakt. De twee medewerkers van de attractie die dit normaliter doen verzuimden echter de meisjes vast te maken toen zij in de attractie stapten. Een derde medewerker stond achter het bedieningspaneel en ging ervan uit dat de twee vast zaten. Hierop drukte hij de knop in, waarna de twee de lucht in werden geschoten.

De 14-jarige schoot op een hoogte van circa veertig meter uit de stoel en liep dodelijke verwondingen op. Ze overleed ter plekke. Haar vriendin wist zich aan de buizen van de stellage vast te grijpen totdat de bol tot stilstand kwam.

Veel mensen wijzen nu de 23-jarige medewerker achter de knoppen aan als hoofdschuldige, dit omdat hij ervan uitging dat de meisjes vast zaten, zonder nog eens goed gekeken te hebben. Er is een onderzoek ingesteld en verschillende getuigen zullen gehoord worden of zijn al gehoord.
Foto's van de attractie


--
Een bezoeker van de site Themepark.nl beweert overigens in een reactie op het forum dat het tweede meisje later ook is overleden. Dit is niet officieel bevestigd.