Cunego wint weer eens

Redactie FOK!frontpage
De winnaar van de laatste Giro d'Italia, Damien Cunego, heeft weer eens gewonnen. Hij kwam als eerste boven op de Cima Sella. Hij versloeg Daniele Nardello en Cristian Moreni in de sprint bergop. Hij veroverde hiermee de eerste prijs in de vierde editie van de Trofeo Fred Mengoni Immobiliare Italia.

Cunego heeft nog één groot doel dit jaar, en dat is het Wereldkampioenschap in Verona. Of hij daar de te kloppen man gaat worden is de vraag, maar hij wil wel erg graag.

"Ik kijk vooruit naar de Wereldkampioenschappen straks in Oktober, waarschijnlijk zal ik een paar pieken en dalen hebben in mijn voorbereiding. Ik lig nu voor in de voorbereiding, dus ik zal nog zien wat ik nog ga rijden. Voor vandaag had ik eigenlijk geen rekening gehouden met de overwinning, maar gelukkig ben ik er wel mee.” Aldus de winnaar tegen cyclingnews.com.

Cunego rijdt nog enkele wedstrijden voordat hij in de Vuelta a España van start gaat. De Vuelta gaat hij rijden als voorbereiding op het Wereldkampioenschap, maar misschien loopt het wel net als in de Giro en staat hij straks weer met de bloemen te zwaaien.

De Italiaanse bondcoach, Franco Ballerini, is tevreden over de voorbereiding voor de Olympische Spelen. Zijn rijders voor komend weekend waren goed. "Bettini heeft goede kilometers gemaakt in de Wereldbekerwedstrijden terwijl Nardello en Moreni vandaag nadrukkelijk om de overwinning mee deden."

Uitslag Trofeo Fred Mengoni Immobiliare:
1 Damiano Cunego (Ita) Saeco
2 Daniele Nardello (Ita) Team Italia 0.02
3 Cristian Moreni (Ita) Team Italia 0.06
4 Michele Gobbi (Ita) De Nardi
5 Massimo Giunti (Ita) Domina Vacanze
6 Luca Mazzanti (Ita) Ceramiche Panaria-Margres
7 Andrea Masciarelli (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie 0.15
8 Marco Cavallari (Ita) Vini Caldirola-Nobili Rubinetterie
9 Marlon Perez Arango (Ita) Colombia-Selle Italia 0.48
10 Leonardo Bertagnolli (Ita) Saeco 1.01