Allochtonen internetten meer dan autochtonen

Icoon Digital nieuws Uit een studie van bureau Foquz Etnomarketing is gebleken dat allochtonen gemiddeld vaker internetten dan autochtonen. Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen tussen de 20 en 45 jaar oud besteden gemiddeld 7,8 uur per week aan internetten. Dit is een uur meer dan het gemiddelde dat autochtone Nederlanders halen.

Voor het onderzoek werden in de eerste helft van 2004 1075 allochtonen ondervraagd. Er bleek dat van de ondervraagde allochtonen Antillianen het meest internetten met 9,9 uur per week, terwijl Turken met maar 6,5 uur per week het minst internetten.

De webportals en internetsites die zich speciaal richten op allochtonen blijken maar onder een kleine groep populair te zijn. Zo wordt het Surinaamse Waterkant wekelijks door 16,3 procent van de Surinamers bezocht, trekt Marokko.nl wekelijks 11,3 procent van de Marokkaanse surfers en bezoeken 8,1 procent van de Antillianen iedere week curacao.pagina.nl.

Ondanks het hoge internetgebruik onder allochtonen blijft het computerbezit nog achter, met 66,7 procent tegen 77,1 procent voor de totale bevolking.