Williams geeft ontwerpfouten toe

Maurice (mbn)
Het ontwerp van de Williams heeft niet uitgepakt zoals het team had gehoopt. Tijd om fouten toe te geven en wijzigingen door te voeren. De Walrus-neus zal in ieder geval verdwijnen.

Teambaas Frank Williams gaf eerder aan dat dit seizoen beschamend is geweest voor het team en dat er flink wat wijzigingen aan de auto moeten plaatsvinden voor volgend seizoen. De eerste wijziging komt echter nu al. De Walrus-neus zal worden vervangen door een 'normale' neus.

Bij Williams lijkt het erop of men schoon baan wil maken voor volgend jaar. Technisch directeur Sam Michael sprak uitgebreid over de ontwerpfouten van de auto van dit seizoen. Hij vertelde: "Wat ons veel zelfvertrouwen geeft is dat de auto in 2003 aan het eind van het seizoen de snelste auto van het veld was. We maakten echter fouten en gingen de verkeerde kant op met de huidige auto."

Hij vertelde over de probleemgebieden: "Er zijn vier grote factoren die de performance van de auto van dit jaar hebben aangetast. Bij alle vier de zaken zijn er fouten gemaakt tijdens het ontwerp van de auto. Met aerodynamische, electronische en mechanische veranderingen zijn we geheel de verkeerde kant op gegaan."

Uiteraard hoopt men volgend jaar een kampioensauto klaar te hebben: "We hebben onze fouten nu goed in beeld en we zitten in het proces om deze fouten te verbeteren. Ze zullen verbeterd zijn op de FW27. Uiteraard hopen we volgend jaar direct de snelste auto te hebben. Als dit niet zo is, hebben we echter nog genoeg processen achter de hand om de auto wel de snelste te maken."