Uitslag kwalificatie handboogschieten OS

Voor de Nederlandse handboogschutters zijn vandaag de Olympische Spelen begonnen. Vandaag werden er 72 pijlen afgeschoten om te bepalen tegen wie men in het toernooi uitkomt.

Namens Nederland doen Wietse van Alten, Pieter Custers en Ron van der Hoff mee aan het handboogschutten. Wietse van Alten wordt in het individuele toernooi als medaillekandidaat genoemd. De scores van de drie tellen ook voor een landenklassement.

Als team eindigde Nederland vandaag als negende van de 13 deelnemende landen. In het individuele toernooi schoot Van Alten zich naar de 14de plaats, Custers naar de 36ste plaats en Van der Hoff naar de 49ste plaats van de 64 deelnemers. De drie noemden hun prestatie onder de maat, maar hebben vertrouwen dat het beter gaat als het er echt om gaat.

De Zuid-Koreaanse Sung-hyun Park wist bij het handboogschieten het eerste wereldrecord van deze Olympische Spelen neer te zetten. Zij schoot 682 punten bij elkaar, 3 punten meer dan het vorige wereldrecord. Tevens pakte Zuid-Korea bij de vrouwen het wereldrecord voor landenteams. In het vrouwentoernooi doen geen Nederlanders mee.