FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 oktober 2001

Kindernet in handen van MTV

KinderNet is eigendom geworden van MTV Networks. Het muziektelevisie-bedrijf heeft Preview Investments overgenomen, en dat is de moedermaatschappij van KinderNet.

De overname is onderdeel van een groeistrategie van het mediabedrijf. De Europese afdeling van MTV Networks streeft
volgens coo Simon Guild in alle belangrijke markten van Europa naar een verbreding van het aanbod. KinderNet zendt op SBS-zender Net5 acht uur per dag uit met een bereik van 6 miljoen huishoudens. Naast de Nederlandse uitzendingen is KinderNet ook in een deel van België te zien.
KinderNet kan zich verder ontwikkelen met de mogelijkheden die MTV Networks biedt, zoals MTV’s toegang tot lokale en internationale programma’s.

MTV Networks was in America al een tijdje actief op de 'kindermarkt' met het station Nickelodeon (bekend van o.a. Ren&Stimpy). Deze kinderzender is beschikbaar in verschillende landen en heeft wereldwijd een totaal bereik van 120 miljoen huishoudens.

Gat in ozonlaag blijft even groot

Het gat in de ozonlaag is ook dit jaar weer heel groot. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft aangegeven dat voor het vierde jaar op rij het gat in de ozonlaag een grootte van Noord-Amerika heeft.

NASA schat de grootte van het gat op zesentwintig miljoen vierkante kilometer. Het gat is het meest actief in het begin van november, maar is in het geheel waarneembaar tussen september en november.

Het zal nog wel een tijdje duren voordat de hoeveelheid cfk’s zo is afgenomen dat het gat weer kleiner wordt, volgens wetenschappers. Hoewel het gebruik van de stoffen toch sterk afgenomen is de laatste jaren.

Bommelding Unisys was voor Unisys Zweden

Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het liveverslag over een bommelding hier op Fok! zal velen nog bij staan, maar dit was een foutieve bommelding. Hoezo foutief zullen jullie nu denken, nou de bommelding was niet voor de vestiging van Unisys in Nederland bedoeld, maar voor die in Zweden. De melding werd gedaan bij de Zweedse afdeling van het callcenter, wat in het hoofdkantoor in Amsterdam geplaatst is. Aangezien de medewerker de beller niet goed verstond, maar wel het woord Bombalert hoorde, waarschuwde de medewerker direct de politie die het gebouw ontruimde.

Bij de vestiging in Zweden is overigens niets gebeurd.

Moderators en zo

Het is al weer een tijdje geleden dat er een overzicht terug te vinden was op de Frontpage van alle mensen die betrokken zijn bij het posten van nieuws, plaatsen van reviews, plaatsen van columns maar ook het modereren in het nieuwe systeem. Het wordt dus hoog tijd voor een update waarin ik ook nogmaals wil benadrukken dat de redactie er is vóór de users en niet tegen de users. De moderatoren zijn er immers om de discussie on-topic, scherp en interessant te houden en Fok! te beschermen tegen eventuele uitspraken die niet op de frontpage thuis horen. De redactie bestaat tegelijkertijd ook puur en alleen uit vrijwilligers die binnen de grenzen van hun vrije tijd proberen om de Frontpage zo gevuld mogelijk en zo aantrekkelijk mogelijk voor onze lezers te houden. En op deze manier kan de zowel de redactie als de lezers nog lange tijd plezier beleven aan het bezoeken van onze site.

Er is veel lof maar ook veel kritiek gekomen op ons nieuwe mod-systeem. Veel lof van mensen die misschien ook wel terecht vonden dat onze site minder plezierig werd om te lezen door het soort reacties wat er geplaatst werd. Kritiek van mensen die denken dat door dit mod-systeem hun vrijheid van spreken wordt aangetast. Ik wil dat laatste nogmaals ontkrachten. Fok! was samen met Tweakers één van de eerste sites waar deze mate van interactiviteit tussen de bezoekers onderling mogelijk was en die interactiviteit door discussies willen we ook niet kwijt. Het mod-systeem is nog jong en wordt op het ogenblik van moment tot moment geëvalueerd. We zijn tevreden over het resultaat, maar nog niet tevreden genoeg. We hopen dus ook dat de bezoekers ons de tijd geven om een waardige balans te vinden tussen een vrij gevoel van posten bij de bezoekers en een bescherming voor Fok! tegen mogelijke situaties die ongewenst zijn. Ik wil nogmaals benadrukken dat iemand die zich conform onze policy en het Netiquette gedraagt absoluut in alle vrijheid kan posten. Mede om die reden zal ik evenals ik dat de vorige keer ook al gedaan heb de policy opnieuw posten. Verder is er onder de policy een lijst met ICQ-nummers en emailadressen van alle redactieleden opgenomen.

Heel veel Fok!-plezier.

De policy

De officiële policy is dezelfde als die van het forum:

Wat niet mag:


  • pornografisch materiaal of links daarnaar

  • racistische uitlatingen of links daarnaar

  • onnodig schokkend materiaal (bv. faces of death, rotten) of links daarnaar

  • geen links naar illegale zaken als warez en mp3's



Verder is iedere gebruiker zelf volledig verantwoordelijk voor de inhoud van zijn of haar posts. Buiten de bovenstaande regels is er uiteraard ook een netiquette.

De volgende zaken vallen onder de algemene netiquette.


  • ontopic blijven

  • spammen en/of crossposten is ongewenst

  • vermijd en voorkom flamewars

  • privélogs, mails etc. horen privé te zijn en blijven

  • denk aan je medefokker en wees niet onnodig kwetsend tegenover anderen

Administrators
ChrisICQ: 18497652 Chris@fokzine.net
DannyICQ: 11361413 Danny@fokzine.net
JormaICQ: 14153889 Jorma@fokzine.net
TedICQ: 19519220 Ted@fokzine.net
ArjenICQ: 35449382 Arjen@fokzine.net
Nieuwsposters
KrisICQ: 36201512 Kingshakur@fokzine.net
VincentICQ: 31531859 AliSalami@fokzine.net
PeterICQ: 50672343 Breuls@fokzine.net
Gert-JanICQ: 115430611 Astra@fokzine.net
RobICQ: geenRob@fokzine.net
JohanICQ: 45658418 LWaS@fokzine.net
RickICQ: 51878303 Rickmans@fokzine.net
MarkICQ: 54317728 -
MauriceICQ: 51197509 IndemnitY@fokzine.net
LeonICQ: 5209672 -
LaurensICQ: 133562798 -
MarcelICQ: 49466845 -
TomICQ: 34714568 -
Columnisten
ElinorICQ: 21688909 -
ThiadmerICQ: 11113545 -
MartijnICQ: 8524491 -
Frederique ICQ: 97479489 -
DennisICQ: 29641445 Atrimar@fokzine.net
NataschaICQ: geensataN@fokzine.net
PeterICQ: geenriskone@fokzine.net
BartICQ: 11229530 -
Reviewers
JoostICQ: 13932474 Joost@fokzine.net
RonaldICQ: 70832724 Trainspotter@fokzine.net
MartinICQ: 31355763 -
HarryICQ: geen-
PatrickICQ: 10060564 -
JasperICQ: geen-

Heineken gaat cd's maken

Bierbrouwer Heineken gaat cd's uitgeven. Met geld van Heineken USA is in de Verenigde Staten onlangs de Heineken Foundation opgericht. Deze non-profit organisatie zal per jaar twee cd's op de markt brengen.

"Het is een soort reclame met een sociaal gezicht", aldus de woordvoerster. "Jong talent mag zich voor de cd's aanmelden". Er is voor muziek gekozen omdat de bierbrouwer vaker zijn naam aan muziek en muziekevenementen verbindt.

Heineken zal onder de naam Red Start Records de cd's op de markt brengen, op termijn ook in Nederland.

Microsoft strikt Madonna

Microsoft heeft, na de Rolling Stones, nu ook Madonna betrokken bij de promotie van haar nieuwe Windows-versie XP. De introductie van het nieuwe computerprogramma zal muzikaal worden omlijst met haar hit 'Ray of Light':

"Het nummer zal te horen zijn in de één minuut lange Microsoft-commercial op de Amerikaanse televisie. In het spotje is onder meer een man te zien die met grote stappen door een computerscherm loopt. Bovendien vliegen mensen door de lucht."

Het nieuwe besturingsysteem van Microsoft moet op 25 oktober wereldwijd in de winkel liggen. Microsoft heeft voor de promotie tweehonderd miljoen dollar uitgetrokken.

Kinderlijkje mogelijk slachtoffer zwarte magie

thaduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Londen onderzoekt of de moord op het zwarte jongetje wiens romp vorige maand in de rivier de Theems in Londen is aangetroffen een vorm van zwarte magie betreft. Zij houdt er rekening mee dat het kind het slachtoffer is geworden van een bizar religieus ritueel.
De politie bekijkt of Zuid-Afrikaanse medicijnmannen in Europa zijn begonnen kleine kinderen om te brengen. De bizarre rituelen zouden worden uitgevoerd om "geneesmiddelen" te maken. Met name bloed en vlees van kleine, onschuldige kinderen zou hiervoor geschikt zijn.

Het in de Theems gevonden rompje van een zwart jongetje en de romp van het blanke meisje dat eind augustus werd aangetroffen bij strand Nulde zijn op gelijke wijze toegetakeld. In beide gevallen ontbraken armen, benen en het hoofd.

Ook gaat het in zowel Londen als in Putten om kinderen van ongeveer zes jaar oud. De overeenkomsten zouden hebben geleid tot de theorie dat een Zuid-Afrikaanse vorm van zwarte magie zijn weg naar Europa heeft gevonden.

Nederlandse rechercheurs zijn naar Londen om de sporen te vergelijken. Het hoofdje van het meisje werd enkele dagen na de vondst van de romp in de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland gevonden. Inmiddels is een reconstructie van het hoofd gemaakt. Justitie besluit binnenkort of het resultaat openbaar wordt gemaakt.

De Londense politie heeft ook de Duitse justitie medewerking gevraagd omdat in de korte broek van het in de Theems aangetroffen kinderlijkje een in het Duits gesteld waslabel werd aangetroffen.

Terroristen namen rijles voor trucks met giftige stoffen

Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"De FBI heeft het vermoeden dat terroristen uit het Midden-Oosten aanslagen met vrachtwagens met gevaarlijke stoffen voorbereiden. Volgens het weekblad Time is de FBI erachter gekomen dat groepjes Arabieren cursussen op een speciale rijschool in Denver hebben gevolgd, zonder dat ze belangstelling toonden voor een baan als vrachtwagenchauffeur".

Vooral het feit dat de studenten de opleiding contant betaalden, net zoals de kapers die op 11 september drie vliegtuigen op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington lieten neerstorten, vond de FBI verdacht.

De afgelopen week heeft de FBI tientallen rijscholen bezocht om na te gaan of een van de kapers of andere mogelijke terroristen hebben geprobeerd er een vergunning te halen voor het rijden met tankwagens of vrachtwagens met giftige stoffen.

Uit vrees voor nieuwe aanslagen worden in Washington en tal van andere steden vrachtwagens die de stad binnenrijden, zorgvuldig gecontroleerd.

Maar volgens deskundigen is het ondoenlijk alle vrachtwagens met gevaarlijke stoffen in het oog te houden. Dagelijks rijden er dertigduizend tankwagens en vrachtwagens met chemicaliën en explosieven rond in de Verenigde Staten.

Man plakt afgesneden stuk oor weer aan

Een buschauffeur in Turkije heeft een stuk van zijn oor weer aan zijn hoofd geplakt nadat die was afgesneden door dieven. Toen de chauffeur zijn dagelijkse route reed werd hij overvallen. Zijn mobiel en fl 350,- werden gestolen en zijn oor gedeeltelijk afgesneden.

Toen de gearriveerde politie aanboden de man naar het ziekenhuis te brengen bedankte hij vriendelijk. "Ik heb een angst voor dokters, ik behandel altijd zelf mijn verwondingen. Een stuk van mijn oor eraf is niet zo ernstig en ik heb hem er weer met superlijm aangebracht."

Kalender om vrouwelijke studenten te lokken

Een Italiaanse universiteit heeft een kalender uitgegeven met daarop 'sexy' studenten in de hoop om meer vrouwelijke studenten te 'lokken'.

13 mannelijke studenten zijn gevraagd om te poseren voor de Universiteit van Cosenza Kalender 2002. Het worden geen naaktfoto's, maar de ze worden in 'stimulerende posities' gefotografeerd, aldus de universiteit.

Ondanks de goede opleiding en de garantie voor een baan trekt de universiteit te weinig vrouwen aan. Maria Laura Luchi hoopt daarom met het project meer dames binnen te krijgen.

Hoeren boos op trainer

Eduard Geyer, hoofdtrainer van Energie Cottbus uit de Bundesliga, heeft het helemaal verbruid bij de meisjes van plezier in St. Pauli, de beruchte warme buurt van Hamburg. Ze voelen zich door de loslippige voetbalcoach in hun beroepseer aangetast. Geyer haalde in het afgelopen weekeinde na de thuisnederlaag tegen Leverkusen (2-3) hard uit naar zijn spelers.

"Sommigen tonen dezelfde werkhouding als de hoeren in St. Pauli", brieste hij. "Deze spelers doen de hele dag niets anders dan roken, drinken en luieren."

De dames van lichte zeden voelden zich ernstig beledigd door deze uitspraken. "Geyer zou eens een paar voetballers naar ons toe moeten sturen. Dan weten ze meteen hoe hard wij eraan moeten trekken", zei een 21-jarige prostituee verontwaardigd.

"Die jongens kunnen nog iets van ons leren. Ik werk 12 tot 14 uur per dag. Soms twee weken achter elkaar zonder vrije dag. Ik rook en drink niet en blijf in conditie door fitness op de sportschool. Veel collega's van mij doen hetzelfde. Daar kunnen die duurbetaalde voetballers nog een puntje aan zuigen. Als de spelers van Geyer fysiek even sterk zouden zijn als ons, zou Energie Cottbus nu bovenaan staan in de Bundesliga in plaats van achtste."

'Discriminerende religieuze teksten verbieden'

VVD-Kamerlid Oussama Cherribi vindt dat er een aparte wetgeving moet komen om discriminerende religieuze teksten te verbieden. Hij reageert daarmee op de antisemitische teksten die zijn gevonden in een tijdschrift op de islamitische basisschool As Siddieq en een daaraan verbonden website van de Amsterdamse moskee El Tawheed die de tekst via internet verspreidt.

De tekst is een Arabische versie van Adolf Hitlers Mein Kampf volgens O. Cherribi en zijn afkomstig uit een boek van de schrijver Bilal Philips die zijn vertaald door M. El Shersaby, zowel voorzitter van het schoolbestuur als van de El Tawheed-moskee. In het artikel 'Het geloof van Ibrahiem' staat onder meer dat 'de joden de media en de wapenindustrie controleren'. Het CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israël, heeft inmiddels al aangifte gedaan wegens belediging.

Volgens Cherribi, zelf van Marokkaanse afkomst, moet El Shersaby uit het bestuur van de islamitische basisschool worden gezet door de onderwijsinspectie. ''Er moeten strengere eisen worden gesteld aan schoolbesturen. We zijn daar in Nederland te makkelijk in.'' Hij verwijst daarbij naar Engeland, waar momenteel een wet in de maak is die hate speech moet verbieden. ''Zo'n wet moet er ook in Nederland komen, speciaal voor religieuze teksten. Die dienen een spiritueel doel, ze zijn er niet om andere godsdiensten of mensen te beledigen.''

De teksten op de site zijn inmiddels weggehaald.

Amerika gaat troepen Taliban aanpakken

De Amerikaanse minister van defensie Donald Rumsfeld bestrijdt beweringen van de Taliban-regering dat de Amerikaanse bombardementen aan honderden burgers het leven hebben gekost. Hij noemt die aantallen "belachelijk" en maakt het Taliban-leiderschap en al-Qaida, het terreurnetwerk van Osama bin Laden waar het de Amerikanen om te doen is, uit voor "volleerde leugenaars".

"De Amerikaanse luchtaanvallen in Afghanistan zullen zich meer en meer gaan richten op troepenformaties van de Taliban", zo verklaarde de minister verder.

Het front tussen de Taliban en de Noordelijke Alliantie wordt voor de Taliban geen "erg veilige plek om zich te bevinden", zei Rumsfeld. De aanvallen zullen zich steeds meer op de Taliban-formaties aan het front gaan richten naarmate het Pentagon betere informatie krijgt van de rebellen.

TPG maakt richtlijn voor miltvuur

iMAGE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PTT Post vermeldt de volgende richtlijn op haar intranet:

De kans op besmetting met de miltvuurbacterie bij PTT Post is gering. Het is wel van belang alert te blijven. De arbodiensten hebben met betrekking tot dit onderwerp een protocol opgesteld ter aanvulling op de bestaande incidentregeling. Het protocol is geschreven op de processen bij Mail. Uiteraard zijn de aanbevelingen ook van toepassing op de andere bedrijfsonderdelen van TPG zoals TNT, Dox & Data enz.

In principe bestaat er weinig gevaar voor besmetting. Er moeten relatief grote hoeveelheden van de stof worden ingeademd of veelvuldig worden aangeraakt waarbij er via een wondje contact moet zijn met de stof.

Op iedere locatie een incidentenklapper aanwezig. Hierin staat onder tabblad 8 de handelswijze bij constatering van verboden en/of gevaarlijke zendingen.
Wordt een verdachte brief of een verdacht pakketje opgemerkt, dan moet de zending worden veiliggesteld. Daarna moet de dienstdoende leidinggevende worden gewaarschuwd. Vervolgens moet het incidentmeldingsnummer gebeld worden van Bedrijfsveiligheid Post

Naar aanleiding van het protocol worden de leidinggevenden verzocht de nodige maatregelen te treffen en hun medewerkers over de inhoud te informeren.

Spraakherkenning in de maatschappij

Als het aan Microsoft, Intel en Cisco ligt, zullen mobieltjes, zakcomputers en televisies in de toekomst geen knoppen meer bevatten. Deze apparaten moeten volgens de bedrijven namelijk met spraakherkenning uitgerust worden. "Spraak wordt de primaire interface, vooral in mobiele apparaten" zegt Intel vice-president Howard Bubb op de Microsoft campus in Mountain View. 'De computer processors moeten samengaan met menselijke communicatie.'

Intel, Microsoft, Cisco, Comverse, Philips en SpeechWorks werken aan spraakherkennings software welke de gebruiker een website kan laten oproepen op elk apparaat zonder ook maar een knop te hoeven aanraken. De bedrijven, die zichzelf de 'Speech Application Language Tags' noemen, zeggen dat hun idee de eerste is om beelden en video te integreren met spraakherkenningssoftware.

"Stel je voor dat je zou kunnen zeggen 'zoek een woning dichtbij Microsoft,' of 'stuur bloemen naar mijn moeder'" zegt Microsoft VP Kai-Fu Lee. "Dit gaat over het mogelijk maken van spraak op het Web en de spraakherkenning in de huidige maatschappij."

Analisten geven toe dat de wereld meer 'spraakgestuurd' zal werken in de toekomst. Spraakherkenningssoftware op álle elektrische apparaten zal echter pas populair worden als het zo geperfectioneerd is dat je commando's niet twee maal hoeft uit te spreken voordat het apparaat reageert.

A'dam: Sloterparkbad gaat weer open

Vanaf a.s. maandag kan het publiek weer vrij zwemmen in het Sloterparkbad in Amsterdam. Burgemeester Cohen heeft zijn fiat gegeven voor een plan van aanpak, om de extreme overlast door Marokkaanse pubers te lijf te gaan. Dit meldt Het Parool.

Belangrijke punten in het plan van aanpak zijn bouwkundige aanpassingen, waardoor het niet meer mogelijk is door de nooduitgangen naar binnen te komen.

Het zwembad werd begin september gesloten omdat een groep van dertig tot veertig - overwegend Marokkaanse - jongeren herhaaldelijk zonder te betalen binnenkwamen, kluisjes open braken en publiek en personeel intimideerden. De daders bleken niet of nauwelijks te pakken.

Ajax weer in de rode cijfers

Slecht nieuws voor de bezitters van Ajax aandelen, ondanks het feit dat de club nu op één staat in de competitie heeft Ajax voor het tweede opeenvolgende jaar verlies geleden.

De club leed in het boekjaar 2000/2001 8,2 miljoen euro verlies. In het vorige boekjaar was het negatieve resultaat 8,6 mln euro. Er wordt dit jaar geen dividend betaald.

Ajax verwacht voor het lopend boekjaar een "sterke" verbetering van het resultaat. De club doet dit jaar mee aan het UEFA-toernooi en de voorronde van de Champions League. Ook wil Ajax door spelersverkopen de loonkosten drukken. Door de slechte sportprestaties in het vorige seizoen kampt Ajax ook met lage verkoopcijfers van sjaals en t-shirts.

FBI vreest binnenkort nieuwe aanslagen

Kees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika vreest dat binnenkort een nieuwe reeks aanslagen zullen volgen. Dit omdat op 18 oktober de verdachten van de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania hun straf krijgen. De FBI rekent op aanvallen bij sportevenementen, concerten, pretparken en gebouwen, hierbij wordt gedacht aan het Vrijheidsbeeld, de Sears Tower en het Capitool.

Ook wordt er ernstig rekening gehouden dat de aanslagen met behulp van vrachtwagens zullen gebeuren. Dit omdat bij eerdere aanslagen in 1998 in Kenia en Tanzania ook vrachtwagens werden gebruikt. Amerika heeft de afgelopen tijd de vrachtwagenrijscholen ernstig in de gaten gehouden. Bij één school werd iets verdachts aan getroffen. Daar was een groep van zo’n dertig Arabische mannen lessen aan het volgen. Hierbij werd met contant geld betaald ook sprak geen van deze mannen Engels. De situatie heeft dus veel gemeen met de situatie van de kapers van 11 September.

School dreigt met rechter inzake coffeeshop

De plannen van de gemeente Heerhugowaard om de gemeentelijke coffeeshop in het centrum van het dorp vlakbij een school onder te brengen, is volkomen verkeerd gevallen bij veel inwoners alsmede het schoolbestuur.

De directie van openbare scholengemeenschap Huygenwaard stapt naar de rechter als het gemeentebestuur bij haar standpunt blijft coffeeshop Basement op luttele afstand van de school te huisvesten. Dat heeft directeur J. Noordeloos burgemeester E. Vermeer maandag laten weten bij een tweede bezoek aan de school: ,,Wij vinden het een zeer ongelukkige keuze. Wij hebben als school een opvoedende taak en als er dan in het beleid van de gemeente staat dat het niet de bedoeling is jongeren voortijdig met softdrugs in aanraking te laten komen, is het een met het ander in tegenspraak.''

De coffeeshop zit nu nog buiten het centrum ondergebracht bij een jongerencentrum maar moet daar weg. Het is niet de eerste keer dat Heerhugowaard problemen ondervindt met de gemeentelijke shop. Critici hebben er al eerder op gewezen dat een gemeente zich eigenlijk niet zou moeten inlaten met dergelijk zaken, ookal omdat de inkoop van grote partijen hash en wiet aan de achterdeur feitelijk illegaal is.

Gigantische "aardappel" ontdekt in heelal

Het klinkt misschien gek, maar toch is het zo. Astronomen hebben een zeer raar object ontdekt. Een ijzige “aardappel” van 600 Km lang en maar 360 Km breed. Door de rare vorm van het object kunnen onderzoekers misschien meer te weten komen over het ontstaan van het zonnestelsel. Stephen Tegler reageerde enthousiast: “Je zou verwachten dat de zwaartekracht het object rond zou maken, maar dit is niet geval.” Hij gaat er van uit dat het voorwerp een overblijfsel is van een botsing tussen twee smallere, maar wel ronde objecten.

In het begin stonden de wetenschappers voor een raadsel, het voorwerp veranderde namelijk periodiek van helderheid. Er bleef toen maar één oplossing over. Het voorwerp moest een rare vorm hebben, na onderzoek bleek het de vorm van een aardappel te hebben.

Oudorp: 11 jarige op schoolplein beschoten

De politie van Alkmaar heeft een 34-jarige man aangehouden die vermoedelijk de dader is van een schietpartij met een luchtbuks waarbij een meisje getroffen werd.

Een 11-jarig meisje werd gisterenmorgen in haar rug geraakt na een schot uit een luchtbuks tijdens het speelkwartier van de Rudolf Steinerschool in Oudorp. Het slachtoffer werd rond elf uur geraakt terwijl zij bij de schommel op het schoolplein stond. Zij hoorde een suizend geluid en voelde direct daarna pijn in haar rug.

Vriendinnen van het slachtoffer dachten eerst aan een geintje, maar dat veranderde toen het geraakte kind ineen kromp van de pijn. Daarna brak er even paniek uit op het plein. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zij was geraakt door een kogel uit een luchtdrukwapen.

Uit politie onderzoek bleek dat er hoogst waarschijnlijk vanuit een woning tegenover het schoolplein op het meisje was geschoten. De politie heeft de 34-jarige bewoner van dit huis aangehouden. In het huis trof de politie een luchtbuks aan. De verdachte ontkende overigens te hebben geschoten.

Kashmir: Pakistan en India weer in gevecht

De halve eeuw oude vete over Kashmir tussen India en Pakistan is weer in alle hevigheid opgelaaid. Troepen van beide landen hebben elkaar dinsdag voor de tweede achtereenvolgende dag onder vuur genomen.

India beschuldigt verder onder meer de Pakistaanse geheime dienst ervan achter tal van terroristische groepen alsmede het Afghaanse Talibanregime te zitten. New Delhi is geërgerd over de Amerikaanse politiek, die van Pakistan een cruciale basis moet maken voor de strijd tegen het terrorisme.

De Verenigde Staten hebben een dringend beroep gedaan op beide landen de Amerikaanse campagne tegen het terrorisme niet in gevaar te brengen met de beschietingen in het omstreden Kashmir, die net komen tijdens het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell aan de regio.

Klimmer zonder onderbenen haalt bergtop niet

Een Amerikaanse bergbeklimmer die zijn onderbenen mist heeft de beklimming van de Mount Everest moeten staken wegens slecht weer.

De 45-jarige Ed Hommer, die zijn onderbenen ooit door een vliegtuigongeluk verloor, was de eerste persoon die zonder onderbenen probeerde de 8850 meter hoge bergtop te halen. Hevige sneeuwval en keiharde wind noopten de Amerikaan, samen met zijn zeskoppige team, de tocht voortijdig te beëindigen.

Een Koreaan, wiens handen waren geamputeerd, moest vorig jaar oktober zijn poging om de hoogste berg ter wereld te bedwingen op 7300 meter hoogte opgeven. Een Amerikaanse man met een kunstbeen slaagde ruim drie jaar geleden wel in zijn opzet om de berg te beklimmen. Hommer heeft verklaard zeker nog een poging te zullen wagen.

Groen Links wil bommenpauze

De Tweede-Kamerfractie van GroenLinks wil, net als de Groenen in Duitsland en de Vlaamse Groenen een pauze in de bombardementen op Afghanistan. In zo'n pauze zouden de VN humanitaire hulp aan het Afghaanse volk kunnen geven.

Rosenmöller's partij wil woensdag met premier Kok een debat voeren over luchtaanvallen van Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Groen Links is het tijd voor een evaluatie. Ook de halfjaarlijkse voorzitter van de Europese Unie, de Belgische premier Verhofstadt, wil komende vrijdag met de EU de aanvallen evalueren.

GroenLinks wil mede daarom zo snel mogelijk de mening van het kabinet weten over de huidige acties en hoe het staat tegenover een bombardementspauze. Een paar jaar terug, tijdens de NAVO-luchtacties op Servië, pleitte de partij ook al voor een bommenpauze, hiervoor was toen overigens bitter weinig steun bij de rest van de Tweede Kamer.

'Aanslag' in Drachten niet racistisch

De "aanslag" die zaterdagnacht is gepleegd op een huis van een 48-jarige vrouw van buitenlandse afkomst in Drachten heeft niets met racisme van doen.

Eerder liet de politie weten dat achter de brandstichting van afgelopen weekend waarschijnlijk racistische motieven zaten.

Vandaag heeft de politie echter bekendgemaakt dat ze vermoedt dat de dader pamfletten in de tuin van de vrouw heeft gegooid om te suggereren dat de brand was gesticht vanuit racistische motieven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de dader waarschijnlijk familie is van de vrouw. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

Oude alleenstaande mannen zijn lastig

Je zou denken dat junks of alcoholisten de meeste overlast veroorzaken in Amsterdam, niets is minder waar. Uit het jaarverslag 1999-2000 van de afdeling Vangnet en Advies van de Amsterdamse GG&GD blijkt namelijk dat alleenstaande mannen van 50 jaar en ouder voor de meeste overlast zorgen.

De afdeling kreeg de afgelopen twee jaar 53 procent meer hulpvragen binnen ten opzichte van 1998. Ook het aantal cliënten steeg. De meerderheid, bijna 65 procent, betrof overlast door vervuiling. Het grootste gedeelte van deze cliënten is de wat oudere Nederlandse man die geen partner heeft om de troep op te ruimen.

Voor deze klachten heeft het vangnet een nieuwe functie in het leven geroepen: de inspecteur hygiënisch woningtoezicht. Bij telefoontjes over vervuiling van de woonomgeving komt deze in actie.

NFL Week 6

De zesde week van de NFL was goed voor maar liefst drie wedstrijden die in de extra tijd werden beslist.


Washington Redskins - Dallas Cowboys 7 - 9
Eindelijk is het dan zover. De Cowboys hebben de eerste overwinning te pakken, en dat tegen een andere ploeg die nog zonder overwinning zat dit seizoen. Ondanks het feit dat de Cowboys de hele wedstrijd geen touchdown konden scoren, waren de Redskins gewoon zo mogelijk nog slechter. Beide ploegen kunnen nog steeds niet overtuigen in de competitie, en de lage scores zijn daar debet aan. Defensief hadden beide ploegen hun zaakjes op zich wel voormekaar, maar al het hele seizoen is het scoren van de broodnodige punten een probleem.

Arizona Cardinals - Chicago Bears 13 - 20
In een attractieve wedstrijd tussen de Bears en de Cardinals werd het publiek getrakteerd op een heerlijke zondagmiddag wedstrijd waarin de Bears uiteindelijk nog redelijk eenvoudig de zege konden wegsnaaien voor de neus van de Cardinals. Het team uit Chicago is bezig aan een goed seizoen, en zeker de offence is hier een voorbeeld van. Vooral de running game loopt goed bij de Bears, en als in het derde kwart van de wedstrijd McQuarters een fumble over 69 yards terug weet te lopen is de overwinning definitief. Als de Bears deze lijn weten vast te houden zouden ze nog hoge ogen kunnen gaan gooien.

Tampa Bay Buccaneers - Tennessee Titans 28 - 31
In een absolute thriller van een wedstrijd wisten de Titans uiteindelijk te winnen in de extra tijd van de Bucs. Beide ploegen waren de afgelopen twee a drie jaar dominant in elke wedstrijd, en zondag wilde geen van beide teams onder doen voor de ander. Dit resulteerde in een wedstrijd waarin beide quarterbacks zich konden onderscheiden. Aan het einde van het vierde kwart stond de stand op 28 - 28, waarna in overtime de kicker van de Titans het koelste bleef en een 49 yard fieldgoal voor de overwinning tussen de palen schopte. Zeven touchdowns, en drie Fieldgoals, kortom voor de toeschouwers een waar spektakel.

New York Giants - St. Louis Rams 14 - 15
Voor het eerst dit seizoen hadden de Rams het moeilijk met hun tegenstanders, waar de Giants twee keer de endzone vonden voor een touchdown, konden de Rams nooit meer dan drie punten per keer op het bord krijgen. En dat is opvallend voor een team dat bekend staat als de big play offence, die bijna altijd goed zijn voor 25 of meer punten. Wat dat betreft verdienen de Giants dan ook alle lof voor hun prestatie. Helaas voor hen wonnen de Rams wel, inmiddels hun vijfde winst in evenzoveel wedstrijden.

San Diego Chargers – New England Patriots 26 – 29
De tweede thriller van het weekend. De Chargers wistenin de laatste seconden van de reguliere speeltijd de stand weer gelijk te trekken op 26 – 26, en dan is het meestal zo dat die klap de tegenstander fataal word. Maar de Patriots toonden dat ze tegen de druk opkonden en wisten in overtime een beslissende fieldgoal tussen de palen te krijgen. Beste man van het veld was Patriot quarterback Brady, die maar liefst 364 yards bijeen wist te sprokkelen. Ook zijn collega van het andere team speelde een near perfect game, met 270 yards totaal.

Detroit Lions – Minnesota Vikings 26 – 31
Al het hele seizoen is de defence van de Lions te zwak, waardoor de hoge scores van de offence totaal teniet worden gedaan. Illustratief voor dit gegevenis het feit dat Lions QB Batch een 300+ yard wedstrijd had, en in het vierde kwart 13 punten bijeen wist te krijgen, maar omdat de defence in het tweede kwart alles maar liet passeren was er van een comeback nooit echt sprake. De Lions wachten nog steeds op hun eerste overwinning, en dat maakt hun de enige ploeg zonder winst tot nu toe.

Pittsburgh Pirates – Kansas City Chiefs 20 – 17
De Pirates kwamen, zagen, en overwonnen, maar bijna wisten de Chiefs daar een stokje voor te steken. Met maar liefst 15 punten in het laatste kwart zetten de Chiefs de maximale druk op de defence van de Pirates, die desondanks het hoofd boven water wisten te houden. Mede dankzij een slimme, langdurige aanval die het tempo van de Chiefs compleet brak, en zo konden de Pirates de voorsprong die ze uitgebouwd hadden toch nog eenvoudig vasthouden.

Baltimore Ravens – Green Bay Packers 23 – 31
Ondanks dat de eindscore anders doet vermoeden hebben de Packers het team van de Ravens compleet op de slachtbank gelegd. Favre strooide weer met goede passes enslimme plays en trok op die manier zijn team naar de eindstreep. In het laatste kwart scoorden de Ravens nog wel 13 punten, maar dat lag meer aan het feit dat de Packers gas terug namen, dan dat de Ravens zelf daadwerkelijk in de wedstrijd terug konden komen. Green Bay heeft pas een wedstrijd verloren, en zijn hard op weg naar een playoff plaats.

Cleveland Browns – Cincinnati Bengals 14 – 24
In een matige wedstrijd waar de fouten het spel aantrekkelijk maakten waren de Bengals te sterk voor de Browns. Beide teams draaien een seizoen boven verwachting, en staan nu op drie gewonnen wedstrijden. De Bengals leunen in de aanval op de ervaren John Kitna, en hij weet zijn team aan het spelen te krijgen. De Browns zijn defensief erg sterk, maar hun offence weet nog niet alle kansen die ze krijgen te benutten, maar als de lijn zich zo doorzet zouden ze nog wel eens een verrassende uitslag neer kunnen zetten.

New Orleans Saints – Carolina Panthers 27 – 25
In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wisten de Saints door een 1 yard run van Williams toch nog de Panthers te verslaan. Vlak daarvoor nog leken de kansen verkeken toen de Pathers door een puntreturn van Smith op 20 – 25 kwamen. De Saints begonnen sterk met een 17 – 0 voorsprong, maar gaven het even snel weer uit handen. Tegen een team als carolina kun je dan nog terugkomen, maar als ze tegen de grote jongens moeten spelen, dan zijn dat soort acties direct fataal.

San Fransisco 49ers – Atlanta Falcons 37 – 31
De derde overtime wedstrijd van het weekend, en het was meteen een kraker. Tot het laatste toe waren deze teams aan elkaar gewaagd, en als de weegschaal de andere kant op was gevallen, dan had iedereen daar ook vrede mee kunnen hebben. Uiteindelijk hielden de 49ers hun aspiraties op de macht in hun poule levend door een touchdown pass in de laatste seconden van de extra tijd.

Denver Broncos – Seattle Seahawks 21 – 34
In een leuke wedstrijd, met een aangenaam verloop wisten de Seahawks de Broncos opzij te zetten. Ook deze twee teams staan nu op een 3 gewonnen 2 verloren, en hebben dus alle kansen in eigen hand op de playoffs. Wat overigens verrassend is aangezien beide teams de laatste jaren in een matige periode zaten.

Volgende week meer

Met dank aan Jorrit en Wanco voor het opletten dan nu de:

Miami Dolphins - New York Jets 17 - 21
In de tweede helft wist New York een 17 - 0 achterstand om te buigen in een klinkende overwinning tegen de Dolphins. Dank zij twee touchdowns van Jets speler Coles, beide uit een pass van Testaverde, liepen de Jets uiteindelijk geen averij op. Voor de Dolphins moet dit een behoorlijke klap in het gezicht geweest zijn, aangezien ze wel makkelijk op een ruime voorsprong konden komen.

Destiny's Child stelt tour uit

De populaire meidengroep Destiny's Child heeft de Europese tour die gepland was uitgesteld. Dit door de onzekere politieke status die ontstaan is door de aanslagen in Amerika. De groep zou in November twee maal naar Nederland komen. Deze concerten zijn nu verplaatst naar 21 en 22 Mei. De dames hebben zich verontschuldigd over de late afzegging. Het eerste optreden was namelijk al op 24 Oktober in Stockholm. Beyoncé zei er het volgende over: "Dit besluit kwam pas laat tot stand, maar na gesprekken over de situatie was dit het beste"

Wierookpoeder aan bedrijven verstuurd

Cobaldus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Relatiegeschenken en reclame zijn geheel geaccepteerd, maar zodra er tegenwoordig een beetje poeder in een envelop zit, dan is het meer aanleiding tot hevige stress. Zo merkte een bedrijf een in Utrecht dat vrijdag brieven heeft verstuurd waarin in sommige gevallen wierookpoeder zat. In de mailing naar 3608 bedrijven en organisaties zat een wierookkegeltje, dat in sommige gevallen was verpulverd tot poeder.

Een bedrijf in Almelo werd maandag ontruimd naar aanleiding van de brief, omdat men bang was dat het poeder het miltvuurbacterie zou bevatten. ICT-bedrijf Caesar heeft maandag ongeveer zestig telefoontjes gekregen van bedrijven die de brief hadden ontvangen. "Die hebben we allemaal gerust kunnen stellen. Het poeder bestaat uit kruiden, het is een puur plantaardige basis", aldus een woordvoerster dinsdag. Het bedrijf heeft op de website zijn excuses aangeboden.

Fortuyn heeft 8 miljoen voor campagne

Invincible had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyn, kandidaat lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, heeft 8 miljoen bij elkaar gesprokkeld voor zijn campagne. 'Ik heb voor acht miljoen gulden aan toezeggingen binnen van mensen uit de wereld van het onroerend goed', zegt Fortuyn. 'U moet er niet van opkijken als na 15 mei de grondpolitiek hier drastisch verandert.'

Indien Fortuyn het geld binnen heeft kan Leefbaar Nederland hem niet meer weigeren. Hij is dan de enige die bekendheid geniet, een programma heeft en nu ook acht miljoen op zak. In 1998 gaf de VVD 1,8 miljoen uit, de PvdA 2,2, het CDA 2,0, D66 0,8, SP 1,6 en GroenLinks 1,0 miljoen.

Fortuyn zegt zelf het geld makkelijk te kunnen besteden. 'Aan de televisie ben je veel kwijt. Trouwens, die bedragen van de andere partijen zijn in werkelijkheid veel hoger.' De campagneleider van Leefbaar Nederland, Kay van der Linde weet van niets, 'eerst moet hij tot lijsttrekker worden gekozen. Daarna zien we verder.'

Ook zou Fortuyn in onderhandeling zijn met RTL om zijn nieuws daar als eerst bekend te maken. De NOS duldt hem niet aan tafel bij het grote lijsttrekkersdebat op 14 mei, de dag voor de verkiezingen.

'We zijn in bespreking met RTL, want we hebben een probleem met de NOS. Volgens verslaggever Job Frieszo zijn er maar drie partijen in Nederland. Het is dus oorlog met de NOS.' RTL zegt overigens van niets te weten.

Dylan toegang geweigerd eigen concert

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een beveiligingsbeambte heeft bij een concert van Bob Dylan zijn taak net iets te serieus opgevat. De zanger, die geen backstagepasje droeg, werd tegengehouden en niet toegelaten tot zijn eigen optreden. De muzikant kon de grap van het voorval niet inzien. Hij was woedend en wilde dat de beveiligingsbeambte direct ontslagen zou worden. Een woordvoerder van de zaal zei dat zijn medewerker de artiest waarschijnlijk niet had herkend.

Politie Georgië stuit op kistjes plutonium

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Georgië heeft tijdens een huiszoeking in hoofdstad Tblisi maar liefst 23 kistjes plutonium gevonden. De plutonium was verstopt onder een laag oploskoffie. De kistjes met inhoud zou een waarde van ongeveer 150.000 gulden hebben op de zwarte markt. Drie personen zijn gearresteerd. Het is nog niet bekend waar het plutonium vandaan komt en of het voor een speciaal iemand was bestemd.

Patiënt in één veeg gewassen

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Personeelstekort kan veelal leiden tot creatieve oplossingen en dat zie je bijvoorbeeld in de zorg, daar is nu een wonderdoekje om patienten snel te kunnen wassen. Bagbath heet het product, "uitgevonden door een verpleegkundige en een doorbraak in de wereld van het badderen", schreeuwt de verpakking je toe. "Een vergaande verzakelijking van de zorg voor ouderen", stellen critici daar tegenover. "Pet", gromt de hoogbejaarde meneer Smit. "Ik heb me jaren met washand en handdoek gewassen. Ik vind dit niet hygiënisch."

De doekjes lijken een beetje op die vochtige doekjes die in nogal wat huishoudens op het toilet staan. Het verschil is dat deze natte lapjes voor gebruik even in de magnetron gaan. Dan zijn ze geschikt om mensen er van kruin tot grote teen mee te wassen. Bad of douche, water en zeep, washandjes en handdoeken zijn overbodig.

Supporters dupe van proef

Ongeregeldheden tijdens de Gelderse derby NEC - Vitesse waren het gevolg van een proef van de Nijmeegse politie. Volgens politiewoordvoerder P.J. Bussemakers ging het echter niet om een mislukte proef. Het zou nog te vroeg zijn om conclusies te trekken.

Normaliter worden de bezoekers direct na de wedstrijd afgevoerd naar hun eigen woonplaats. Afgelopen zondag was het omgekeerde het geval. De Nijmeegse politie liet de bussen met Vitesse aanhang wachten tot alle Nijmeegse supporters weg waren. De politie had echter niet rekening gehouden met de ongeduldigheid van de Arnhemmers en de kwaadwillendheid van de NEC supporters.

Al snel bleek dat NEC supporters zich in de bossen hadden verstopt. Zij bestormden op een gegeven moment de bussen met Vitesse aanhang. Ruiten van bussen werden met stenen bekogeld en sneuvelden. De Arnhemmers voelden zich in het nauw gedreven en begonnen het meubilair te slopen in de bussen en ze uit het raam te gooien.

In totaal zijn er 84 aanhoudingen geweest. Inmiddels is iedereen weer op vrije voeten. De meesten mochten het bekopen met een FL. 100,- boete of een dagvaarding.

Kidnapper laat slachtoffer vrij zonder losgeld

De Japanse politie is op zoek naar een kidnapper die zijn slachtoffer heeft vrijgelaten maar het losgeld wat hij kreeg niet heeft opgehaald.

De familie van het slachtoffer heeft de kidnapper 5.000.000 Yen (zo'n 100.195 gulden) betaald in ruil voor vrijlating van de 7 jarige jongen, maar het geld is nooit aangeraakt. De kidnapper heeft de jongen 8 uur vastgehouden totdat het geld naar zijn postbus gestuurd zou worden en heeft de jongen na betaling vrijgelaten bij een treinstation.

Hij greep de jongen toen hij vlakbij zijn huis was en gebruikte een mobiel met stemvervormer om zijn eisen door te geven. Door de bedreigingen hadden de ouders de politie niet eerder op de hoogte gesteld.

Opnieuw bombardementen

Ook vannacht was Afghanistan het decor voor aanvallen van het Amerikaanse leger. Er vielen zeker 14 doden tijdens bombardementen in Kandahar en Kabul.

Overdag zijn er ook aanvallen uitgevoerd. Dit waren de zwaarsten tot nu toe. Hierbij zijn enkele burgers om het leven gekomen.

Om begrip voor de aanvallen te brengen bij de Afghaanse bevolking strooit het Amerikaanse leger pamfletten uit vliegtuigen en zenden zij radioprogramma's uit.

Bush wijst poging tot uitlevering af

Islamitische leiders hebben afgelopen weekend een poging gedaan om te onderhandelen. Wanneer Amerika kon bewijzen dat Bin Laden achter de aanslagen van 11 September zat, dan zouden ze Bin Laden overhandigen aan een "derde" land. Bush reageerde hierop koel:

"Ze moeten het nog niet hebben begrepen: er wordt niet onderhandeld. Er bestaat geen reden te praten over onschuld of schuld. We weten dat hij schuldig is.Lever hem uit. Als ze willen dat wij onze militaire operatie staken dan moeten ze gewoon voldoen aan de condities die ik heb gesteld. En wanneer ik zeg geen onderhandelingen, dan bedoel ik geen onderhandelingen"

Bush reageerde hierbij op het aanbod van Haji Abdul Kabir. De afwijzing kwam op het moment dat Amerikaanse Minister van justitie aangaf dat er in Amerika nog zo’n 200 mensen rondlopen die verbanden hebben met de aanslag. Waaronder misschien nog een aantal actieve terroristen.

2 nieuwe miltvuur besmettingen

Maandag zijn weer 2 besmettingen van miltvuur bevestigd. Eén van de slachtoffers is een 7 maanden oude baby. Beide zijn waarschijnlijk bij een Amerikaans nieuwsstation besmet geraakt.

Bij de baby van een ABC-producer is een huidbesmetting van het miltvuur vastgesteld. Het kind reageert goed op zijn behandelingen en zijn prognose is uitstekend, aldus ABC 'News President' David Westin. De baby was in het ABC-gebouw op 28 september, de exacte bron van het miltvuur is echter nog niet vastgesteld. Volgens Westin kan het kind ook ergens anders besmet zijn geraakt.

Bij een werknemer van American Media Inc., waarbij het miltvuur eerder was geconstateerd, is een inhaleerbesmetting vastgesteld. De 73-jarige man ligt op het moment in de intensive care. Eerder werd gedacht dat hij wel blootgesteld was aan het virus, maar niet besmet was geraakt. Inmiddels is hij echter positief getest. De man heeft 2 weken in het ziekenhuis gelegen waar hij met antibiotica is behandeld, hij is maandag overgebracht naar de intensive care.

Het totaal aantal mensen waarbij het miltvuur officieel is vastgesteld ligt nu op 4.

Begin aan "massahysterie" miltvuur?

Bij sommige bedrijven is er nu al sprake van massale maatregelen tegen miltvuur.

Gisteravond is in Nieuwegein een postsorteerbedrijf ontruimd geweest, als gevolg van het vinden van een verdacht pakje. Politie en brandweer brachten 200 personeelsleden onder in een bijgebouw. Iedereen werd uit voorzorg ontsmet.

Ook in Almelo was het raak. Daar staakten 120 personeelsleden van een Amerikaans bedrijf uit voorzorg het werk na het vinden van een verdacht pakje. 50 personen werden ontsmet en kregen antibiotica.

Beide pakjes zijn afgeleverd bij de ID-Lelystad. ID-Lelystad heeft tot nu toe 16 pakjes binnen gekregen. Inmiddels is de helft daarvan al gecontroleerd, allemaal negatief voor miltvuur.

Uitslag loterij voorspeld

Iedereen wil eigenlijk wel weten wat er op zijn of haar lot valt. David Copperfield is zo iemand die op 17 februari van dit jaar de uitslag van de Duitse nationale loterij van afgelopen zaterdag heeft voorspeld. Zijn voorspelling werd in een kluis gelegd en werd 24 uur per dag bewaakt.

Zelf speelt David Copperfield niet mee in de loterij, omdat hij dat nogal saai vindt. Bovendien werkt zijn "gave" niet als hij zelf meedoet. Inmiddels staat zijn telefoon wel roodgloeiend doordat hij platgebeld wordt door mensen die willen weten wat de uitslag is van de volgende loterij.

Juf bijt kind

Iedereen heeft weleens zijn of haar leraar gepest en iedereen heeft daarvoor weleens op zijn kop gekregen. Juf Mary-Ann Woodeson uit Norwich (Groot Brittanië) was echter het geklier van één van haar 3-jarige pupillen zo zat dat ze besloot om in te grijpen. Ze greep hem dus bij zijn arm, niet met haar hand, maar met haar tanden.

Mary-Ann Woodeson mag de komende 12 maanden geen les meer geven.

De sporthoofddoek

De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde in 1998 dat scholen, uit veiligheidsoverwegingen, moslimmeisjes mogen verzoeken om zonder hoofddoek te gymen of om voor een andere hoofdbedekiing te kiezen.

Natuurlijk kreeg deze uitsprak van de Commissie Gelijke Behandeling veel tegengas en anno 2001 is er nu eindelijk een oplossing voor: de sporthoofddoek. Ontwerpster Cindy van den Bremen won advies in bij moslimmeisjes, islamitische vrouwenorganisaties en een imam. Aan de islamitische voorwaarden voor kleding is voldaan, maar de doek draagt niet een religieuze bedoeling uit. De hoofddoekjes kosten tussen de 20 en 25 euro (44,07 en 55,09 gulden).

Je wilt de hoofddoeken even bekijken? Dat kan hier.

Britten zenden beelden Bin Laden toch uit

Ondanks het herhaaldelijk verzoek van de Amerikaanse en Britse regering aan nieuwzenders om grote terughoudendheid, blijven de Britse zenders BBC, ITN en Sky News gewoon beelden van Bin Laden uitzenden.

De chef nieuwsdienst van de BBC zegt weinig voor censuur te voelen. "Ik vind dat het belangrijk is dat het publiek de man te horen en te zien krijgt die momenteel in het middelpunt van de belangstelling staat", aldus Richard Sambrook. De zender zal de banden wel extra bekijken voor uitzending.

Stambrook is niet bang voor gecodeerde boodschappen in de banden. Volgens hem zullen die niet goed doorkomen omdat er altijd wordt geknipt in de beelden.

De Amerikaanse 'giganten' ABC, NBC, CBS en CNN hebben eerder wel beloofd terughoudend te zijn met de 'Bin Ladenvideo's.'

Jongen geschorst wegens masturbatie

Een school in Chili heeft een 12 jarige jongen geschorst omdat hij tijdens de les de hand aan zichzelf sloeg.

De ouders van de jongen protesteren, ze vinden het normaal voor iemand van zijn leeftijd. Ze eisen dat de schorsing wordt ingetrokken of ze slepen de school voor het gerecht. Volgens hun had de school er iets van moeten zeggen inplaats van de jongen direct te schorsen. "Ik ben het totaal niet eens met hun houding," aldus moeders. Ook vindt de familie dat de school meer seksuele voorlichting had moeten geven, ze hebben zijn 'natuurlijke drang' onderdrukt.

De jongen zelf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor z'n gedrag.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
©FOK.nl e.a.