Supporters dupe van proef

Ongeregeldheden tijdens de Gelderse derby NEC - Vitesse waren het gevolg van een proef van de Nijmeegse politie. Volgens politiewoordvoerder P.J. Bussemakers ging het echter niet om een mislukte proef. Het zou nog te vroeg zijn om conclusies te trekken.

Normaliter worden de bezoekers direct na de wedstrijd afgevoerd naar hun eigen woonplaats. Afgelopen zondag was het omgekeerde het geval. De Nijmeegse politie liet de bussen met Vitesse aanhang wachten tot alle Nijmeegse supporters weg waren. De politie had echter niet rekening gehouden met de ongeduldigheid van de Arnhemmers en de kwaadwillendheid van de NEC supporters.

Al snel bleek dat NEC supporters zich in de bossen hadden verstopt. Zij bestormden op een gegeven moment de bussen met Vitesse aanhang. Ruiten van bussen werden met stenen bekogeld en sneuvelden. De Arnhemmers voelden zich in het nauw gedreven en begonnen het meubilair te slopen in de bussen en ze uit het raam te gooien.

In totaal zijn er 84 aanhoudingen geweest. Inmiddels is iedereen weer op vrije voeten. De meesten mochten het bekopen met een FL. 100,- boete of een dagvaarding.