'Discriminerende religieuze teksten verbieden'

VVD-Kamerlid Oussama Cherribi vindt dat er een aparte wetgeving moet komen om discriminerende religieuze teksten te verbieden. Hij reageert daarmee op de antisemitische teksten die zijn gevonden in een tijdschrift op de islamitische basisschool As Siddieq en een daaraan verbonden website van de Amsterdamse moskee El Tawheed die de tekst via internet verspreidt.

De tekst is een Arabische versie van Adolf Hitlers Mein Kampf volgens O. Cherribi en zijn afkomstig uit een boek van de schrijver Bilal Philips die zijn vertaald door M. El Shersaby, zowel voorzitter van het schoolbestuur als van de El Tawheed-moskee. In het artikel 'Het geloof van Ibrahiem' staat onder meer dat 'de joden de media en de wapenindustrie controleren'. Het CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israël, heeft inmiddels al aangifte gedaan wegens belediging.

Volgens Cherribi, zelf van Marokkaanse afkomst, moet El Shersaby uit het bestuur van de islamitische basisschool worden gezet door de onderwijsinspectie. ''Er moeten strengere eisen worden gesteld aan schoolbesturen. We zijn daar in Nederland te makkelijk in.'' Hij verwijst daarbij naar Engeland, waar momenteel een wet in de maak is die hate speech moet verbieden. ''Zo'n wet moet er ook in Nederland komen, speciaal voor religieuze teksten. Die dienen een spiritueel doel, ze zijn er niet om andere godsdiensten of mensen te beledigen.''

De teksten op de site zijn inmiddels weggehaald.