Terroristen namen rijles voor trucks met giftige stoffen

Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"De FBI heeft het vermoeden dat terroristen uit het Midden-Oosten aanslagen met vrachtwagens met gevaarlijke stoffen voorbereiden. Volgens het weekblad Time is de FBI erachter gekomen dat groepjes Arabieren cursussen op een speciale rijschool in Denver hebben gevolgd, zonder dat ze belangstelling toonden voor een baan als vrachtwagenchauffeur".

Vooral het feit dat de studenten de opleiding contant betaalden, net zoals de kapers die op 11 september drie vliegtuigen op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington lieten neerstorten, vond de FBI verdacht.

De afgelopen week heeft de FBI tientallen rijscholen bezocht om na te gaan of een van de kapers of andere mogelijke terroristen hebben geprobeerd er een vergunning te halen voor het rijden met tankwagens of vrachtwagens met giftige stoffen.

Uit vrees voor nieuwe aanslagen worden in Washington en tal van andere steden vrachtwagens die de stad binnenrijden, zorgvuldig gecontroleerd.

Maar volgens deskundigen is het ondoenlijk alle vrachtwagens met gevaarlijke stoffen in het oog te houden. Dagelijks rijden er dertigduizend tankwagens en vrachtwagens met chemicaliën en explosieven rond in de Verenigde Staten.