School dreigt met rechter inzake coffeeshop

De plannen van de gemeente Heerhugowaard om de gemeentelijke coffeeshop in het centrum van het dorp vlakbij een school onder te brengen, is volkomen verkeerd gevallen bij veel inwoners alsmede het schoolbestuur.

De directie van openbare scholengemeenschap Huygenwaard stapt naar de rechter als het gemeentebestuur bij haar standpunt blijft coffeeshop Basement op luttele afstand van de school te huisvesten. Dat heeft directeur J. Noordeloos burgemeester E. Vermeer maandag laten weten bij een tweede bezoek aan de school: ,,Wij vinden het een zeer ongelukkige keuze. Wij hebben als school een opvoedende taak en als er dan in het beleid van de gemeente staat dat het niet de bedoeling is jongeren voortijdig met softdrugs in aanraking te laten komen, is het een met het ander in tegenspraak.''

De coffeeshop zit nu nog buiten het centrum ondergebracht bij een jongerencentrum maar moet daar weg. Het is niet de eerste keer dat Heerhugowaard problemen ondervindt met de gemeentelijke shop. Critici hebben er al eerder op gewezen dat een gemeente zich eigenlijk niet zou moeten inlaten met dergelijk zaken, ookal omdat de inkoop van grote partijen hash en wiet aan de achterdeur feitelijk illegaal is.