Oudorp: 11 jarige op schoolplein beschoten

De politie van Alkmaar heeft een 34-jarige man aangehouden die vermoedelijk de dader is van een schietpartij met een luchtbuks waarbij een meisje getroffen werd.

Een 11-jarig meisje werd gisterenmorgen in haar rug geraakt na een schot uit een luchtbuks tijdens het speelkwartier van de Rudolf Steinerschool in Oudorp. Het slachtoffer werd rond elf uur geraakt terwijl zij bij de schommel op het schoolplein stond. Zij hoorde een suizend geluid en voelde direct daarna pijn in haar rug.

Vriendinnen van het slachtoffer dachten eerst aan een geintje, maar dat veranderde toen het geraakte kind ineen kromp van de pijn. Daarna brak er even paniek uit op het plein. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zij was geraakt door een kogel uit een luchtdrukwapen.

Uit politie onderzoek bleek dat er hoogst waarschijnlijk vanuit een woning tegenover het schoolplein op het meisje was geschoten. De politie heeft de 34-jarige bewoner van dit huis aangehouden. In het huis trof de politie een luchtbuks aan. De verdachte ontkende overigens te hebben geschoten.