2 nieuwe miltvuur besmettingen

Maandag zijn weer 2 besmettingen van miltvuur bevestigd. Eén van de slachtoffers is een 7 maanden oude baby. Beide zijn waarschijnlijk bij een Amerikaans nieuwsstation besmet geraakt.

Bij de baby van een ABC-producer is een huidbesmetting van het miltvuur vastgesteld. Het kind reageert goed op zijn behandelingen en zijn prognose is uitstekend, aldus ABC 'News President' David Westin. De baby was in het ABC-gebouw op 28 september, de exacte bron van het miltvuur is echter nog niet vastgesteld. Volgens Westin kan het kind ook ergens anders besmet zijn geraakt.

Bij een werknemer van American Media Inc., waarbij het miltvuur eerder was geconstateerd, is een inhaleerbesmetting vastgesteld. De 73-jarige man ligt op het moment in de intensive care. Eerder werd gedacht dat hij wel blootgesteld was aan het virus, maar niet besmet was geraakt. Inmiddels is hij echter positief getest. De man heeft 2 weken in het ziekenhuis gelegen waar hij met antibiotica is behandeld, hij is maandag overgebracht naar de intensive care.

Het totaal aantal mensen waarbij het miltvuur officieel is vastgesteld ligt nu op 4.