Kinderlijkje mogelijk slachtoffer zwarte magie

thaduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Londen onderzoekt of de moord op het zwarte jongetje wiens romp vorige maand in de rivier de Theems in Londen is aangetroffen een vorm van zwarte magie betreft. Zij houdt er rekening mee dat het kind het slachtoffer is geworden van een bizar religieus ritueel.
De politie bekijkt of Zuid-Afrikaanse medicijnmannen in Europa zijn begonnen kleine kinderen om te brengen. De bizarre rituelen zouden worden uitgevoerd om "geneesmiddelen" te maken. Met name bloed en vlees van kleine, onschuldige kinderen zou hiervoor geschikt zijn.

Het in de Theems gevonden rompje van een zwart jongetje en de romp van het blanke meisje dat eind augustus werd aangetroffen bij strand Nulde zijn op gelijke wijze toegetakeld. In beide gevallen ontbraken armen, benen en het hoofd.

Ook gaat het in zowel Londen als in Putten om kinderen van ongeveer zes jaar oud. De overeenkomsten zouden hebben geleid tot de theorie dat een Zuid-Afrikaanse vorm van zwarte magie zijn weg naar Europa heeft gevonden.

Nederlandse rechercheurs zijn naar Londen om de sporen te vergelijken. Het hoofdje van het meisje werd enkele dagen na de vondst van de romp in de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland gevonden. Inmiddels is een reconstructie van het hoofd gemaakt. Justitie besluit binnenkort of het resultaat openbaar wordt gemaakt.

De Londense politie heeft ook de Duitse justitie medewerking gevraagd omdat in de korte broek van het in de Theems aangetroffen kinderlijkje een in het Duits gesteld waslabel werd aangetroffen.