TPG maakt richtlijn voor miltvuur

iMAGE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PTT Post vermeldt de volgende richtlijn op haar intranet:

De kans op besmetting met de miltvuurbacterie bij PTT Post is gering. Het is wel van belang alert te blijven. De arbodiensten hebben met betrekking tot dit onderwerp een protocol opgesteld ter aanvulling op de bestaande incidentregeling. Het protocol is geschreven op de processen bij Mail. Uiteraard zijn de aanbevelingen ook van toepassing op de andere bedrijfsonderdelen van TPG zoals TNT, Dox & Data enz.

In principe bestaat er weinig gevaar voor besmetting. Er moeten relatief grote hoeveelheden van de stof worden ingeademd of veelvuldig worden aangeraakt waarbij er via een wondje contact moet zijn met de stof.

Op iedere locatie een incidentenklapper aanwezig. Hierin staat onder tabblad 8 de handelswijze bij constatering van verboden en/of gevaarlijke zendingen.
Wordt een verdachte brief of een verdacht pakketje opgemerkt, dan moet de zending worden veiliggesteld. Daarna moet de dienstdoende leidinggevende worden gewaarschuwd. Vervolgens moet het incidentmeldingsnummer gebeld worden van Bedrijfsveiligheid Post

Naar aanleiding van het protocol worden de leidinggevenden verzocht de nodige maatregelen te treffen en hun medewerkers over de inhoud te informeren.