NFL Week 6

De zesde week van de NFL was goed voor maar liefst drie wedstrijden die in de extra tijd werden beslist.

Washington Redskins - Dallas Cowboys 7 - 9
Eindelijk is het dan zover. De Cowboys hebben de eerste overwinning te pakken, en dat tegen een andere ploeg die nog zonder overwinning zat dit seizoen. Ondanks het feit dat de Cowboys de hele wedstrijd geen touchdown konden scoren, waren de Redskins gewoon zo mogelijk nog slechter. Beide ploegen kunnen nog steeds niet overtuigen in de competitie, en de lage scores zijn daar debet aan. Defensief hadden beide ploegen hun zaakjes op zich wel voormekaar, maar al het hele seizoen is het scoren van de broodnodige punten een probleem.

Arizona Cardinals - Chicago Bears 13 - 20
In een attractieve wedstrijd tussen de Bears en de Cardinals werd het publiek getrakteerd op een heerlijke zondagmiddag wedstrijd waarin de Bears uiteindelijk nog redelijk eenvoudig de zege konden wegsnaaien voor de neus van de Cardinals. Het team uit Chicago is bezig aan een goed seizoen, en zeker de offence is hier een voorbeeld van. Vooral de running game loopt goed bij de Bears, en als in het derde kwart van de wedstrijd McQuarters een fumble over 69 yards terug weet te lopen is de overwinning definitief. Als de Bears deze lijn weten vast te houden zouden ze nog hoge ogen kunnen gaan gooien.

Tampa Bay Buccaneers - Tennessee Titans 28 - 31
In een absolute thriller van een wedstrijd wisten de Titans uiteindelijk te winnen in de extra tijd van de Bucs. Beide ploegen waren de afgelopen twee a drie jaar dominant in elke wedstrijd, en zondag wilde geen van beide teams onder doen voor de ander. Dit resulteerde in een wedstrijd waarin beide quarterbacks zich konden onderscheiden. Aan het einde van het vierde kwart stond de stand op 28 - 28, waarna in overtime de kicker van de Titans het koelste bleef en een 49 yard fieldgoal voor de overwinning tussen de palen schopte. Zeven touchdowns, en drie Fieldgoals, kortom voor de toeschouwers een waar spektakel.

New York Giants - St. Louis Rams 14 - 15
Voor het eerst dit seizoen hadden de Rams het moeilijk met hun tegenstanders, waar de Giants twee keer de endzone vonden voor een touchdown, konden de Rams nooit meer dan drie punten per keer op het bord krijgen. En dat is opvallend voor een team dat bekend staat als de big play offence, die bijna altijd goed zijn voor 25 of meer punten. Wat dat betreft verdienen de Giants dan ook alle lof voor hun prestatie. Helaas voor hen wonnen de Rams wel, inmiddels hun vijfde winst in evenzoveel wedstrijden.

San Diego Chargers – New England Patriots 26 – 29
De tweede thriller van het weekend. De Chargers wistenin de laatste seconden van de reguliere speeltijd de stand weer gelijk te trekken op 26 – 26, en dan is het meestal zo dat die klap de tegenstander fataal word. Maar de Patriots toonden dat ze tegen de druk opkonden en wisten in overtime een beslissende fieldgoal tussen de palen te krijgen. Beste man van het veld was Patriot quarterback Brady, die maar liefst 364 yards bijeen wist te sprokkelen. Ook zijn collega van het andere team speelde een near perfect game, met 270 yards totaal.

Detroit Lions – Minnesota Vikings 26 – 31
Al het hele seizoen is de defence van de Lions te zwak, waardoor de hoge scores van de offence totaal teniet worden gedaan. Illustratief voor dit gegevenis het feit dat Lions QB Batch een 300+ yard wedstrijd had, en in het vierde kwart 13 punten bijeen wist te krijgen, maar omdat de defence in het tweede kwart alles maar liet passeren was er van een comeback nooit echt sprake. De Lions wachten nog steeds op hun eerste overwinning, en dat maakt hun de enige ploeg zonder winst tot nu toe.

Pittsburgh Pirates – Kansas City Chiefs 20 – 17
De Pirates kwamen, zagen, en overwonnen, maar bijna wisten de Chiefs daar een stokje voor te steken. Met maar liefst 15 punten in het laatste kwart zetten de Chiefs de maximale druk op de defence van de Pirates, die desondanks het hoofd boven water wisten te houden. Mede dankzij een slimme, langdurige aanval die het tempo van de Chiefs compleet brak, en zo konden de Pirates de voorsprong die ze uitgebouwd hadden toch nog eenvoudig vasthouden.

Baltimore Ravens – Green Bay Packers 23 – 31
Ondanks dat de eindscore anders doet vermoeden hebben de Packers het team van de Ravens compleet op de slachtbank gelegd. Favre strooide weer met goede passes enslimme plays en trok op die manier zijn team naar de eindstreep. In het laatste kwart scoorden de Ravens nog wel 13 punten, maar dat lag meer aan het feit dat de Packers gas terug namen, dan dat de Ravens zelf daadwerkelijk in de wedstrijd terug konden komen. Green Bay heeft pas een wedstrijd verloren, en zijn hard op weg naar een playoff plaats.

Cleveland Browns – Cincinnati Bengals 14 – 24
In een matige wedstrijd waar de fouten het spel aantrekkelijk maakten waren de Bengals te sterk voor de Browns. Beide teams draaien een seizoen boven verwachting, en staan nu op drie gewonnen wedstrijden. De Bengals leunen in de aanval op de ervaren John Kitna, en hij weet zijn team aan het spelen te krijgen. De Browns zijn defensief erg sterk, maar hun offence weet nog niet alle kansen die ze krijgen te benutten, maar als de lijn zich zo doorzet zouden ze nog wel eens een verrassende uitslag neer kunnen zetten.

New Orleans Saints – Carolina Panthers 27 – 25
In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wisten de Saints door een 1 yard run van Williams toch nog de Panthers te verslaan. Vlak daarvoor nog leken de kansen verkeken toen de Pathers door een puntreturn van Smith op 20 – 25 kwamen. De Saints begonnen sterk met een 17 – 0 voorsprong, maar gaven het even snel weer uit handen. Tegen een team als carolina kun je dan nog terugkomen, maar als ze tegen de grote jongens moeten spelen, dan zijn dat soort acties direct fataal.

San Fransisco 49ers – Atlanta Falcons 37 – 31
De derde overtime wedstrijd van het weekend, en het was meteen een kraker. Tot het laatste toe waren deze teams aan elkaar gewaagd, en als de weegschaal de andere kant op was gevallen, dan had iedereen daar ook vrede mee kunnen hebben. Uiteindelijk hielden de 49ers hun aspiraties op de macht in hun poule levend door een touchdown pass in de laatste seconden van de extra tijd.

Denver Broncos – Seattle Seahawks 21 – 34
In een leuke wedstrijd, met een aangenaam verloop wisten de Seahawks de Broncos opzij te zetten. Ook deze twee teams staan nu op een 3 gewonnen 2 verloren, en hebben dus alle kansen in eigen hand op de playoffs. Wat overigens verrassend is aangezien beide teams de laatste jaren in een matige periode zaten.

Volgende week meer

Met dank aan Jorrit en Wanco voor het opletten dan nu de:

Miami Dolphins - New York Jets 17 - 21
In de tweede helft wist New York een 17 - 0 achterstand om te buigen in een klinkende overwinning tegen de Dolphins. Dank zij twee touchdowns van Jets speler Coles, beide uit een pass van Testaverde, liepen de Jets uiteindelijk geen averij op. Voor de Dolphins moet dit een behoorlijke klap in het gezicht geweest zijn, aangezien ze wel makkelijk op een ruime voorsprong konden komen.