Nieuw te streamen in oktober

Het wordt eerder donker, de dagen beginnen al langzaamaan kouder te worden en er is het dringende advies om thuis te werken; voldoende excuus om ook series te bingewatchen. Of films, natuurlijk, dat kies je zelf. Wat hebben de grote streamers deze maand allemaal nieuw in het aanbod?

Netflix

Mad Max: Fury Road is vanaf vandaag terug op Netflix. Ook beleeft de romantische serie Emily in Paris (2 oktober) haar première, met in de hoofdrol Lily Collins. Daarnaast is Sir David Attenborough na een succesvolle lancering van zijn eigen Instagram-account ook te zien in een nieuwe natuurfilm. In David Attenborough: A Life on Our Planet (4 oktober) kijkt de natuurdocumentairemaker terug op wat hij tijdens zijn leven heeft zien veranderen en wat de mensheid moet doen om catastrofale gevolgen tegen te gaan. Ook is het vervolg op de hitserie The Haunting of Hill House uit 2018 te zien. Vanaf 9 oktober wordt er gespookt in Bly Manor. Als laatste een interessante samenwerking tussen bioscopen en Netflix. Eerst zal vanaf morgen The Trial of the Chicago 7 te zien zijn in de bioscoop, waarna de film vanaf 16 oktober beschikbaar is om te streamen. In de hoofdrollen Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Mark Rylance en Yayha Abdul Mateen II. 

Andere opvallende filmtitels zijn deze maand Aquaman (17 oktober), Rebecca (21 oktober) en Little Women (24 oktober).

Mis je nog iets? Voeg het toe in de reacties of in het Netflix-topic op het forum.

Amazon Prime Video

Er kan weer gegriezeld worden, want The Walking Dead: World Beyond zal wekelijks te zien zijn vanaf 2 oktober. De serie richt zich op de eerste generatie die in de zombiewereld is opgegroeid. Sommigen zullen helden worden, sommigen worden schurken, uiteindelijk zal iedereen voor altijd veranderen. Allemaal zijn ze volwassen en hebben ze hun eigen identiteit, zowel goed als slecht.Houd de Frontpage in de gaten voor een interview met een deel van de cast. Er komen een aantal exclusieve Blumhouse-producties naar deze streamingboer. The LieBlackhouse, Nocturne en Evil Eye zijn vanaf 6 en 13 oktober te zien. Het tweede seizoen van The Boys komt op 9 oktober tot een einde. Als laatste een interessante nieuwe serie; met Nick Frost in de hoofdrol als Gus en Simon Pegg als Dave, is Truth Seekers (30 oktober) een komedie-dramaserie over een team van paranormale onderzoekers die samenwerken om spoken waar te nemen in het Verenigd Koninkrijk. Ze willen de spoken opsporen, filmen en dan delen ze hun avonturen op een online kanaal waar iedereen naar kan kijken. Hun bovennatuurlijke ervaringen worden steeds frequenter, angstaanjagender en zelf dodelijker naarmate ze een samenwerking beginnen te ontmaskeren die het einde ter tijden voor het hele menselijk ras kan betekenen. 

Andere toevoegingen op Prime Video worden niet uitgebreid aangekondigd, maar FOK!kers die hun ontdekkingen op Prime Video willen bespreken doen dat in het daarvoor bestemde topic op het forum.

Videoland

Ook genoeg te zien bij deze partij. Zo is het derde seizoen van de topserie Killing Eve beschikbaar vanaf 26 oktober. In oktober ligt opvallend genoeg de nadruk al op kerst, want er worden een hele reeks kerstfilms toegevoegd aan het aanbod. Daarnaast is de nieuwste show van Peter Pannekoek, Later Was Alles Beter, die goede recensies kreeg te zien vanaf 28 oktober. Opvallende filmtitels zijn A Pet's Life (8 oktober), in het Nederlands Huisdiergeheimen, en Shark Tale (4 oktober).

FOK!kers die over Videoland-series en -films willen praten doen dat in het Videoland Unlimited-topic.

Disney+

De Star Wars-fans kunnen in oktober hun Disney+ abonnement weer activeren, want het tweede seizoen van The Mandalorian komt eraan. Vanaf 30 oktober wordt er wekelijks een nieuwe aflevering uitgezonden. Het is afwachten of mensen ook deze keer bereid zijn om elke week te wachten op een nieuw deel van het avontuur dat kijkers vorig jaar aan hun schermen gekluisterd kreeg. Door de aankoop van 20th Century Fox worden er ook steeds meer van deze titels beschikbaar op het platform. Zo zijn de meeste X-Men-films al te zien en komt daar deze maand ook het succesvolle The Greatest Showman (2 oktober) bij, het muzikale verhaal dat losjes geїnspireerd is door het leven van P.T. Barnum.

Een interessante kandidaat om te bingen is The Right Stuff (16 oktober). Deze Disney+ Original vertelt het verhaal van de begindagen van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. De serie is gebaseerd op de bestseller van Tom Wolfe. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog selecteert de nieuw gevormde NASA zeven van de beste testpiloten van het leger om astronaut te worden. Deze mannen strijden om de eerste in de ruimte te zijn, bereiken het onmogelijke en inspireren de wereld om zich naar een nieuwe horizon van ambitie te wenden. Ook komt eindelijk de Pixar-film Onward (16 oktober) beschikbaar, nadat de film al in het VK en in de VS te zien was via Disney+.

Bespreek Disney+-tips en nieuws in het Disney+-topic.

Apple TV+

Bill Murray in een romantische comedy, dat is lang geleden. Nadat On The Rocks in Nederland een bioscooprelease krijgt zal de film te zien zijn op dit platform vanaf 12 oktober. De regie is handen van Sofia Coppola en krijgt internationaal lovende kritieken. Nog een opvallende ster die een nieuwe rol vervult. Ant-Man Paul Rudd verzorgt de vertelling van de natuurserie Tiny World en is te zien vanaf 2 oktober. Veel series op Apple TV+ werken met wekelijkse afleveringen. De series die in oktober verder zullen gaan zijn onder andere Tehran, Ted Lasso en Long Way Up.

Deel ervaringen en reacties op Apple TV+ in het daarvoor bestemde forumtopic.

Waar zit jij op te wachten? Wat ga je bingen? Laat het ons weten in een reactie!