Bioscoopfilm My Spy verschijnt vervroegd op Amazon Prime Video

De actiekomedie My Spy met Dave Bautista in de hoofdrol verschijnt zonder grote bioscooprelease binnenkort op de streamingdienst Amazon Prime Video. Dit laat de website Deadline weten.

De door Peter Segal (Grudge Match, Get Smart) geregisseerde film was begin maart in enkele landen kort in de bioscoop te zien, waaronder in Canada, Mexico en Duitsland. Met slechts $4,4 miljoen opbrengst in de wereldwijde box office tegenover een filmbudget van $18 miljoen is het dan ook geen vreemde stap om de film zeer snel naar de streamingdiensten te krijgen. STX Entertainment heeft daarom besloten de film in de etalage te zetten, waar Amazon op heeft gereageerd. Het is op dit moment nog onbekend op welke datum de film op de streamingdienst is te zien.

My Spy is niet de eerste film die door de coronacrisis eerder op streamingdiensten is verschenen dan de bedoeling was. Zo heeft Paramount The Lovebirds verkocht aan Netflix in plaats van deze zelf in de bioscopen uit te brengen en besloot Disney om de film Artemis Fowl geen bioscoop- maar streamingrelease te geven op Disney+. Disney-baas Bob Iger gaf recent nog aan dat het niet alleen bij Artemis Fowl blijft. Welke titels van Disney nog meer naar de streamingdienst gaan is op dit moment nog niet bekendgemaakt.

De film My Spy gaat over JJ (Dave Bautista), een belangrijke agent die werkt voor de CIA. Wanneer een missie uit de hand loopt, krijgt hij nog een laatste kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een gevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. Al snel wordt hij ontmaskerd door de moedige, negenjarige Sophie (Chloe Coleman). Zij belooft JJ niet te verraden, maar dan moet hij haar wel leren hoe je een spion wordt.