Nieuw te streamen in september

Op vakantie geweest? Uitgefeest op de festivals? Weer aan het werk en 's avonds op de bank een serietje of filmpje kijken? De streamingdiensten hebben niet stilgezeten en weer aardig wat moois voor ons voorbereid. Hier is onze selectie van de nieuwe toevoegingen in september.

Apple TV+

Slow Horses is een duister humoristisch spionagedrama dat een disfunctioneel team van Britse inlichtingenagenten volgt die dienen in een stortplaats van MI5, bekend als Slough House. Seizoen vier (aflevering 1 nu te zien, nieuwe afleveringen op woensdagen t/m 9 oktober) opent met een bomaanslag die persoonlijke geheimen ontploft en de toch al onstabiele fundamenten van Slough House op zijn kop zet.

La Maison (20 september 2 afleveringen, daarna wekelijks t/m 15 november) is een Franstalig familiedrama dat zich afspeelt in een iconisch in Parijs gevestigd high-fashion atelier. Een kijkje achter de schermen in de hedendaagse, steeds evoluerende wereld van mode en ambitieuze Franse elegantie en luxe. De serie volgt twee illustere, disfunctionele en krachtige rivaliserende families die strijden om dominantie in de meedogende wereld van de high fashion.

George Clooney en Brad Pitt werken samen voor de actiekomedie Wolfs (27 september), geschreven en geregisseerd door Jon Watts. Clooney speelt een professionele fixer die is ingehuurd om een spraakmakende misdaad te verdoezelen. Maar wanneer een tweede fixer (Pitt) opduikt en de twee "eenzame wolven" gedwongen worden om samen te werken, ontdekken ze dat hun nacht uit de hand loopt op manieren die geen van beiden had verwacht.

Ook verschijnen er wekelijks nieuwe afleveringen van Bad Monkey, Pachinko en Las Azules.

HBO Max

Fans van Batman (en The Batman, uit 2022) kunnen vanaf 20 september kijken naar The Penguin. Colin Farrell vertolkt de hoofdrol van Oz Cobb (oftewel The Penguin) in deze achtdelige serie. The Penguin zet de epische misdaadsaga van Batman voort die filmmaker Matt Reeves begon met The Batman. De serie is ontwikkeld door showrunner Lauren LeFranc en draait om het personage dat Farrell in de film speelt. Naast Colin Farrell zien we ook Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo en Deirdre O’Connell.

De nieuwe HBO Original-documentaire Wise Guy: David Chase and The Sopranos(8 september) is geregisseerd door Alex Gibney en belicht in twee delen het leven en de carrière van scenarioschrijver en The Sopranos-bedenker David Chase. Op een replica set van het kantoor van de psychiater Dr. Melfi's, draait Gibney de rollen om voor David Chase. Ze analyseren samen de oorsprong van The Sopranos, het creatieve proces achter de serie en de nauwe verbindingen tussen de personages en het eigen leven van Chase. Naast interviews met schrijvers, producenten, executives en acteurs van de serie, waaronder Lorraine Bracco, Edie Falco en Michael Imperioli wordt met vele fragmenten, oude auditie-opnames en behind the scenes-beelden de kijker volledig 'ondergedompeld' in de verbluffende Sopranos-wereld. 

“Laten we samen deze stad verlaten”, vraagt Shuichi Saito, een voormalig klasgenoot van Kirie Goshima, een middelbare scholier die geboren en getogen is in Kurouzu-cho. Alles gebeurt in een wervelwind, de rook van het crematorium en de bewoners veranderen in een spiraal. De ogen van mensen rollen, hun tong draait rond en hun lichamen draaien. In een poging te ontsnappen besluit Kirie in Uzumaki (29 september) weg te rennen voor Kuouzu-cho, maar zal ze kunnen overleven? Deze langverwachte anime-adaptatie van Junji Ito's horror klassieker werd geregisseerd door Hiroshi Nagahama.

Met de release van Beelejuice Beelejuice in bioscopen is het wellicht leuk om het eerste deel nog eens te kijken. Daarom heeft HBO Max Beelejuice (nu te zien) toegevoegd om te streamen. Ook kun je deze maand kijken naar Where the Crawdads Sing (13 september), Bullet Train (20 september) Wonder Woman 1984 (21 september) en de tv-serie Red Eye (seizoen 1, nu te zien).

Prime Video

The Grand Tour: One For The Road (13 september): In hun laatste Grand Tour-avontuur negeren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May de instructies van Mr. Wilman en gaan ze naar Zimbabwe in drie auto's die ze altijd al wilden bezitten, een Lancia Montecarlo, een Ford Capri 3-liter en een Triumph Stag, voor een verbluffende roadtrip door prachtige en soms uitdagende landschappen die leidt naar een emotionele ontknoping op een vreemd vertrouwd eiland.

Het nieuwe seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power (eind augustus begonnen; wekelijks t/m 3 oktober) bevat het langverwachte Beleg van Eregion, een definitieve slag in J.R.R. Tolkiens geschiedenis van het Tweede Tijdperk van Middle Earth. In dit seizoen begint de allesverwoestende oorlog tegen Sauron - en niet iedereen zal het er levend vanaf brengen. Voortbouwend op seizoen één, dompelt het nieuwe seizoen zelfs de meest geliefde personages onder de duisternis. Elfen en dwergen, orcs en mensen, tovenaars en Harfoots zullen hun plek moeten vinden in een wereld die op de rand van onheil komt te staan. Terwijl vriendschappen onder druk staan en koninkrijken uiteen vallen, moeten ze vechten om vast te houden aan wat voor hen het allerbelangrijkst is... elkaar.

SkyShowtime

Douglas Bellowes (Hugh Bonneville) is in Steven Moffats Douglas Is Cancelled (nu te zien) een gerespecteerde en ervaren nieuwspresentator van middelbare leeftijd en een van de presentatoren van het programma Live At Six. Hij is een echte praatjesmaker die geniet van het leven dat hij met zijn vrouw Sheila (Alex Kingston) heeft opgebouwd. Achter de schermen is Douglas continu op zoek naar bevestiging van zijn jongere, technisch onderlegde en socialmediabewuste co-host Madeline (Karen Gillan). Douglas leidt een leven vol privileges: hij wordt gezien als een nationale trots die blijkbaar niets fout kan doen ... totdat hij een ongepaste grap maakt op een bruiloft. Een van de andere gasten hoort zijn opmerkingen en dreigt deze op social media te delen. Tijdens het aanhoudende drama en de digitale storm die zich ontvouwt, wordt Douglas zijn vermeende misstap volledig opgeblazen en uit zijn verband gerukt, waarbij iedereen een mening heeft. Douglas probeert aan de geruchten te ontsnappen en bevindt zich in een chaotische en uitzichtloze situatie. Kan hij rekenen op de steun van zijn agent en collega’s? Wat is Douglas zijn volgende stap? Wordt hij ook slachtoffer van de zogenaamde ‘cancelcultuur’? Waarom zou Madeline, met haar 2 miljoen volgers, uit naam van Douglas een bericht plaatsen? Vriend of vijand? Dat is nog maar de vraag.

Tulsa King (seizoen 2, 18 september wekelijks) volgt het verhaal van de New Yorkse maffiabaas Dwight “The General” Manfredi (Sylvester Stallone). Na een gevangenisstraf van 25 jaar wordt hij zonder pardon door zijn baas naar Tulsa, Oklahoma verbannen, waar hij besluit voor zichzelf te beginnen. Zich realiserend dat zijn maffiafamilie misschien niet het beste met hem voor heeft, stelt Dwight langzaam een team samen van opmerkelijke figuren. Samen creëren ze een crimineel imperium op een plek die voor hem evengoed een andere planeet had kunnen zijn. De terugkerende sterren van het eerste seizoen, Annabella Sciorra en Tatiana Zappardino, zijn ook in het tweede seizoen te zien, naast een sterrencast bestaande uit Andrea Savage, Martin Starr, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza en Jay Will, Garrett Hedlund en Dana Delany.

Het nieuwe seizoen van Frasier (seizoen 2, afl1 1-2 op 23 september en daarna wekelijks) gaat verder met Frasier Crane (Kelsey Grammer) in het volgende hoofdstuk van zijn leven waarin hij terugkeert naar Boston om nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe relaties te smeden en - vol hoop - eindelijk een oude droom of twee te vervullen. Naast Grammer zien we onder andere Jack Cutmore- Scott als Freddy, Frasiers zoon; Nicholas Lyndhurst als Alan, Frasiers oude studievriend die nu universitair docent is; Toks Olagundoye als Olivia, Alans collega en hoofd van de afdeling psychologie van de universiteit; Jess Salgueiro als Eve, Freddy’s kamergenoot; en Anders Keith als David, Frasiers neef. Peri Gilpin is een terugkerende gastster die opnieuw te zien is in de iconische rol van Roz Doyle’, met de legendarische James Burrows die terugkeert om twee afleveringen van het nieuwe seizoen te regisseren.

Disney+

De beruchte Agatha Harkness voelt zich machteloos nadat de verdachte goth Teen haar in Agatha All Along (19 september) bevrijdt uit een verwrongen betovering (zie WandaVision, ook te zien op Disney+). Haar interesse wordt gewekt als hij haar smeekt hem mee te nemen op de legendarische Witches' Road, een magische reeks beproevingen die, als ze worden overleefd, heksen beloont met wat ze nodig hebben. Samen vormen Agatha en Teen een wanhopige kring van heksen en gaan ze op weg naar de Witches' Road.

In de jaren 90 stapte haute couture van de catwalk af, de mainstreamcultuur in. Deze iconische serie In Vogue: the 90's (vanaf 13 september) waarin naast Anna Wintour en Edward Enninful van Vogue grote namen uit de mode-, film- en muziekwereld aan bod komen, belicht het verhaal van de beroemdste momenten uit de mode en popcultuur in de jaren 90.

De schandalige wereld van een groep vrouwelijke mormoonse influencers implodeert in The Secret Lives of Mormon Wives (nu te zien) wanneer ze verstrikt raken in een seksschandaal dat de internationale krantenkoppen haalt. Hun gemeenschap is tot op het bot geschokt, waarbij geloof, vriendschap en reputaties op het spel komen te staan.

Ook op Disney+ deze maand: Marvel's Hit-Monkey (seizoen 2, vanaf 9 september), Bob's Burgers (seizoen 14, deel 2, nu te zien), Unprisoned (seizoen 2, nu te zien)

Netflix

Na de dramatische gebeurtenissen tijdens Camille en Gabriel’s mislukte bruiloft is Emily in Paris (seizoen 4, deel 1, nu te zien en deel 2 vanaf 12 september) van slag: ze heeft sterke gevoelens voor twee mannen, maar Gabriel verwacht een baby met zijn ex en Alfie’s ergste nachtmerries over haar en Gabriel zijn bevestigd. Op het werk moet Sylvia een lastig dilemma uit haar verleden onder ogen zien in het belang van haar huwelijk. Tegelijkertijd worstelt het team van Agence Grateau met personeelswisselingen. Mindy en de band bereiden zich voor op het Eurovisie Songfestival, maar het geld raakt op en ze worden gedwongen om geld te besparen. De chemie tussen Emily en Gabriel neemt toe wanneer ze samenwerken aan een Michelinster, maar twee grote geheimen dreigen roet in het eten te gooien.  

Met originele beelden en interviews vertelt de documentaire Apollo 13: Survival (5 september) het zenuwslopende verhaal van Apollo 13 en de strijd om de astronauten veilig terug naar huis te brengen.

Ook toegevoegd deze maand: Prison Break (4 seizoenen, nu te zien), The Boy in the Striped Pajamas (15 september) The Purge: Anarchy en The Purge: Election Year (16 september)

Canal+

In de nieuwe zesdelige dramaserie Een van ons (12 september twee afleveringen, vervolgens elke donderdag één aflevering), geïnspireerd op de moord op Marianne Vaatstra, volg je de jarenlange zoektocht naar de dader van de verkrachting en moord op de 16-jarige Anneke (gespeeld door Richelle Plantinga). Zij wordt precies tussen een klein dorp en een AZC dood gevonden. De moordzaak verscheurt niet alleen hele families en het dorp, maar houdt uiteindelijk het hele land bezig. De misdaad blijft jarenlang onopgelost, totdat een grootschalig DNA-onderzoek de zaak eindelijk openbreekt. Hoe een gruwelijke verkrachting en moord jarenlang een dorp in zijn greep houdt. Een aangrijpende serie met fantastische cast met o.a. Hans Kesting, Gijs Blom, Eefje Paddenburg, Jack Wouterse en Imanuelle Grives.

Educators (vanaf 5 september seizoen 1, vanaf 12 september seizoen 2 en vanaf 19 september seizoen 3) is een hilarische serie uit Nieuw-Zeeland, die het chaotische leven van een groep onbekwame middelbare schoolleraren volgt. Hun goedbedoelde, maar vaak rampzalige pogingen om goed onderwijs te geven, leiden tot grappige en gênante situaties. Van absurde lesplannen tot ongemakkelijke oudergesprekken, de docenten laten zien dat lesgeven allesbehalve eenvoudig is.

De nieuwe Tsjechische serie Daughter of the Nation (29 september) werpt een frisse blik op een historisch verhaal uit de 19e eeuw. De serie is geïnspireerd op Zdeňka Havlíčková, dochter van de invloedrijke journalist Karel Havlíček Borovský. Na de dood van haar vader streven Tsjechische nationalisten ernaar haar tot cultureel symbool te maken. Haar relatie met een Poolse officier uit het Oostenrijkse leger maakt haar echter omstreden. De zesdelige serie draait om haar dilemma: volgt ze haar hart of voldoet ze aan de verwachtingen?

De komische Nieuw-Zeelandse dramaserie Far North (2 september), gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een bende probeert een half miljard dollar aan methamfetamine naar de kust van Nieuw-Zeeland te smokkelen. Ondanks hun incompetentie en bizarre plannen, lukt het de bende bijna om hun enorme lading op de markt te brengen. De situatie draait echter uit op een mislukking, wanneer een vasthoudende 70-jarige Māori-dieselmonteur en zijn vrouw zich bemoeien met de zaak.