Nieuw te streamen in september

De laatste weken van de zomer zijn aangebroken. Nog even en we komen niet meer buiten en dan is het wel zo fijn om wat leuks te kunnen zien op je favoriete streamingdienst. Laten we eens kijken wat er deze maand zoal nieuw is.

Netflix

Netflix heeft deze maand een fijne selectie Originals nieuw in het assortiment, zoals Young Wallander (nu te zien), over de oorsprong van de bekende detective Kurt Wallander of Ratched (18 september) over de verpleegster uit One Flew Over the Cuckoo's Nest (nu gespeeld door Sarah Paulson). Naast deze 'prequels' kun je sinds gisteren ook de serie Away zien, over een astronaut die een reis maakt naar Mars en haar man en zoon daarvoor moet achterlaten.

Ook op het gebied van films heeft Netflix een paar originals: I'm Thinking of Ending Things (nu te zien), The Babysitter: Killer Queen (10 september), het vervolg op The Babysitter uit 2017, The Devil All The Time (16 september), gebaseerd op het gelijknamige boek met een hoofdrol voor Tom Holland en Enola Holmes (23 september), waarin het blijkt dat Sherlock en Mycroft een klein zusje (Millie Bobby Brown) hebben die net zo slim is.

Verder voegt Netflix nog een aantal bekende films toe, waaronder Revolutionary Road, Curse of Chucky, The Mask, Sing, A Million Ways to Die in the West, Johnny English, Johnny English Reborn, The Green Mile (allemaal nu te zien), Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (25 seotember), Jumani: The Next Level (27 september), Charlie's Angels en The Grudge (de versies uit 2020, 29 september) en een nieuw seizoen van Jane the Virgin (seizoen 5, 27 september).

Amazon Prime Video

Fans van The Boys kunnen nu de eerste drie afleveringen kijken van het tweede seizoen, en de komende weken worden elke vrijdag nieuwe afleveringen toegevoegd tot aan de finale op 9 oktober.

In het nog heftigere en krankzinnige tweede seizoen zijn The Boys op de vlucht voor de wet. Ze worden opgejaagd door de Supes en proberen zich wanhopig te hergroeperen en terug te vechten tegen Vought. Ondergedoken proberen Hughie (Jack Quaid), Mother's Milk (Laz Alonso), Frenchie (Tomer Capon) en Kimiko (Karen Fukuhara) zich aan te passen aan een nieuw normaal, dit alles gebeurt terwijl Butcher (Karl Urban) nergens te vinden is. Tegelijkertijd moet Starlight (Erin Moriarty) haar plaats in The Seven innemen, want Homelander (Antony Starr) wil de volledige macht overnemen. Zijn macht wordt echter bedreigd door de toevoeging van Stormfront (Aya Cash), een social media-savvy en nieuwe Supe, die haar eigen agenda heeft. Daarbovenop komt nog dat de Supervillain-dreiging centraal staat en zorgt voor veel lawaai, terwijl Vought probeert te profiteren van de paniek in het land.

Op 25 september gaat de nieuwe serie Utopia in première, waarin lezers van een comic in de verhalen een samenzwering ontdekken die het einde van de wereld kan betekenen. En eigenlijk valt All Or Nothing: Tottenham Hotspur niet onder september, omdat de eerste drie afleveringen van deze voetbal-realityserie op 31 augustus beschikbaar werden, maar op 7 september worden afleveringen 4, 5 en 6 toegevoegd en de laatste drie kun je kijken vanaf 14 september.

Verder voegt ook Prime Video doorlopend titels toe die ze niet groots aankondigen en we dus niet eenvoudig in dit bericht kunnen vermelden. Zo is onlangs de serie Buffy the Vampire Slayer toegevoegd, zo ontdekten we op het forum, en wordt op 9 september seizoen 1 t/m 22 van South Park toegevoegd.


Ziggo Movies & Series / HBO

Ziggo is nog steeds het zelfbenoemde "home of HBO" en in het Movies & Series-pakket kun je dan ook vanaf deze week de serie I May Destroy You zien, een onverschrokken, openhartige en provocerende dramaserie met Michaela Coel over de kwestie hoe we in deze huidige tijd oog houden voor het onderscheid tussen seksuele bevrijding en uitbuiting. Vanaf 15 september is er wekelijks een aflevering van de zesdelige serie The Third Day:

In de eerste drie afleveringen ‘Summer’ schittert Jude Law als Sam, die een mysterieus eiland voor de Britse kust ontdekt met eilandbewoners die koste wat kost hun tradities willen behouden. Geheimzinnige rituelen tijdens zijn verblijf confronteren hem met trauma’s uit het verleden. Terwijl de grenzen tussen fantasie en realiteit vervagen, onthullen de eilandbewoners een schokkend geheim. In de laatste drie afleveringen ‘Winter’ komt buitenstaander Helen (Naomie Harris) naar het eiland op zoek naar antwoorden, maar haar komst zorgt voor een heftige confrontatie.

Videoland

Liefhebbers van oude Nederlandse soaps kunnen bij Videoland dagelijks een aflevering van Goudkust verwachten, net zo lang tot seizoen 1 t/m 6 volledig op de streamingdienst staan. Deze week zijn ook alle 9 seizoenen van de Amerikaanse The Office toegevoegd en vanaf 20 september is de serie Zoey’s Extraordinary Playlist te zien.

Op het gebied van films is het misschien leuk om te kijken naar Red en Red 2 (nu te zien), Gods of Egypt (9 september), Snowden (10 september), Notting Hill, Room (beide 12 september), Hugo (13 september), Rocky Balboa (14 september) of Mi Vida (19 september).

Disney+

De grote toevoeging bij Disney+ is natuurlijk de bijzondere premium-release van de remake van Mulan, dat te zien is tegen bijbetaling van 22 euro (al vervalt dat tarief na drie maanden). Of het de uitgave waard is kun je lezen in onze review.

Op 25 september voegt de dienst de documentaire Magic Of Disney’s Animal Kingdom toe, waarin Josh Gad (Frozen) de kijker meeneemt achter de schermen van het Disneypark Animal Kingdom en het The Seas with Nemo & Friends-onderdeel van het park EPCOT.

Op 11 september kun je The One and Only Ivan zien, over een gorilla die woonachtig is in een oud winkelcentrum.

Apple TV+

Apple voegt nog wekelijks nieuwe afleveringen toe van de komedie Ted Lasso, over een Amerikaanse coach die in Engeland de leiding krijgt over een voetbalteam. Daarnaast start op 18 september de reisserie Long Way Up, waarin Ewan McGregor en Charley Boorman op hun motorfietsen Door Zuid- en Midden-Amerika reizen. Na drie afleveringen in de eerste week verschijnen daarna wekelijks nieuwe afleveringen.

De serie Tehran volgt ook die releasemethode, startend op 25 september. In deze spionageserie wordt het verhaal verteld van een Mossad-agent die diep undercover gaat tijdens een gevaarlijke missie in Teheran.