Vijf filmtips voor de maand juli

Filmtip 2: Mr. Holmes

Releasedatum: 16 juli.

Genre: misdaad, mysterie.

Regisseur: Bill Condon.

Cast: Ian McKellen, Milo Parker, Laura Linney.

Na enige afwezigheid is Sherlock Holmes deze keer niet te zien in de vorm van Benedict Cumberbatch, maar als verouderde, met pensioen gegaande meneer Holmes. Hij kijkt terug op zijn leven en herinnert zich een onopgeloste zaak.

Verwachtingen

Sherlock Holmes-films hebben het altijd goed gedaan bij een groot publiek, ook al waren ze soms niet van al te beste kwaliteit (*probeert Game of Shadows niet zwart te maken*). Ook deze keer zijn de verwachtingen hooggespannen en de eerste recensies zijn dan ook gemengd positief. Een groot pluspunt is uiteraard Ian McKellen in de iconische rol. Dat is iets wat niemand eigenlijk meer had verwacht.

Filmtip 3: Ant-Man

Releasedatum: 23 juli.

Genre: superheld, actie.

Regisseur: Peyton Reed.

Cast: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lily.

Als er één Marvel-film is waar tot voor kort nog vrij weinig over bekend was, is het Ant-Man wel. In de film moet Scott Lang de wetenschapper Hank Pym helpen om de kwaadaardige Yellowjacket te verslaan, maar daarvoor moet hij alleen wel zo klein worden als ... Juist, een mier.

Verwachtingen

Er is een hoop gebeurd tijdens de productie van deze film: de regisseur verliet het project na er een groot gedeelte van de productietijd aan gewerkt te hebben en er was veel kritiek op de casting van Paul Rudd als Ant-Man. Die kritiek lijkt ongegrond te zijn, want de eerste reacties uit de VS (waar al een persscreening heeft plaatsgevonden) zijn laaiend enthousiast. De film schijnt de grappigste Marvel tot nu toe te zijn, maar tegelijkertijd ook de raarste. Dat belooft wat!