FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 7

Beaudelaire

Dit moet eigenlijk wel één van de meest moeilijke seizoenen ooit zijn als het gaat om het kiezen van een Mol. Sinds Frits afgevallen is twijfel ik vrijwel iedere seconde. Hadewych lijkt in eerste instantie een erg enthousiaste kandidaat, maar zou daarom een goede Mol zijn. Tim is een beetje nonchalant en is slimmer dan hij zich voordoet. Liesbeth zegt of doet elke keer net iets verkeerds, waardoor een opdracht goed zou kunnen mislukken. En Anne-Marie, ja, daar weet ik eigenlijk niets voor. Dat is echt de enige die ik niet verdenk.

Na het vertrek van Frits moest er natuurlijk een nieuwe penningmeester worden aangesteld en dat werd Hadewych. Zij kreeg de kans om een joker te kopen in ruil voor 500 euro uit de pot. De kans werd meteen aangegrepen en eigenlijk ook niet zo heel gek. Maar dat maakt het wel verdacht waarom zij de penningmeester wilde zijn.

Bij de eerste opdracht moesten de kandidaten een houten silhouet van een Spaanse stier in stukken de berg op tillen. Onderweg kwamen ze drie punten tegen met een woord, waarmee ze met die letters andere woorden moesten maken met tenminste vier letters. Anne-Marie was uiteindelijke degene die begon met het schrijven van de woorden op het hoofd van de stier. De Mol weet vantevoren natuurlijk dat de stier weer in elkaar gezet moet worden en dat het hoofd dus grotendeels onzichtbaar blijft.

Liesbeth vertelde in de biecht dat ze besloten hadden om meteen naar boven te lopen zonder te stoppen om woorden op te schrijven. De Mol weet dat ze bij het eindpunt nog maar tien minuten hadden om woorden op te schrijven. Dus dan hadden we wellicht (veel) meer dan 100 woorden op kunnen schrijven.

De tweede opdracht was spannend op twee manieren: de Mol werkte dit keer niet op de achtergrond, maar eigenlijk vol in het zicht van de kandidaten. Daarnaast was de grote hoogte voor de helft van de kandidaten ook enorm spannend. Ze moesten namelijk allemaal eerst naar beneden abseilen en daarna zichzelf aan een touw diagonaal omhoogtrekken. Maar als de Mol het goed voorspelt had of hij/zij ging, dan ging er 500 euro uit de pot en andersom. Uiteindelijk ging iedereen naar beneden en naar boven. Alleen Hadewych en William verdienden geld met de opdracht. 

In de laatste opdracht was het de taak aan Tim om goede kunstkenners te vinden om de twee schilderijen te raden die de overige kandidaten hadden nagemaakt. Opvallend was dat hij alleen maar naar de mooie Spaanse dames leek te gaan en eigenlijk niet enorm erg zijn best deed (zoals we van hem gewend zijn). Een grote groep kunstgeschiedenisstudenten mochten uiteindelijk raden naar de schilder en de titel van de schilderij, maar ze wisten de titels niet. Grote kans dat Tim van tevoren had verteld om de titel niet goed te raden, want de kans is vrij klein dat niemand uit de groep wist wat de titel was van de twee bekende Spaanse schilderijen.

Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Uiteindelijk zal ik het toch wel weer fout hebben, want ik vind het dit seizoen niet gemakkelijk. Anne-Marie durf ik wel af te strepen, dat zou ik erg knap vinden als zij het blijkt te zijn, want ze wordt totaal niet verdacht. Mijn keuze gaat nog steeds uit naar Liesbeth, maar Hadewych zou ook een goede zijn. De keuze voor Tim als Mol zie ik, vooralsnog, als te voor de hand liggend. Maar niets is wat het lijkt.