FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 7

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: Leuke aflevering. Ik zie niet echt reden om te switchen na vandaag. True Hadewych pakte wel heel makkelijk de joker in ruil voor 500 euro uit de pot, maar volgens mij had bijna elke kandidaat precies hetzelfde gedaan. Het is voor mij in ieder geval zeker dat de mol tijdens de bruggenopdracht zou zorgen dat hij zelf geld uit de pot zou kunnen. Ook wilde Tim wel heel graag dat William het niet zou doen. William hield voet bij stuk en kostte de pot geen geld. En tim met zijn hoogtevrees, ik kan mij er weinig bij voorstellen eigenlijk. En dan de gesprekjes, een heerlijk stukje montage. Tim antwoordt op de vraag wie de mol is ogenschijnlijk op Anne-Marie en Liesbeth. Dat is natuurlijk vreemd, er is maar één mol. Logischer zou zijn als dat antwoord zou slaan op een andere vraag, namelijk wie er volgens de mol wél naar beneden zouden gaan. Bij de het uitbeelden van de schilderijen vond ik het de uitvoerende teams het erg goed doen, niets op aan te merken. Tim heeft hier wel flink kunnen mollen natuurlijk, erg veel haast leek hij ook niet te hebben, grappig dat hij juist iemand liet lopen die nog wat riep over Picasso. Pech natuurlijk, gelukkig kwam hij toen die groep studenten tegen, alleen hoor ik ze nergens zeggen dat het kunstgeschiedenisstudenten zijn, zoals Tim wel beweerde. Nee tunnelvisie of niet, Tim blijft mijn mol.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: En weer een groen scherm voor mijn mol Hadewych. Logisch ook, want ze is de mol. Dat is me nu wel duidelijk. Meteen in de eerste paar minuten weet ze zomaar 500 euro uit de pot te halen door een joker te kiezen. Bij de stier-opdracht was het mij onduidelijk wie er wat gemold heeft. Feit is wel dat ze niet de maximale prijs binnengekregen hebben en wie was er naarstig woorden aan het overschrijven samen met Liesbeth? Juist, Hadewych, dus daar had ze ruimte om traag te doen of woorden dubbel op te schrijven. Bij de bruggen heeft ze zichzelf geprobeerd uit de verdenking te halen door zelf iets anders te doen dan dat de mol zei. Dat maakte William wel weer goed natuurlijk, want iedereen kan aan zien komen dat die per se die opdracht wil doen. En tenslotte in Sevilla... hé, was dat niet haar favoriete Spaanse stad? Ook blijven er steeds maar kruizen voorkomen en blijft ze kruisjes slaan. X marks the spot, right? En dan als allerlaatste, in de teaser voor volgende week zag je een doorzichtige vrijstelling (?) met "de Mol" er op, en in de achtergrond was duidelijk Hadewych te zien, dóór "de Mol" heen. Klaar als een klontje.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Ik ga steeds dieper de Hadewychtunnel in. En deze week heeft ze natuurlijk lekker kunnen mollen. Ze werd penningmeester en kocht meteen voor 500 euro een joker. En dan doen alsof ze dacht dat het een opdracht was. Bij de opdracht met de stier kon ze bij het bedenken van de woorden weinig mollen, dat zou te veel zijn opgevallen. Maar ja, toen had ze toch al 500 euro uit de pot gehaald. En ze wist dat ze het volgende spel kon bepalen als mol, al had ze daar dan wel weer heel makkelijk 500 euro kunnen verliezen door te zeggen dat ze het wel zou doen. Maar ook dat kan tactiek zijn om de verdenking niet te veel op zich te laden. En er ging bovendien weer geld uit de pot. Art vroeg aan de kandidaten ook wat hun favoriete stad is. Hadewych antwoordde Sevilla, en daar gingen ze dus ook naartoe. Tot slot sloeg ze ook weer eens een kruis, en in de aflevering kwamen weer kruizen in beeld. Nee, Hadewych, het wordt toch wel steeds duidelijker voor mij dat jij wel eens de mol zou kunnen zijn!

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Nou de afvaller heeft in ieder geval weinig geholpen deze week. William was nog niet verdacht en voor mij is Anne-Marie nog steeds niet verdacht. Tim wat mij betreft ook niet; 1. Denk dat de AVRO nu wel een vrouw als mol wilde. 2 het zou wel heel suf en makkelijk zijn om de mol WEER mee te sturen met een ‘op zoek naar kenners’-opdracht. Veel te makkelijk om te mollen. Blijven mijn vriendinnen Hadewych en Liesbeth over. Beide bregen nauwelijks tot geen geld in de pot. Hadewych pakte wel erg gretig de joker, maar compenseerde dat weer met de bruggenopdracht. Bij de executie was het wel erg opvallend dat ze een half uur rond haar naam bleef cirkelen. Maar ja, Liesbeth brengt nog minder in de pot en wist er eigenlijk ook 500 euro uit te krijgen door wel gewoon naar beneden te gaan… AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH wat lastig. Coinflip zegt; Liesbeth.

Username: Borizzz
Functie: Redactie Film
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Deze week maar eens switchen. Da Avro zal ook best wel eens een vrouw als mol aangewezen kunnen hebben. Tim blijft wel mijn tweede verdachte want hij doet net als Hadewych vreemde dingen en beide brengen maar bar weinig geld in de pot. Er zijn veel dingen die in haar richting wijzen (de min-theorie geloof ik nog niet zo in) maar een joker voor 500 euro, en in de vooruitblik van volgende week zat ook al een hint richting Hadewych. Voor mij voldoende redenen om te switchen: Hadewych op 1 en Tim op 2.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 7

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Ook een poll maken? klik dan hier

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint. 

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Wederom is Liesbeth Staats de hoofdverdachte van de FOK!kers. Bijna 40 procent stemde op haar als Mol. Opvallend is dat de FOK!kers vorig jaar Patrick ook al vaak goed hadden geraden. Zitten hier dan de echte Molkenners?