FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 4

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: Allereerst wat een geweldige en zenuwslopende aflevering! Maar ook een aflevering die nog meer verwarring veroorzaakt. Liesbeth kan ik nog steeds niet loslaten, maar Frits begint ook steeds verdachter te worden. Toch blijf ik bij Tim, niet vol overtuiging trouwens zo ontzettend vreemd deed hij nou ook weer niet vandaag. Alleen wat kleine dingetjes. Lekker chill bij William achterop de fiets, bij het snorkelen viel mij niet echt iets op. Van Liesbeth, Frits en Tim moet er één iemand toch groen hebben gestemd, dan gok ik op Tim. Ik weet, het is allemaal niet sterk, hopelijk dat volgende week weer wat duidelijkheid schept.

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Allereerst; wat een geniale aflevering was dit, hulde voor de makers. En ook hulde voor de Mol! Geen euro meer in kas, prima gedaan Liesbeth! Al heb ik wel mijn twijfels over dat zij de mol is. Bij de fietsopdracht zei ze zelf gelijk dat ze bij palindroom hoorde. Als mol wil je toch meer invloed hebben in de opdracht. Bij het onderwaterplaatjesraden had ze wel invloed door de volgorde wat te mompelen, zodat Marit er nog niks mee kon. Bij de onderhandelingen had ze de ideale positie. Ze was eigenlijk de tussenpersoon tussen beide kampen, want; Anne-Marie <-> Hadewych <-> Liesbeth <-> Frits <-> Tim. Ze had dus invloed op verreweg de meeste stemmen van allemaal, een ideale plek om als mol te zitten. Maar ja, ook Frits was weer lekker aan het mollen, zoals hij al een paar afleveringen doet. Ook schrijf ik Tim en ook Marit niet af. Het gaat nog leuk worden in Marokko/Mexico/Lapland/Zuid-Ivoorkust of waar ze ook heen gaan.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: Het voelt eng om de Hadewychtunnel te verlaten en een blik te werpen in de andere tunnels. Maar het is nodig, Hadewijch is minimaal verdacht bezig geweest en heeft in de belangrijkste opdracht tot nu toe in de serie geen draaikonterij gepleegd. Het onderhandelen vond ik bloedstollend spannend. Een sleutelmoment want ik geloof dat de mol sowieso bij de onderhandelingen zat. Maar wie dan? Ik wil zeggen Hadewych, maar die had een duidelijk idee dat ze voor groen wilde gaan. Geen executie en +3000. Liesbeth had opeens halverwege de ingeving dat de mol nooit voor unaniem stemmen zou gaan. Verdacht, maar mijn verdenking loopt door naar Tim. Die wist namelijk van de overwegingen af en (overleg met Frits nadat deze met Liesbeth heeft onderhandeld), en geeft zelf aan "dan moeten wij maar rood stemmen" (oid). Er lijkt een consensus te zijn. Maar toch is er een iemand van het rode team (Frits, Liesbeth en Tim) die zijn stem gewijzigd heeft met grote gevolgen. Waarom dan mijn verdenking op Tim? Hij neemt geen actieve rol in bij de opdrachten. Altijd een beetje op de achtergrond en klungelig. Snapt de opdracht ook vaak niet, let niet goed op, lambalt eigenlijk maar een beetje. En ondertussen komt er slechts mondjesmaat geld bij in de pot. Hadewych is nog niet vergeten, maar mijn main focus ligt op Tim.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Deze aflevering maakt het er niet makkelijker op om de mol te vinden. Mijn verdachten deden allemaal wel hun best, maar ja, de kans was toch groot dat de pot leeg zou raken. William en Marit zijn wel afgevallen, want de mol wil onderhandelen. Liesbeth had daar een mooie positie en net als Frits lachte ze even toen de pot leeg was. Maar Hadewych blijft ook verdacht. Ze sloeg al een paar keer een kruis voor de test en er zijn tijdens de afleveringen kruizen in beeld. Bij de eerste opdracht kon ze prima haar best doen, want er ging toch geld uit de pot… Ik twijfel enorm, dus pak nu een dobbelsteen. Even is Hadewych, oneven is Liesbeth… en ik gooi…. 3… dus ik switch naar Liesbeth!

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Allereerst wil ik zeggen dat ik afgelopen aflevering een goede aflevering vond. Complimenten voor de Avro. Ik ga niet van Mol wisselen. Liesbeth blijft mijn Mol. Deze aflevering was ze weer constant op de achtergrond te vinden. Verborgen en onopvallend verziekt ze dan op de een of de andere manier de opdrachten. En "natuurlijk" was haar duikbril beslagen bij de foto-opdracht. En wat zal ze genoten hebben toen opeens de volledige pot weg was. Was zij degene die daarvoor zorgde? Of was de groep stom genoeg om het zonder hulp van de Mol te doen? Hopelijk komen we er snel genoeg achter...

Username: koei
Functie: Eindredactie Games
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Wat een geweldig einde van deze aflevering, maar tegelijkertijd erg jammer dat er nog steeds zoveel keuze is. Puur op deze aflevering gaat mijn verdenking uit naar Marit. Rommelen op de fiets wat tijd kost, de keyrol bij de onderwateropdracht en zogenaamd op de schopstoel, wat de verdenking van haar af neemt en een dergelijk grapje hebben we vaker gezien natuurlijk. Maar tegelijkertijd heeft ze, samen met verdachte nummer twee Tim, wel veel geld in de pot gebracht. Omdat ik het echt niet weet blijf ik nog maar bij Liesbeth nu. Lastig seizoen dit jaar, vorig jaar was het zoveel duidelijker...

Username: Borizzz
Functie: Redactie Film
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: Vanavond was het een leuke aflevering en ik ben benieuwd naar welk land het volgende week naar toe gaat. In het vliegtuig was een gordijn te zien... Midden Oosten weer of Egypte? Ik had een een paar weken mijn zinnen op Marit gezet en daar wilde ik in eerste instantie ook bij blijven. Ik switch niet graag. Ze blijft gewoon rare, sneaky dingen doen en ook vandaag stond ze op de plek waar over het al dan niet slagen van de opdracht beslist wordt. Tim is ook een goede kandidaat voor de mol, gezien voorgaande afleveringen. De mol zal in deze aflevering wel hebben willen onderhandelen bij het stemmen over de executie. Ik denk dat de mol groen gestemd zou hebben en dan een ander overhaalt om rood te stemmen. Dan weet de mol zeker dat de pot leeg gaat. Dus bij mij bestaat grote twijfel tussen Tim en Marit, en slaat door in de richting van Tim.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 4

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint. 

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Na Liesbeth en Marit hebben jullie wederom een vrouw gekozen als hoofdverdachte. Hadewych Minis is met ruim een kwart van de stemmen de verdachte van de FOK!kers. Liesbeth volgt met 20 procent en vlak achter haar zitten Frits en Tim met elk zestien procent van de stemmen. Anne-Marie heeft slechts drie procent van de stemmen.

 

Klik op het plaatje om een vergrote versie te zien.