FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

MrManiak

Week drie. Van de tien kandidaten zijn er nu twee afgevallen. Het spel wordt vuiler, lager en gemener gespeeld. Heerlijk! Bedrog, leugens,in de rug steken, verdacht maken en meer. Vanaf nu wordt Wie is de Mol gespeeld zoals het hoort, de kandidaten en de Mol hebben hun warming-up gehad. Met het eruit vliegen van Horace (vorige week inderdaad mijn Mol)

 

 

Terugblik: Welke theorieën zijn nog geloofwaardig / welke theorieën staan nog?

Ik ga niet alle hints en complotten bespreken van de afgelopen twee weken. Wel een kort overzicht welke theorieën en opvallende zaken nog wel overeind zijn gebleven.

Alles buiten de aflevering om

  • Roodbeen
Zoals vorige week al beschreven, iedere week belt de Mol naar de studio van Radio 2. Een totaal verdraaide stem met totaal verknipte aanwijzingen.
Aflevering 1: Ten eerste...
Aflevering 3: Aannemen...

Wat moet je hier nou mee? FOK!ker qltel wist het wel, namelijk de pitch omlaag trekken.
Gelet op de stem: de Mol is een man.

  • P.S.
In zowel het Mollendagboek als verschillende tweets van de Mol staat 'P.S.' . Natuurlijk staat dit voor postscriptum, maar ook voor de initialen van Patrick Stoof

  • Zoek de verschillen
Een nog steeds beruchte tweet van de Mol. Toch is voor niemand duidelijk wat het kan zijn. Is het Soundos, die in de leader van afl. 2 is gespiegeld aan afl. 1 (Foto) (filmpje)? Pepijn die op de foto's zijn horloge aan de andere pols draagt dan tijdens de aflevering?

  • Tweet de Mol
Nog een opvallend iets aan de Mollentweets, namelijk de letter M. Waar in de ene tweet woorden expres met een hoofdletter M worden geschreven, zit de letter M ook op andere manieren verbogen. M...iryanna misschien?

 

Aflevering 1: Kleur bekennen

De bus

De getallen op de t-shirts blijven een discussiepunt. Een gevonden hint: 'John 10:10-11 I am the good shepherd. The good shepherd lays down his life for the sheep' en 33 was de leeftijd van Jesus. Pepijn was 33 toen hij begon aan WIDM'

Mandjes

  • Pepijn zei dat er in het laatste mandje niets zat. Waarom zei hij dat en wat schoot hij er mee op?
  • De vrijstelling van Pepijn zorgt dat hij, omdat hij iedereen naar afl. 2 heeft meegenomen, dat hij in een heldenpositie zit. Minder verdacht voor zowel kandidaat als kijker.
  • Soundos kon als Mol weten dat er niets in het laatste mandje zat, maar ging toch kijken (om zo Pepijthn de schuld te kunnen geven).

Wie is de Mol-website:

De Jezus-theorie

Onderstaande tekst komt van het AVRO-forum, waarvoor dank:

"De bus zit vol met dieren. Kan ook wijzen op de ark, die zat ook vol met dubbele dieren..
Of heb ik nu al een tunnelvisie?
Maar omdat alles in de richting van Jezus leidt...

Op een rij:

bus met dieren = ark

Zie het volgende:
De rugnummers 3 (2x naast elkaar) vormen 33. Dit getal staat in de numerologie o.a. voor het getal met de moeilijkste taak en het martelaarschap (zoals een mol). Het getal 33 wordt ook geassocieerd met Jezus Christus, zowel in moeilijke taak, als in onvoorwaardelijke liefde en geestelijke macht.(Op het volgende T-shirt van Horace staat love, peace, doves!) Jezus is gestorven op 33 jarige leeftijd.

Bovendien zijn de getallen 11, 22 en 33 in de numerologie meestergetallen. Die verdubbeling zie ik ook in de aanwijzingen terug: geit heet tien, tien. Rugnummers 3 en 3, ook op het hek bij het stadion 3 en 3. Jezus op het shirt en Jezus op de spiegel samen in beeld...

Dan nog het antwoord Amerika: Horace heeft tevens de Amerikaanse nationaliteit.

Antwoord: El Salvadoriaans: De verlosser, J.C.

Mogelijk nog een aanwijzing: In de bus boven de ingang zijn nog eens twee stickers te onderscheiden met de tekst Jesu Cristo.

Horace draagt een T-shirt met Jezus er op. Als hij in de bus stapt zie je (9.47 min.) dat er ook een plaatje van Jezus op de spiegel is geplakt. Beide beelden zijn dan even heel mooi naast elkaar in de spiegel in beeld gebracht. Horace heet voluit: Horace Joshua Cohen. JC staat voor Jezus Christus. Of zelfs HJC Here Jezus Christus. Jezus was Joods, Horace ook."

Aflevering 2: Allemaal theater

Opdracht 1: Daten met de Mol

 

Opdracht 2: Boobytraps en bommen en shit

  • Totale radiostilte van Anna. Wat gebeurde er? Falend microfoontje of toch een Mollenactie?
  • Patrick rende wel heel erg snel op een mijn.
  • Anna kent het parcours beter dan anderen en juist zij verdwijnt door een landmijn. Wat gebeurde er in hemelsnaam?
  • Waar vele mensen door het parcours probeerden te rennen, doet Pepijn rustig aan en loopt pilaar voor pilaar verder. Ideaal target voor sluipschutters, die hem ook snel pakken.
  • Jan 'Hooijman' Kooijman is de enige die een hooibaal pakt en dit voor zijn sensoren houdt. Waarom dacht de rest hier niet aan? Hierdoor komt Jan goed ver, hij weet de trap af te rennen en het laatste draadje te ontwijken en 1500 euro te cashen. Boem, hij is een held... Of de Mol, omdat hij door deze slimme taktiek naar de trap kwam?
  • Art heeft 1000 euro in zijn zak. Na een briljante samenwerking met Jan rent hij er toch als een idioot vandoor en krijgt een laserstraal tussen de ogen. Weg geld, hallo Mol?

Verjaardag

Pepijn, nog van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Als presentje krijg je uit handen van Horace een Joker. Waarom? Hij is de Mol, hij heeft toch geen Jokers nodig. Daarnaast is het altijd handig om vriendjes te maken. "TRUST NOBODY!"

Opdracht 3: Kunst in beweging

  • Patrick weet niet dat een 'levend schilderij' ook echt kan bewegen.
  • Pepijn voegt nog een stukje zin toe waardoor zijn antwoord fout werd gerekend.

Executie / aftermath

  • Anna huilt als Hanna weggaat. Ze waren makkers, maar zijn het wellicht krokodillentranen?

Theorie van MrManiak #2: Digitale kaartje met cijfers

Theorie nr. 2 van mij hou ik ook nog even aan, aangezien het toch voor enige speculatie heeft gezorgd.

Het digitale kaartje, vóórdat er ook maar iets is gedaan. Hieronder het kaartje:

Kaartje WIDM

Wat kun je er in zien? Romijnse cijfers.

V --> 5
X --> 10
I --> 1

Opvallend is dat de mijnen en locatie van de sluipschutters NIET zijn weergegeven, maar wel de touwtjes.

Maar goed, de vormen. Op dit moment kom ik uit op 5, 11, 10 en misschien 1 (of twee keer een, de plaats van het hek). Hierna wordt het zelfs voor mij vaag. Misschien dat iemand deze theorie / dit kaartje verder kan aanvullen er er een reeks uit kan halen? Let op: Het draadje bij de trap van de kluis staat NIET op de kaart.

De eerste inzending is al binnen. Vivian, bedankt! :

Als antwoord op je Romeinse cijfers; ik kom op 62 uit als ik alles optel. Maar ik kan er ook naast zitten met mijn berekening. Maar er zijn heel wat Mol-kandidaten die in de jaren 60 of 70 zijn geboren, dus misschien daar iets mee? (...) Maar reken het anders nog even na, misschien kom jij wel op een ander getal uit, die overeenkomt met een geboortejaar .

Combinatiehint tussen aflevering 1 en aflevering 2

Met dank aan FOK!ker Gramulanion:

In aflevering 1, Pepijn is 33 jaar oud, twee keer komt het getal 33 in beeld.

In aflevering 2 is Pepijn 34 jaar geworden, in de 34e minuut komt het getal 34 in beeld.

Aflevering 3: Verdeel en heers

Wat een aflevering. Het was een groot feest, zowel door het elimineren van een Mol die velen hadden, maar ook door een leuk El Salvadoriaans circus, Hunk Jan en een schildercursus van Anna 'Bob Ross' Drijver. Erg opvallend is dat er ontzettend weinig bijzonders door zowel mij als door forummers is opgemerkt. Wat waren er nog leuke en/of opvallende hints?

Opdracht 1: Verven en plakken

  • Zoals tijden op het FOK!forum geopperd: de Jezus- en Johan Cruijff-theorie. Opvallend is dat Art de Johan Cruijff-theorie kom versterken door zijn naam als eerste probeerde uit te kiezen.
  • Karin had totaal geen idee waar ze in de afbeelding van Beatrix bezig was. Na aandringen van Pepijn, Art en Jan ging ze toch nog stug door met plakken.
  • Jan versus Art. Wat een geweldig getroll tussen beiden, Jan ziekt met de kleuren en Art maakt nog even duidelijk dat Jan aan het falen is.
  • Karin weet vanuit de koets wel heel erg zeker welke muurschildering het is. Ook zegt ze na langs de goede schildering te zijn gereden dat het 'die niet kan zijn, omdat er 2008 staat'.
  • Miryanna wist wel heel erg snel dat het Beatrix was. Zelfs Beatrix zelf kon dit er niet uithalen.
  • Patrick riep nadat Miryanna zei dat ze Beatrix kon zien, dat hij Elvis op het bord zag. Toch kon hij, zelfs na aandringen, de groep niet goed genoeg meekrijgen.

Opdracht 2: Optreden geven en regelen

  • Art droeg een shirt met een pistool in zijn broekzak. Opvallend is dat op een eerder vrijgegeven foto juist een bord stond met een streep door een pistool (en Art ook daar met een (hand)pistool is afgebeeld).
  • Jan zit wel erg te zieken tegen Art. Ook andersom: Art zei verschillende dingen tegen de leerlingen en docenten, maar zei hierover niets tegen Jan. Zou het een onderlinge strijd zijn of juist een poging om zichzelf verdacht te maken?

Opdracht 3: Hotel Ataco

  • Art zet zelf het woord 'badkamer' voor het aangegeven woord 'spiegel'.
  • Pas tegen het einde van de opdracht aan komen mensen er pas achter dat ze niet communiceren tegen de persoon op de monitor. Geen hint, meer een opvallend feit.
  • Waarom gilde niemand wat er op het kaartje stond? Of liet men het kaartje voor de camera zien? Er stond niet op het kaartje dat het niet mocht.
  • Art: "De sleutel zit dus onder de badkamerdeur." Zoeken, zoeken zoeken, geen sleutel. De sleutel zat dus wél onder de deur, maar met tape.
  • Soundos en Karin, als er iemand staat te wijzen naar een douchekop met het 'sleutel'-gebaar, waar zou de sleutel dan zijn?
  • Opvallend: na het verdelen van de bagage begon Patrick wel heel erg nijdig te worden. Zou hij als Mol zijn dagboek niet kwijt willen?
  • Alle vrouwen boeiden het weinig dat de bagage van de mannen niet geselecteerd was. De mannen begonnen, beginnend bij Patrick, meteen te zeggen dat ze hun tassen terug wilden kopen, 'ongeacht het bedrag' (Art).
  • Karin weet ons iets bijzonders te melden: "Zit ik al in de finale? Ik weet wie de Mol is." Op wie stemde Karin? Horace.
  • Jan heeft ook een opvallende uitspraak: "Ik ga niet tot de finale in een set slippers lopen!?". Voorkennis of zelfvertrouwen?

 

Conclusie

Allereerst wil ik net als velen zeggen dat ik ook de outromuziek van Wie is de Mol mis. Voor iedereen nog even het geweldige nummer 'New York City' van Craig Armstrong.

 

Goed, de Mol. Horace stond zeer hoog op mijn lijstje, maar wie is dan mijn Mol? Net zoals vorige week twijfelde ik heel erg tussen twee namen. Wie zijn NIET mijn Mol? Anna: Te fanatiek, ik denk zelfs dat zij gaat winnen. Jan: Nee, hij is het niet. Gewoon.... Nee. Soundos: Ik hóóp dat zij het niet is, maar mijn vermoeden is ook dat de Mol zeker niet Soundos zal zijn. Onderbuikgevoel. Art: Naast dat het leuk is om iets anders dan Martijn te kiezen, is Art het niet. Hij wíl zichzelf verdacht maken, maar als Mol zou het er zo hard bovenop liggen. Kunst overal...

Van die mensen ben ik zeker. Maar wie verdenk ik? Ik ga nu voor de persoon met de grootste bek. De persoon met de meeste overtuigendkracht. De persoon die als enige meningen van andere mensen kan veranderen. Wie?

Mijn Mol

P.S. Patrick Stoof.

P.S.S. Martijn, heb je het bier al koud? Art is het namelijk niet