MrLowenhart over Leyton Orient - Arsenal (2)

Vorige week vond het FA Cup-duel tussen Leyton Orient en Arsenal plaats. MrLowenhart, users van FOK! en fan van Orient vertelde destijds over het gevoel dat bij de Orient-fans heerst in aanloop naar het bekerduel met Arsenal. Vandaag volgt zijn verslag over de wedstrijd, waar hij aanwezig bij was.

Eindelijk, ik heb wat tijd om over mijn avonturen te schrijven. Dit is namelijk mijn verslag van iets meer dan een week geleden, Leyton Orient tegen Arsenal. Het is al duidelijk dat ik een Orient supporter ben, dat is gebleken uit mijn vorige verslag en nu zal ik wat over dé dag zelf vertellen. Onthou wel, vooral over de wedstrijd, dit is vanuit mijn oogpunt geschreven en kan wat biased zijn.


Het begin van de wedstrijd tussen Leyton Orient en Arsenal

Het begon redelijk vroeg, toen een vriendin van me bij mij thuis aankwam. Al snel vertrokken wij samen vol enthousiasme naar Oost-London, naar Brisbane Road. Eenmaal aangekomen op Leyton zijn we eerst even echt Engels gaan eten, een goede stevige lunch als bodem voor al het bier later. Worst, vlees, eieren en gebakken brood in olie. Heerlijk. Enfin, snel genoeg zijn we de pub ingedoken omdat er nog een redelijk lange tijd overbleef voor de kick-off. We hebben genoten van een goed aantal biertjes samen met Arsenal-supporters. Gejuich alom, er werdt gezongen van beide kanten en iedereen was gewoon wat aan het zingen, drinken en feesten. Gemengd, zonder enkele problemen. De politie die buiten de pub stond, waar we even mee in gesprek waren, gaf al aan dat ze geen problemen tussen O's (Orient supporters) en Gunners (Arsenal supporters) verwachten, maar juist problemen tussen Gunners and Spurs (Tottenham Hotspur supporters). Gelukkig is ellende uitgebleven.

Na een goed aantal pints zijn we met volle moed naar het stadion vertrokken en zijn we daar maar de bar in gegaan. Wij zaten op de South-stand, waar ook weer een bar met mooie vloerbekleding is. Hier werd net voor de kick-off de FA-draw voor de volgende ronde vertoond en opeens was er een oorverdovend gejuich. De eerste twee ballen waren getrokken, geen Orient en geen Manchester United. Dat kon maar 1 ding betekenen: bij winst gaan wij naar Old Trafford! Maar daar moest eerst wat gedaan worden.


The South-Stand, waar het de hele wedstrijd door feest was
 


De wedstrijd werd ingeleid door cheerleaders en ballonnen. Welke Fok!ker houdt daar niet van?! Cheerleaders met ballonnen! Allemaal heel fraai en heel mooi, het is een memorabele wedstrijd, maar wij willen voetbal zien. En dat kregen we. De sfeer in het stadion was goed. Orient werdt niet weggespeeld, maar hield goed stand. Verdedigend en op het middenveld, de meeste kansen die Arsenal had kwamen vanuit een hoek; altijd beter dan recht op de keeper (Jamie Jones). Er werd volop gezongen, één van de favorieten was toch wel: "You are... a waste... of money!" en ik kon niets anders dan er mee instemmen... Chamakh moet een bril en Arschavin beginnen met spelen.

De gehele wedstrijd was het gezellig op de stands, we zongen het meeste deel van de match, waren geen rellen of grote ongeregeldheden. Niets. Echter behalve dan wanneer Arsenal scoorde; toen hoorden we weer wat van de East-Stand, die zingen dus alleen wanneer ze winnen. Echter, zij hadden wel het langste woord en het bleef ook een lange tijd wat stiller. Arsenal had tevens ook de meeste kansen... tot opeens een hele stilte viel en toen barstte het los.

Tehoue had gescoord! 1-1 en het is in de slotfase! Iedereen stond opeens te dansen en te springen. Ik kreeg vier andere supporters om mijn nek heen en iedereen omhelste elkaar. We hebben het geflikt... nu nog uithouden tegen een futloos Arsenal... en we gaan naar de Emirates. Feest! Vanaf dat moment wordt alles wat onduidelijker. Eerst nog even naar de bar in de stand gegaan... daarna naar buiten en hebben we Dawson's hond (aanvoerder van Orient red.), nog even geaait... voordat we de laatste slag gingen leggen aan mijn beschikbare nuchterheid. Feesten, feesten en feesten! We gaan naar de Emirates!


De spelers van Orient feliciteren elkaar na het behaalde resultaat


Op het moment van schrijven heb ik al het kaartje voor in de Emirates op het toetsenbord leggen, die gaat zometeen in mijn portemonnee... Want morgen is de return... en ik ben daar bij!

Olly... Olly... Olly... Orient!


Na het fluitsignaal was het groot feest in het stadion van Leyton Orient

 

Submitter: MrLowenhart