Vandaag in 1988: Oranje wint het EK!

Vandaag is het op de kop af 25 jaar geleden dat het Nederlands elftal haar grootste succes in de voetbalgeschiedenis wist te boeken. In West-Duitsland won de ploeg van bondscoach Rinus Michels het Europees kampioenschap van 1988 door de Sovjet-Unie in de finale met 2-0 te verslaan.

Een rake kopbal van Ruud Gullit en een schitterende volley van Marco van Basten brachten Nederland destijds in extase. FOK!sport zal door middel van foto's en video's het gevoel van dat jaar nogmaals proberen terug te brengen.

De spelers die aan de finale begonnen: Marco van Basten, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Erwin Koeman, Ruud Gullit, Hans van Breukelen, Adri van Tiggelen, Arnold Mühren, Berry van Aerle, Jan Wouters en Gerald Vanenburg
(Foto: Pro Shots)

Met een rake kopbal bracht Ruud Gullit in de 33e minuut het Nederlands efltal op voorsprong.

Het schitterende doelpunt waarmeer Marco van Basten in de 54e minuut de 2-0 scoorde.
(Video: YouTube)

Ruud Gullit in duel om de bal, Jan Wouters kijkt toe (Foto: Pro Shots)

Rinus Michels, de succescoach van het Nederlands elftal in '88 (Foto: Pro Shots)

Berry van Aerle, Hans van Breukelen en Jan Wouters vieren de EK-overwinning (Foto: Pro Shots)

Het Nederlands elftal viert feest, ze zijn Europees kampioen! (Foto: Pro Shots)

Beelden van de memorabele rondvaart door de grachten na het winnen van het EK. (Video: YouTube)

Marco van Basten kust de EK-beker (Foto: Pro Shots)