Elephone G2: 4.5" scherm en Lollipop voor 99 dollar

 

Software

De Elephone G2 komt met Android Lollipop 5.0. Maar op de website van de fabrikant wordt er ook reclame gemaakt met ondersteuning voor onder andere Cyanogenmod, MIUI en LEWA ROM. Out of the box draait er alleen Lollipop op, maar via het forum van Elephone zullen er later ook andere ROMS beschikbaar komen is de verwachting. 

Toen ik het toestel kreeg, ongeveer een maandje geleden, was het officieel nog niet op de markt en zaten er nog wat bugs en kinderziektes in de ROM. Hoewel de ROM die er op draait zo goed als ‘standaard’ Android is, waren er dus toch wat problemen. Deze zijn er in de afgelopen maand via verschillende OTA-updates inmiddels allemaal uitgehaald na wat contact met de service-afdeling van Elephone. Wat dat betreft top, alhoewel ze natuurlijk in eerste instantie deze foutjes er zelf uit hadden moeten halen. 

Op een Elephone service-app na is er geen bloatware te bekennen. De officiële Google Playstore is vooraf al geïnstalleerd dus je kan zonder problemen al je favoriete apps installeren. Na een maand gebruik heb ik de telefoon inmiddels al redelijk vol met apps maar alles blijft soepel draaien. Af en toe een halve seconde wachten bij het inladen van grote apps maar geen merkbare traagheid. 

(Foto: tokko1)