Jiayu S3 - high-end Chinaphone met 4G

De OnePlus One, Samsung galaxy S5, Iphone 6, Nexus 6, HTC One M8 ... Allemaal flagships van de bekende merken. Maar wat heeft China op dit gebied te bieden?

De telefoons komen uiteraard uit China. Dit betekent dat er een kans is dat je douanekosten moet betalen, dat het wat lastiger is om garantie te claimen en je leest ook wel eens over problemen in de soft- en hardware van de telefoons. En ja, het klopt inderdaad dat er even iets meer komt kijken bij het kopen van een telefoon uit een ver land.

Maar ... Tegenwoordig is het zo dat ze van steeds hogere kwaliteit zijn en dat de community steeds groter wordt. De kans op een miskoop wordt dus steeds kleiner doordat de telefoons zelf beter zijn en doordat steeds meer mensen hun ervaringen uitwisselen. Je hebt een aantal grote forums die zich bezighouden met het maken van Custom ROM's voor Chinese telefoons die vaak al met ROOT uit de fabriek komen rollen. Er is ook steeds meer markt voor, omdat de grotere merken hier al snel 400 euro voor een high-end smartphone vragen, terwijl je voor 150-200 euro al klaar kan zijn voor een high-end smartphone uit China.

Let wel, douanekosten. Dit is belangrijk om te noemen voor degenen die niet bekend zijn met het kopen in China. Hoe het simpel gezegd werkt: je pakketje wordt opgestuurd uit China en komt terecht bij de douane in Amsterdam. Als je pech hebt, wordt het eruit gepikt en dan kan je een brief thuis krijgen waarin wordt aangegeven dat je de waarde moet aantonen, en dan gaat deze tabel bepalen hoeveel je, naast de 13 euro die PostNL rekent voor standaardpakketten, moet bijbetalen.

Voor meer informatie over het bestellen en alle bijkomstigheden verwijs ik jullie naar de uitgebreide OP in het Chinese Webshoptopic, daar vind je antwoorden op al je vragen.

En nu weer terug naar de smartphones, want user Downstar heeft sinds een paar weken het vlaggenschip van Jiayu in gebruik, de S3. Hij bespreekt in deze zeer uitgebreide review alle ins en outs van deze Chinaphone.